Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 27 June 2010

Macam Ku Kenal Bunyi Tu!!


Salam.. 


Tadi sedang leka mencuci lantai kat garaj.. tetibe bunyi la ting ting ting!! haaa.... macam pernah ku dengar bunyi loceng tu!! best juga nie.. Kena lak time memg kepingin nak makan kan!.. hahaha.. Bagai pucuk di cita ulam mendatang la jawabnya.. Apakah itu? heheh



http://www.damnilikethat.com/wp-content/uploads/2007/07/ice-cream-cone-dishes-spo.jpg

Opss!! Pinjam ye en. google.. (^_^)



Nampak jer uncle yg bawak motor jual ais krim tu terus la sy cecepat lambai tangan..  Huhhh!! memg terkam terus la bila dah ada kat tangan.. Macam budak2 juga la mak budak ni bila dah dapat ais krim.. Dah berbulan tak makan.. yerla.. si kakak kan ada astma, mana boleh beli & makan depan dier.. Tapi memandangkan dah lama sangat tak kasi dorang makan.. sesekali boleh la kan! yerla.. hilang nikmat jadi kanak2 sekiranya tak dapat makan ais krim.. Yer tak? Tu yg sy beli juga utk dorang (alasan omak yg sebenarnya lebih teringin dari si anak.. hahaha)

 


Abis je makan (si kakak dan adik terus di beri madu utk elak dari batuk2 or selsema sbb makan ais krim) sy pun sambung la balik (bilasan yg terakhir) kije2 mencuci tadi.. Fuuuhhhh!! nyamannya tekak nie.. lalala.. 



Ada amik gambo tapi usb kabel pulak tertinggal kat lam opis. huhu.. tu yg tak leh tepek picture skrg nie.. 
Note: Ais krim tepi jalan pun jadi laaa... yg pasti bukan ais krim macam kat dalam gambar tu.. Nama pun ais krim tepi jalan.. takkan la nak makan yg mahal2 or cantik2 cenggitu kan!..





9 Ulasan:

umialya said...

cam ngidam je gayanya tp tidakkan!!!!

kak ina kl said...

salam..sapa yang tak suker ice cream terutama ais krim yang mahal tu...

White Girl said...

Huhu, saya pun ada asthma =.=

White Girl said...

Huhu, saya pun ada asthma =.=

~aSHa~ said...

maknye terlebih jerit pangey aiskrem kan? ehehehehe

Izan Ishak said...

hehehe...eskrem mmg sedap kan ena~

LIP (^_^) said...

lama jugak saya xmkn aiskrim..

nieda said...

sedap..plg best mkn aiskrim masa cuaca panas..adus..kalau bulan puasa mau meleleh..hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

Baru je makan ais krim semalam... hehe