Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 16 June 2010

SUDAH TIBA MASA UTK TUKAR AGAKNYA



Salam..



Selamat Pagi.. (^_^)


Hehehe.. apa la yg nak kene tukar tu kan!.. hiksss!!



Mrmm.. arini sy hampir EL lagi dan masih dengan alasan yg sama.. hoho.. Spec lagi tapi dengan lain cerita pulok!.. 



Cerita nya masa tetengah reverse kete nak kuar dari parking umah tu.. cermin mata sy tetiba patah dua.. terus mati enjin kete time tu gak sbb terkujat!! ayoyoyoyo.. masa tu terus la penyakit menggelabah tu datang.. Start lagi sekali ponggg mati jugak.. wakakakka



Dalam paler terus rasa tak tentu arah.. camner nie.. tak p kije kangggg rugi pulak! (sbb nanti nak maik cuti) tapi camner nak buat nie.. Memandangkan cermin mata tu patahnya masa dah pakai jadi dah terselit la kat lam tudung dan dah di grip kuat oleh anak tudung.. So, sy cuma betulkan sikit jer.. still boleh meneruskan perjalanan la fikir sy.. 



Tapi pandangan tak cukup clear.. (masa tu kete masih dalam keadaan reverse osmosis. DIsebabkan kekurangan kejelasan pandangan mata.. rupenya2 sy dah terlanggor tong sampah yg berada dekat sebelah jer.. wekekekeke.. tu pun perasan masa nak tutup pintu gate.. Penutupnya dah tergolek ada kat bawah pd hal tadi masa buang sampah sy dah tutup. Mungkin masa "touch" tu tak kuat.. tu yg sy tak perasan. Pas dah betulkan, sy nekad nak p juga kije.. hoho.. yerla dah kuar cam pelik pulak kalau tetiba nak  masuk balik kan!



Dan akhirnya sy selamat sampai juga ke opis.. Cuma sekarang nie tengah fikir mcm mana pulak time balik nanti.. sbb memg dah bercerai dua dah spec tu.. Sebenarnya spec tu dah lama ponggg.. Dah patut kena tukar.. ramai yg dah tukar macam2 bentuk spec skrg ni, sy dok lagu tu jugakk.. bukan tak nak tukar tapi keperluan tu cuma masa dalam keta.. kalau kat luar or kat opis sy tak pakai pun.. sbb sy cuma rabun jauh bukan rabun dekat.. heheheh.. kije2 opis banyak ngadap pc jer kan!.. so tu yg malas nak tukar. Tapi kali nie dah tiba masanya utk tukar la nampaknya.



NOTE: PICTURE TAK AMIK PONGG SBB TAK TERFIKIR NAK AMIK TADI..



15 Ulasan:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

tukar2 kak..beli yg bingkai pink..cun lah!

SyidaMislan said...

nanti lunch pegi beli baru.yag superb dan lebih gorjes..

mrs.ecam said...

klu x nk bli lg...g la plaster tmpt yg pth tu...hihihihi
lgpong nk pki dlm kete kn...hekhek

Redbloodsnow said...

haa tukar kak ena. beli bingkai merah...hiksss :P

~aSHa~ said...

lunch time pg cari baru..bahaya tu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ish akak nie....take care taw..yang penting akak kena relex..dun panik2..insya-allah ok...nanti lunch time sila pegi betulkan cermin mata anda ok...babab kang.. :P

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mmg kena beli baru lah tu Ena..penting tu..nk guna time memandu..kang x nampak jln..bahaya.. ^_^

ita cutevirus said...

tuka je la ena... lg pon skang ni byk sgt kedai cermin mate bikin sale... tak pon pakai jerk contact lense... da murah skang nie...

MAMASYAZA said...

akak pun sama rabun jauh, kalo tak ada spek sah2 akak tak leh nak drive g keja, hanya itu nyawa akak, sbb tu akak ada 2 spek, satusimpan kat umah n satu lagi buat pakai hari2,susah wooo kalotak dak spek...gelap masa depan

yunz_02 said...

ena : eh.. ena pkai spec dh. tp bahaya tu masa drive mmg kne pkai kalau x pressure mata. adess.. btl tu kata ita, pkai la contact lense :D

~Siti Hajar~ said...

lor kmrn hilang, hr ni patah pulak, nak bt mcmna kan...hehe

utk smtara k.ena ikat & lekatkn dgn apa2 dulu, nti2 beli la yg lain, k.ena kata spec tu dah lama, mmg dia suh tukar baru la tu..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

salotape la dulu sementara beli baru..

Bai said...

tukar je. senang cito. hehehe

Dilla Ady said...

kena tukar la ena..kite nih same tau..kalu takde keperluan jgn harap la nk pakai spek...

musti mate ena tau nih...tuh tuan dilla tukar spek baru tu, apsal tuan ena tak mau tukar nih....hihihihi

E.L.I.Z.A said...

ehheeh wajib tukar tuh..beli yg frameless cewahh