Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 7 June 2010

Nasib Baik Sempat.. Fuhhh Leganya!!!


Hehehe.. 


Apa la yg lega sangat tu kan! tetiba jer.. =D
Ceritanya, tadi dalam pukul 9.00, kami bergerak ke Putra. Bukan Puta LRT tapi Hentian Putra sbb nak hantar adik yg datang minggu lepas dari Maktab, Kuala Lipis Setelah seminggu ++ di sini, malam nie adik sy nak bertolak balik ke kg pulak. Yerla Skrg kan musim cuti sekolah termasuk la cikgu dan bakal2 cikgu.. Syokkan! lama tu cuti.. 


Yg buat kami rasa macam tak tentu arah tadi bila kami keluar dan masuk jer highway MRR2.. terus terlopong mulut kitorg.. Jammed!! Dup dap dup dap!! nasib baik jem yg masih bergerak walaupun macam siput..  masa tu dah pukul 9.20 yg mana sepatutnya waktu tu adi sy berada dalam perut bas 10 minit lebih awal.. malangnya, kami masih stuck!! huhu.. Sangat risau okeyh! ye la.. takut kena tinggal ngan bas nanti..


Mungkin ramai student or ibu bapa yg ingin pulang ke kg halaman masing2 malam nie.. agak jer la.. heheh.. 


Dalam masa yg sama pulak, signal merah telah menyala menunjukkan minyak perlu diisi.. En. hubby kata terlupa nak isi siang tadi.. So, semakin bertambah risau la kami.. Dalam hati dok berdoa moga urusan kami dipermudahkan.. 


Dalam pd tu, en. hubby speed kereta semahunya bila dah masuk highway DUKE.. dah tak hiraukan minyak lagi.. adeihhh!! makin berderau darah sy di sebelahnya.. huhu.. sepatutnya kami ikut hway AKLEH tapi disebabkan jln tu nanti akan melalui beberapa traffic light sebelum sampai ke hentian putra... jd hubby pusing jauh sikit la tapi nasib baik sbb kereta tak banyk.. tu yg speed tak hingattttt punyerr.. huhu.. takut gak time tu.. tapi diam jer la.. 


Sampai jer kat PWTC tu.. jalan kembali jem.. adoiyaiiiii!! hubby mintak tukar driver ngan sy sbb dier nak jalan kaki jer sbb waktu tu dah pun pukul 9.40..(TAPI sy tak bawa cermin mata, kang ada kene cium free pulak.. jd terpaksa lah hubby drive juga.. huhu) sangat risau kalau2 bas dah pun bertolak.. tapi kami tetap cool kan diri masing2..


Sudahnya en. hubby berhenti jer kat sebelh kiri jalan sbb banyak kereta yg berhenti, mungki atas tujuan yg sama, nak cepat ke hentian putra. Maka cecepat la si adik dan en. hubby berlari ke sana. Sy tak ikut la sbb anak2 yg berdua tu mana blh di bawa ke sana.. mau tak jumpa jalan pulang nanti.. hoho.. 


Nasib baik sempat adik sy naik bas yang kebetulan lambat sikit perjalanannya.. mungkin menunggu penumpang yg belum mengisi kekosongan seat yg sepatutnya terisi. Sy nampak jer en. hubby menuju ke arah kami,  terus sy tarik nafas.. fuhhhhhhhhhhhhhhhh!! leganya... (^_^)





14 Ulasan:

umialya said...

Syukur..

rynas said...

nasib baik..selamat. alhamdulillah

mamalieyna said...

fuuuhh suspen giler ek, kalo eina di tmpt ena, mau dupdap tak berenti...hehe..eina pun semalam antar adik ngn mak balik kg, tp seb baik naik bas kt hentian bkt jalil..dekat sajo ngn umah..lalala.. =P

Echa said...

hehehehe.. suspen betul citer ena ni. kalau saya pun.. mau pucat muka... heheheheh.. macam macam dugaan kan.. mujur dipermudahkan...

☆ lieya latif ☆ said...

fuh legaaaa kan ena.....mmg risau kalo tak sempat kejar bas...rugi tiket pun yeak...nak beli baru takut tade kosonng....seb baik sumenye okey.....

Nana said...

hheheh penah jadi kes mcm ni kak, MIL nak blk penang nek keteapi, kebetulan ari tu ktorg celebrate bday dia kt kedai makan, tiket kul 9, tp gerak dari kdai makan kul 8.30 amrul bw kete laju gile rs mcm nk terbang je hahah seb baik sempat sampai klw tak kena bayir lebih kan sebab lewat

aiDieNa said...

Fuhhhh.. lega.. ek'ehhh kita laks yg over.. hehehe.. suspen jer bacer.. bab kita selalu jer lalui benda cam nie.. pernah kena tinggal bas pon!

IdzaLia said...

syukur semua ok kan...:)

MAMASYAZA said...

fuhhh lega, akak ngan en.abah pun penah jadi camtu, memang dah lambat kami dari nilai nak ke pudu, hampeh le jwbnya, bas dah bergerak pun, rugi tiket tu, kena beli tiket baru...gerammm pun ada

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

fuhhhh mencabar jugak perjalanan nak ke putra tue nyek..tapi tue la..cuti2 jalan kat kl..kompom jammed teruk punya...

Fieza79 said...

sumer selamat tiba kat situ..syukur..
suspen btol..!

sgt tensen if nak kejar ke satu2 tmpt kena plak tersangkut jem..

Mama Hanim said...

Alhamdulillah sempat kan ena.. klu x, nk bli tiket lain pn blom tentu ada lagi kan..huhu..

sLEEping BEauty said...

i yg juz baca pun berdebar2 , tambah2 kalau berada di tmpt ena..
fuhhhh!

ape pun alhmdulillah selamt...

~Siti Hajar~ said...

sy yg baca ni pun suspen, sekbek bas tu lewat kan, klu tak mahunya kena beli tiket lain..

k.ena blh rileks je kan kalu sy ni pot pet pot pet marahkan keta depan sy walaupun bkn keta tu salah...itu la habbit sy klu jln jem...burukkan? hehe