Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 2 June 2010

Terasa Cepat Pulak Lapor Hari Nie.. Heheheh


Salam..


Adoi!! lapor la pulak!! nak kuar p makan awai lagi.. huhu.. Tadi bg dah bekpes dah.. makan roti bersama kopi fiber jekkk.. Selalunya kenyang la.. kdg leh bawa ke petang.. tapi arini.. start kul 11.00 tadi lagi perut dok nyanyi dahhhh mintak diisi lagi.. heheheh..


Tapi dalam kepala ni tak tahu pulak nak lunch ngan menu apa? huhu... sokmo blur!!.. Adeihhhhh!!


Ayam Masak Paprik Tomyam.. Suka2 je letak nama menu.. ehehe.. tapi hubby kata sedap.. hua hua hua.. nak juga tulis tu.. hahaha..


Teringin nak makan ikan kembung goreng tepung.. Makan panas2.. ikan pulak segar lagi masa ni.. fuhhhh!! memg puas hati... Walaupun nampak cam sememeh jekkk!! hoho..


NOTE: Menu dinner kami last week.. Sangat simple tapi Cukup la.. bukan ramai pong yg makan.. kami berdua jekkk.. si kakak & adik tak mau makan time tu sbb dorg baru pas makan mee goreng!! sy pulak cume meratah lauk je.. hehehe.. 



Pssttt!!, yg otai2 masak tu jgn la gelak yeh!.. sy masih mencuba2 lagi.. huhu.. 



18 Ulasan:

zue @ annaleeya said...

simple tak ape ena... yg penting, sedap dan kenyang anak beranak!!!! betul tak????

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

oo teringat dulu masa kat kampung..petang2 kalu musim ikan tengah banyak tue..mama selalu buat ikan celup tepung nie..huhuhu sedapnya lahai....

Ena said...

kak zue,

betul tu kak.. janji abis.. heheh

Ena said...

Purplelicous,

heheh, betul tu ieda, masa akak budak2 dulu, mak selalu buat..sebab ikan murah & segar.. memg layan la.. rasa nak lagi je..

ita cutevirus said...

ok ape lauk tu... best tu...

pssstt... ita da lame tak masak tomyam.. huhuuhuhuh...

dalila said...

sib baik dh mkn.. sedap lak tgk ayam paprik tomyam tu...ikan salut tepung tu pun kalo cicah ngan sos kopok sedaaappppp...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

mana tak laponyer...tengok menu yang menyelerakan tuh....nyam2 nak tikit

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ok lah menu Dinner Ena tu..
Yg lily nih..duk kat umah pon..
Jarang wat menu cam tuh.. :)

~Siti Hajar~ said...

sememeh pun xpe, janji sodappp...

tp mmg nmpk sedapla paprik tomyam k.ena tu...nyum nyum

Izan Ishak said...

ena...
yg simple tulah yg habis licin. mcm izan pun jarang msak2 yg susah...ikan grg, ayam grg, sayur2 dah lah biasa2 aje.

chugie said...

same lah kite na.. berpikir nak makan pe tuk lunch.. akhirnye dapat jugak.. tp kiciwa pulak, sebab x jual kat sini.. uwwwaaa!!

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

akak, kantin bawah ni semua ayam, ikan goreng tpung.. sampai yg nak buat masakan pon dia greng tpung..

haishh... apa sebabnya ek??tak mo ikan hancur ka?fiza kurang la ikan,ayam gren tepung ni.. len la kalo greng tepung berempah tu cam kentucky, RFC(HPA) hehehehe..

Fieza79 said...

nmpk sedap tu..okeh hape menu..
cukop la wt pa msk byk2 sape lak nak habiskan nnt takkan bazir namanya...

pon br lam proses blaja n blaja memasak..cayok2 kita sm2 blaja n mencuba resipe2 baru keh?

nieda said...

ayam masak paprik tomyam tu nmpk menarik..nyum nyum

eis said...

goreng tepung mmg best. suka makan tepung yg rangup :)

☆ lieya latif ☆ said...

fuh....sodap ar ni ena...kalo lieya pun maoo bertambah2 mkn nieh....hehheeh

♥♥syahadah♥♥ said...

bayangkan ena masak yaa..tak dapat aku bayangkan ena masak.dahla org nya kecik molek.yelah duduk umah sewa dulu mana lah berasap dapur..semua malas malas..hahahaha

aiDieNa said...

Uisyyy.. tgk entry nie teringat dolu² layan makan ikan goreng tepung cicah ngan sos.. perghhh mmg layan makan panas².. nak² time ujan.... 10 ekor blom tentu cukup!