Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 29 June 2010

Tauhu Bakar



Asal tengahari je tunjuk makanan? ehehehhe

 
Ada sesapa yg suka makan tauhu bakar tak? leh la geng ngan sy.. hehehe.. sedap wooo.. sy kalo makan nie jer tengahari dah cukup kenyang dah.. 2 biji tu tauhu bakar nye..Selalu gak tak abis sbb banyak tapi tak mau membazir dan rasa sayang ngan rasanya yg sedap tu.. kena la usaha abis kan juga dan memg sedap la tempat yg jual nie.. kat Dayabumi, KL (dekat jer ngan Dataran Merdeka) ni.. kalo nak rasa mai la sini  :P









Picture yg tak berapa nak cantik tapi tak pe sbb rasanya yg memg cantik!! heheh.. Saja jer kasi korang terliurrrr!! hehehe.. Jgn Marah bg yg berpuasa yeh! tapi rasanya picture nie buatkan kawan2 rasa tak tergoda ponggg kan!.. hua hua hua

 




13 Ulasan:

chugie said...

emm nampak sedap na.. tp susah nk cari tauhu bakar yg sedap tau!

Lynn Nasir said...

salam ena..

alahai nostalgianya..makanan kesukaan saya juga ni. kat johor mmg famous ni. tp tak pastilah negeri lain sama ke tak mcm yg kat johor punya. hmm...yum...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily Tak pernah mkn lg Tauhu bakar..sian..;)

mamamiera said...

sedapnye.. mmg tergoda sgt tghhari neh =p

Fieza79 said...

tak penah rasa lg tp tau la tauhu bakar tu...mesti sedap

Nana said...

tgk org makan terloir sebenarnya tp mcm mana nk makan?sebab xsuka tauhu hehehe klw ada dlm mehun goreng kuis2 letak tepi heeheh

umialya said...

ena x abis kaaan!, bak sini seketul

~Siti Hajar~ said...

k.ena niiii saja tau..sy posa nih..huhuhu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

xda la suka sangat tauhu bakar nie..tapi bleh la...klu nak makan tue..hehehehhe...nanti klu orang ada meeting kat kl..kita dating makan tauhu bakar nyek kak.. :)

sLEEping BEauty said...

tak pernah makan tauhu bakar .. tapi mmg i tak suka tauhu ...
hahahaa

ita cutevirus said...

penah makan tauhu bakar... tp, tak brape nak layan... sebab ita memang tak makan sume jenis tauhu... ehehhehehe...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah sedap dan menyerlerakan gitu...

~~*Lady Salwa*~~ said...

Akak, nanti sal pi sana akak belanja tauhu bakar ni ye... hehe

Bila la nak dapat merasa ye. Jauh tu.. hehe