Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 16 June 2010

PALING SENANG TARIK TRAFIK?



Hehehe.. 


Owh.. Mcm2 cara nak naikkan traffic kan!.. Kita dah biasa dengan blogwalking.. bagus tu.. ziarah menziarahi amalan yg mulia  (^_^)..  Tapi nie ada cara terkini yg dikatakan paling mudah utk tarik traffik ke blog kita disamping menjana pendapatan sampingan..  Wwawi oh Mawi!! eh silap! Wawwi Matrix BlogWalking. Thanks buat Lyafarina.


Apa itu Wawwi Matrix BlogWalking???


Wawwi Matrix BlogWalking adalah widget yang akan memaparkan URL Blog anda ke senarai Networker blog yang mendaftar melalui blog anda mengikut formula Matrix nx15 dan juga merupakan sistem Autospillover.

Matrik nx15


Sebagai contoh jika status akaun anda ialah Matrik 5x5, jumlah blogger atau potensi trafik yang bakal anda terima adalah


Lv1: 5 = 5
Lv2: 5x5 = 25
Lv3: 5x5x5 = 125
Lv4: 5x5x5x5 = 625
Lv5: 5x5x5x5x5 = 3125
Jumlah Network: 3905 Blogger


Dengan ini potensi untuk anda mendapat trafik dari aktiviti blogwalking adalah lebih tinggi berbanding aktiviti blogwalking cara biasa. Sebagai contoh jika anda melayari 5 laman web melalui Wawwi Matrix Blogwalking sehari, anda sudah berpeluang mendapat 19 525 trafik ke blog anda dalam sehari. Hal ini adalah lebih mudah, menjimatkan masa, tenaga serta wang ringgit.


Anda pasti teruja menggunakan sistem ini dengan kedalaman sehingga level 15. Autospillover.




Apabila anda telah mencapai had lebar (width) downline network Level 1 anda, ahli terbaru akan dipindah ke network downline Level 1 anda itu dimana ahli yang belum atau mempunyai network terendah akan menerima ahli baru tersebut secara automatik.

Sistem yang digunakan:
MATRIK (nx15) + Autospillover
Sistem Mata (Point)

Fungsi mata ini adalah digunakan untuk menaiktaraf lebar atau kedalaman network anda dan juga diguna semasa sebarang pelawat yang klik melawat laman web anda di widget Wawwi Matrix BlogWalking. Semakin lebar atau semakin dalam network anda, semakin tinggi pelawat yang akan datang ke blog anda dan juga semakin banyak nilai mata yang bakal anda perolehi.

Anda diberi 10000 mata permulaan dimana fungsi nilai mata ini membolehkan blogger lain untuk melawat blog anda. Setiap klik unik sehari untuk lawatan ke blog akan dipotong 20 mata (jika upline melihat blog anda) dan dari 5 mata hingga ke 15 mata (jika downline melihat blog anda).

Apabila anda melayari sebarang laman web yang terdapat di dalam senarai network anda, sebagai contoh jika anda mempunyai 20 senarai blog, dengan melawat 20 blog itu, anda akan mendapat sejumlah nilai mata di widget anda itu seperti berikut:

Blog Downline (tanda REF) - 2 Mata
Blog Upline (tanda LV) - 1 Mata
Iklan Teks (tanda ADS) - 5 Mata
Iklan Banner 160x180 - 5 Mata
Iklan Banner 125x125 - 10 Mata
Iklan Banner 468x60 - 15 Mata

Jika downline anda klik link blog di widgetnya, maka anda akan mendapat 1 mata bagi setiap blog yang dilawatinya sehingga kedalaman level mengikut status akaun anda. Maksimum kedalaman adalah level 15. Dengan ini jika anda mempunyai network downline sebanyak 3905 blogger dengan purata klik ialah 10 link/blog sehari, maka anda akan memperoleh 39050 mata. Jika anda inginkan lebih lagi mata, maka anda perlu juga melawat blog lain di widget downline anda atau sebarang pelawat lain yang klik link di widget anda, maka anda dapat mata tambahan.

Jumlah Mata Sehari

3905 blogger x 10 blog dilawati = 39050 mata


Walaubagaimanapun anda diwajibkan untuk klik sekurang-kurangnya 2 link blog sehari untuk menerima jumlah mata tanpa had dari downline anda pada hari yang sama.

