Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 17 June 2010

Wah!!.. Mcm Tak Caya Jer


Salam.. 

Heheh.. bukan apa pun.. rasanya ni 1st time kot ber n3 seawal nie..


Mrmm.. tak tahu nak mulakan apa pg nie.. paler macam beku jekk.. ntahhhh!! padahal selalu tidur awal.. Tapi bila sampai jer ke umah.. belum isyak, mata dan ngantuk.. uhuk!!.. Malam tadi, lepas siapkan keperluan anak2 utk bekalan hari ni.. terus sy tido.. mcm malam sebelumnya juga.. tak on lappy langsung.. tapi malam sebelum tu lupa pulak sama ada sy ada ngadap tenet or tak.. heheh.. Lupa ingatan sat.. =P


Jam 5.00 .. mcm biasa juga la tu.. dah bangun dengan harapan dapatla jengah blog.. sambil sahur ala kadar sajo.. sama mcm 2 hari yg lepas.. makan roti ngan segelas milo.. cukup la utk alas perut disiang hari sementara menunggu waktu berbuka... Seronok juga berpuasa ni kan!.. 


Alhamdulillah, yg wajib qadha dah lama dilangsaikan tapi ye lah.. kita tidak tahu sesempurna mana puasa kita.. maklum la.. insan biasa yg tidak terlepas dari melakukan kesilapan setiap hari.. huhu.. Jadi, bulan rejab or mana2 puasa sunat elok la dikerjakan.. tak dapat buat banyak buat sikit2 yer tak? heheh.. tapi sy tau ramai kawan2 yg sedang mengerjakannya juga.. :)


Mudah2an dapat la digantikan dengan mana2 puasa yg mungkin kurang pahala pd masa tersebut. Tak de siapa yg tahu kan! tapi kekadang kita sendiri boleh rasa.. sama ada puasa kita pd hari tersebut tu ok ker tidak.. Yer tak?Itu yg kita dapat rasa.. mcm mana pulak dengan yg kita tidak dapat rasa.. rasa seolah2 dah sempurna.. tapi hakikatnya mungkin tidak.. Eh! terlebih kupas pulak!! sy bukan nak cerita pasal puasa pong sebenanrnya.. huhu


Sy hanya biarkan suara hati dan rentak jari saja sebenarnya nie.. hehehe.. k la.. nak sambung iron baju.. hari ni ari batik kan!.. macam rajin pulak nak iron rasanya.. hehehe.. k la.. daaaa...



17 Ulasan:

Redbloodsnow said...

wahhh berburung batik ler akak arini nnti ek. snap tawww..nak gak tgk...hikss

Nana said...

bagus btol sambil sahur sempat buka blog lagi heheh

Izan Ishak said...

salam ena...

rindu kat enaaa....
alhamdulillah ena dapat puasa sunat hari nih ye. izan pun belum langsai lagi yang wajib ganti nih.
nak puasa cpt2 takut jadi cam tahun lepas puasa last minit!

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Selamat berpuasa sunat Ena.. :)

Ena said...

Zie,

ehehhe.. tu la.. tapi mcm tak rajin nak amik gambo la zie.. uhuk!..



Nana,

Dah 2 hari sahur sambil blog walking.. hehehe..hari 1 jer tak bukak tenet sbb tak teringat.. huhu


Izan,

Alhamdulillah.. dah masuk 3 hari inza.. sepatutnya dah 4 hari tapi terlupa sangat2 masa 1st rejab tu.. huhu

Ena said...

Lily,

hehhe... Thanks.. :)

Uda said...

uda sekarang tengah pulun puasa ganti.. jauh lagik perjalanan ni..

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

kiter tinggal 2 hari nak ganti posa...tu pun liat bebeno...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya akak..posa..orang nie masih berbaki ganti posa 2 hari lagi nie..huhuhuhuh..bila la nak buat ntah...wah akak berbaju batik la nyek hari nie..

MAMASYAZA said...

dah mula puasa sunat, bestnya. akak tak boleh nak mula lagi. plan hari ni nak puasa, tapi ada kenduri n majlis bacaan yasin kat sebelah umah ibu tercinta, minggu depan rasanya nak mula...insyaallah
mari sesama kita berbaju batik

Fieza79 said...

best nya dh ganti puasa..fieza belom ganti lg asik tangguh taktau la bl...hukk
kena stat mgu dpn ni..!

Ain said...

dah abih ganti ke.....

uwaaaaaa, jeles sungguh nie....

next week ain baru leh mula puasa....

huhuhu....

kella said...

haah la.. bulan ni mmg sesuai sgt nk ganti pose.. hmmm... bagus!
ooo bbatik maknanya org gomen ler ni ya! :)

rATu kEBaYA said...

bestlah dah habis ganti.. saya ni next weeks baru nak mula..

SyidaMislan said...

banyak hari lagi nak ganti, tiba2 bendera japang daaaa...

White Girl said...

Bagus bagus. Teruskan ;)

LYaFRINA said...

waa ena..kalo lya pagi2 buta gini..otak lambat refresh.. xleh nk buat aper2