Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 1 June 2010

Kura-kura pun dah lama dah sampai


Petang tadi ingatkan boleh sampai rumah dengan cepat sbb en. hubby kata nak kuar jam 5.00 tepat.. heheh.. so, sy pun dah ready dahhh.. dalam pd tu.. sempat juga la blog walking.. :)


Tungu punya tunggu punya tunggu.. sedar2 je dah pun pukul 6... adoilaaa... mana la en. hubby ni p? Risau la..  huhu.. so, sy capai pun raba2 capai la hp kat dalam drawer.. baru nak dail, hubby dah call.. kata en. hubby kalau nak cepat sampai umah.. naik la tren.. so, sy pun apalagi.. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....


Heheh.. tak la.. mana ada sy nangis mcm tu.. sy tanya la hubby, kenapa? hubby kata jalan sangat jem. Kura-kura pun dah lama dah sampai, tapi semua kenderaan bergerak tak sampai selangkah dah stop lagi.. Hubby pun tak tahu kenapa.. Mungkin sbb hari hujan & mungkin ada kemalangan. Mrmm.. hujan.. ye sy tahu.. tapi?? sy pulak tak bawak payung, camner nak ke stesen LRT? heheh.. ayat org malas nak jalan lagi.. huhu..


Dalam 5 minit mcm tu.. sy pun decided nak naik tren juga la.. sbb hubby kata kalau sy sanggup tungu kat opis juga mungkin pukul 8.00 mlm baru sampai. Sanggup ker sy? dok bertemankan si @&#$&#*... Oh Tidak!! so, sy call hubby minta ambil sy kat Cahaya. Naper Cahaya? sbb kat situ paling dekat dengan rumah.. walaupun tak la dekat mana.. 


Masa nak beli tiket, igtkan jem kat jalan raya jer.. rupanya sama juga dengan lautan manusia yg dah "Q" panjang.. lg sekali sy tarik nafas dalam2.. camni la kan!.. takkan nak selesa jer setiap hari. Sesekali kena la rasa juga susah. Baru la ada kemajuan!! heheh.. apa kena mengena pulak!!


Sampai rumah dah pun 7.40pm..  masing2 dah kepenatan.. Masa sy buat n3 nie, sy baru aje bangun tido. Lately, sy kerap terlelap la.. huhu.. tak bagus betul.. sangat lemau betul sy skrg ni.  Agaknya apa  supplement utk bg badan sy kuat, sihat bagai johan? dan cergas sepanjang hari? hehe


18 Ulasan:

LIP (^_^) said...

saya makan bio strach..u can try ena..dari sumber asli je nih..hihi tetiba je nak promote..hahahah

Mama Hanim said...

alahai siannya ena..mesti penat kan, nk layan anak2 lg..
tu salah satu sbb x mau duk k.l, x larat dgn jem..huhu..

*guna lah AGEL.. kui3..

Izan Ishak said...

siannya ena... kl dah mmg camtu kan. jem tu perkara biasa...
dulu2 pun masa zaman2 izan muda kalau ulang alik dari gombak (umah kakak) ke banting (umah mak)...mmg sampai ke malam lah jawabnya.. penin pale...

izan minum kopi radix je!

♥♥syahadah♥♥ said...

makanlah primrose oil!!
akak skrg klu penat sikit tak bole..asyik duduk umah jek..badan pun lemau..at least ena berjalan jugak..aduhayy

~aSHa~ said...

sy pun sedang mengalami kepenatan melampau..

tak dpt bayang kalo sy keje kat KL..ehehe sbb tu decide..tmpt yg tenang...

tenang tak tenang...skrg ni pun penat yakmat...balik keje dah ready nak pg tgk2 kedai...anta amik mana yg patut kat hotel2...penat penat...tapi sy kena kuatkan semangat...

suplement sy leh suggestkan dnhans...elok tuk kulit dan tenaga...

rynas said...

samalah kita kepenatan melampau bila balik umah. tapi tak amik apa2 supliment pun lagi..servey jer dulu..

umialya said...

keje kt kl gitu le.. jem.jem.dan jem!! sib baik dok kt daerah ni,
3-5min udah sampai umah..

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

huhuhuhu..amikla kapsul radix utk tambahkan tenaga..siap boleh kgsi ngan abg lagi..

cian akak.. kalo fiza kena nek tren nangis dulu la jawapnya :)

Nida said...

tu ler yg buat akak suka duk kat kampung...takde ler jem-jem ni

Fieza79 said...

rasa cam best dok kt bndar besar tp bl dgr cam ni rasa lg bertuah fieza di daerah yg sempit nehh..aman..damaii..hehe

terperangkap lam jem amt la memenatkan..bkn tak biyase berlaku ada gak skali skali jd kat sini..

mamalieyna said...

huhu..samalah kita, sampai umah dlm 7.40 gk semalam..Masyaallah first time dpt pengalaman meredah jem...mmg tak best! sblm ni, sepnjg 6 thn bekerjaya, g kerja, small matter, 5mnt dh sampai,skrg dh pindah..pengalaman meredah jem, sgtlah membosankan..itu en suami yg drive, kalo sndiri drive taktaulah..huhu..

*eina pun makin hari makin lemau ni, nk layan tenet kt umah pun tak mampu dah..huhu..

mamalieyna said...

huhu..samalah kita, sampai umah dlm 7.40 gk semalam..Masyaallah first time dpt pengalaman meredah jem...mmg tak best! sblm ni, sepnjg 6 thn bekerjaya, g kerja, small matter, 5mnt dh sampai,skrg dh pindah..pengalaman meredah jem, sgtlah membosankan..itu en suami yg drive, kalo sndiri drive taktaulah..huhu..

*eina pun makin hari makin lemau ni, nk layan tenet kt umah pun tak mampu dah..huhu..

~~*Lady Salwa*~~ said...

Alhamdulillah la sekarang ni dah tak yah berulang alik ke KL lagi dah... kat sini sangat susah nak jamm... hehe

sal pun tak amik apa2 suppliment. Ingat nak amik jugak, tapi tengah survey2...

Tapi kan, yang sal perasan la kan. Lepas je sal stop amik pil perancang ni, alhamdulillah la dah kurang rasa letih2 & lemau tu...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

hubby lalu LDP ka? semalam jem kat sana

hubby kita pon stuck situ
kul 9 mlm baru sampai umah uhuhu

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ha'ah la kak..semalam petang dengar kat radio semua jammed yang xbergerak tue..huhuh nasib baik masa tue dah nak sampai dekat umah...so xda la stuck kat dalam jammed tue..

Mawar_berduri said...

KL memang tak boleh lari dari JEM...huhuhu

seb baik pg balik keje ngan moto...
weng...weng....pin..pin... dah sampai ... hihihi

rATu kEBaYA said...

ena saya makan 2 sudu pagi n malam biosteen.. jus manggis yang mengadungi air zam2 memang sentiasa semangat je.. kekadang letih tu biasalahkan.. terover sikit..

aiDieNa said...

Eh.. yerker camtue sekali jammednyer.. semalam drive cam biasa balik umah.. jammed cam biasa jugak.. sampai umah mak kul 6.20 petang.. cam biasa jugak.. seb baik tak kuar lewat dari biasa.. ehehehehe.. tak sabar.. sabar..