Selain dari itu, jika terdapat blogger yang mendaftar melalui widget anda, anda juga menerima nilai mata mengikut level.

Sponsor secara langsung = 20 mata
Downline level 1 = 15 mata
Downline level 2 = 14 mata
Downline level 3 = 13 mata
Downline level 4 = 12 mata
Downline level 5 = 11 mata
Downline level 6 = 10 mata
Downline level 7 = 9 mata
Downline level 8 = 8 mata
Downline level 9 = 7 mata
Downline level 10 = 6 mata
Downline level 11 = 5 mata
Downline level 12 = 4 mata
Downline level 13 = 3 mata
Downline level 14 = 2 mata
Downline level 15 = 1 mata


Potensi Nilai Mata Referral

Lv 1: 5 x 15 = 75 mata
Lv 2: 25 x14 = 350 mata
Lv 3: 125 x 13 = 1625 mata
Lv 4: 625 x 12 = 7500 mata
Lv 5: 3125 x 11 = 34375 mata
Jumlah keseluruhan:43924 mata


Nilai mata lebih lumayan adalah hasil dari aktiviti blogwalking yang dapat anda lakukan dalam sehari. Semakin banyak blog dalam network anda dapat anda layari, maka semakin tinggi jumlah mata anda. Komisen anda juga akan tinggi kelak.


Pendapatan Sambilan


Sambil blogwalking dengan Wawwi Matrix BlogWalking, silalah kumpul nilai mata sebanyak mungkin kerana fungsi di masa-masa akan datang adalah anda berpeluang untuk menukar nilai mata kepada nilai wang sebenar. Pendapatan sambilan menanti anda semudah klik.

Manfaatkanlah sistem widget ini untuk menjana trafik dan pendapatan yang lumayan melalui blog.Sila naiktaraf status akaun anda untuk menikmati trafik yang lebih berganda lagi.Jika anda meminati widget ini, silalah ikuti perkembangan semasa widget ini melalui Twitter dan Facebook kami.
 

NOte: Sy dah cuba.. tu kat sebelah tu.. kawan2?? Cepat2x.. Eheheheh.. BOLEH REGISTER & KLIK kat WIDGET SEPERTI DI SEBELAH ATAS Tu YEH!!..HANYA MASUKKAN NAMA, URL BLOG & EMAIL


Selamat Mencuba!!


Sharing is Caring Right!! 


(^_^) 



 

16 Ulasan:

~aSHa~ said...

walau pun i love maths...tapi berpinor tul nak buat kiraan mcmtu..bleh ena buatkan? heheheee pinor betul dah ni

~aSHa~ said...

yang kat mana nak register?

Mawar_berduri said...

huhu...sy agak blur tentang ini ..hak...hak ..

Ena said...

ASHA..

ehehehhe.. kat side bar tu ada.. blh klik terus & register kat situ...

MRS. K said...

wohoo... pening gak nak baca ni

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

naman dah lama buat tp tak tau pon benda apa..tk pnh tanya pon apa..hahahaha

LYaFRINA said...

GUDLUCK!!!

Dilla Ady said...

eee...fenin la ena tgk no2 nih sume..kire nih tuk blogger2 tegar gak la kan..cam dilla nih tak brape tegar sgt la...huhu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

fuhhh berpinar2 mata orang baca..

rATu kEBaYA said...

walaupun naik juling mata ni.. tapi saya dah register.. tq..

Fieza79 said...

berpinar pinar mata nengokkan tu...takpe harus dicuba nanti..! thanks ena!

hajarus said...

hajar tumpang register ekk k.ena... ;d

aiDieNa said...

Hmm macam² kat internet sekarang nie eak Ena.. hurrmmm.. aritu mylook.. ada satu lagi bih kurang camnie jgk.. tapi lain sikit.. jmp maser blog hopping.. tapi tak sempat register.. Ena raser betul ker wawawi nie bleh jana trafik?

LIP (^_^) said...

wah..complicated je ena..adus adus..

Nida said...

macam-macam sekarang ni ye.. :)

Redbloodsnow said...

adohh berpinar mate bc teori ala ala fomuler maths tuh..hahahaa. kak ena, x effect nuff nuff ker ek?