Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 22 June 2010

KERANAMU KU SANGGUP KU TAHAN JUA



Heheheh.. Beria2 benor tajuk cenggitu kan!ahaks..


Malam tadi sy berangan bile dah sampai rumah nak tido dulu tapi usahkan nak lelapkan mata nak rehat pun tak sempat.. huhu.. bukan la nak mengeluh ke apa.. saje je nak citer.. heheh.. 


Sampai umah jer settlekan kain baju lam mesin yg tak abis jemur sbb ampaian dah penuh sebelum tu.. Elok jer siap, tetiba dengar org bag salam.. rupenyer.. SIL dan anak2nya.. Tak lama lepas tu sampai pulak kawan en. hubby. Makanya tak der maknanya la nak tido or rehat bagai kan!.. hehe


Dalam kul 10.20 camtu, kami keluar p makan.. Hah? dah malam pun kuar lagi p cari makan? hoho.. parah nie.. tapi kami bukan p makan nasi ker mende2 yg berat sangat pongg.. just cuci tekak ngan mende2 yg manis2 jer.. apa tu erk? hehe..
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V


http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9a/Durio_kutej_F_070203_ime.jpg

ehsan en. google


kami p makan nie la malam tadi.. best juga p makan buah durian ramai2.. baru rasa feel lebih sikit.. Mungkin sy la kot sbb dah terbiasa dengan suasana rumah yg ramai. Maklum la adik beradik ramai. Jadi sesekali berkumpul memg syok la kan!.. Dah lama nak p makan tapi peluang nak p tu sokmo tak de.. So, malam tadi dapat lepas gian laaa.. ngeh ngeh ngeh..


Masa nak p tu, dah bawa dah camera tapi dah dapat makan, tinggal kulit je baru teringat nak amik gambo.. so, tu yg pinjam en. google punyer.. heheh


Lepas makan, terus la balik.. tak lama pun kami p dalam kul 11 lebih camtu dah sampai umah dah.. tempat tu pun tak jauh dari rumah. Tepi jalan jerkkk!! 


Balik umah plan nak boommmm tido pon tak jadi dahhh sbb biasa la kije2 yg belum settle.. tup tap tup tap dah jam 1 pg.. baru la nak p tido.. tapi tak la lewat cam Puan Salwa yg gigih buat cake cokelat memalam.. heheh.. Bagus kan Puan Salwa tu.. Sal, ada lagi tak kek tu, nak sikit!! eheheh..


NOTE: Malam nie pun nampak gayanya tak leh tido awal juga.. sbb ada misi yaya yg nak di jayakan!.. Apakah itu? Biar lah Rahsia!! Ekekekeke.. 



13 Ulasan:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Btul tu Ena..klu mkn ramai2 baru terasa nikmatnyer.. :)

Ena..Misi Apa tu??.. ngeeee... :D

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

heheheh hari sabtu lepas kitorang lepak dekat dataran putrajaya makan durian...tapi orang xmakan durian..orang makan rambutan jerk..huhuhuhu...bestkan lepak makan ramai2..meriah jerk...

rynas said...

sedapnya durian tu menggiurkanlah...

IdzaLia said...

sedap tu durian... mmg sedap mkn dgn pulut..

umialya said...

sib baik le akak x ngidam.. kalu x, ena le tempat akak ngadu.. huhuhu

hajarus said...

alahai kak sedapnyer durian...

misi ape la agaknyer tu ekkk... hehehe...

mamalieyna said...

waah siap ada misi rahsia ni..hikhik..suspen je nih..^_^

sian ye, tp bila dh org dtg beramai2, mmg tak dapek la nk elakkan..yg pasti eina sefamili mlm td, tido awal...besttt! ^_^

Fieza79 said...

sian tak dpt lelap awal ye...yg pastinya fieza plng tak suka tido lewat sbb tak sanggup nak tinggalkan tilam empuk tu esok paginya..hehee!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

dapnyee
tapi sy skang fobia makang duriang..mek na pon pernah baca kan kisah sy kat blog..eheheh

betul tu..sy pon adik bradik ramai..so bila mkn ramai2 laagi feel..if tak..rsa kureng je selera..:-)

LYaFRINA said...

bestnya makan durian.. kalo dpt mkn kt kebun lg ada feel kn.. tp itula..zaman skarang nok cari mana la lg kebun ni..

projek apakah itew y mjadi RAHSIA??

Izan Ishak said...

sedapnye mek na makan buah durian ramai2...best2!

Dilla Ady said...

beznye mkn durian reramai kan..lagi syok bile da sampai ulas yg terakhir tu..berebut2..huhu

~Siti Hajar~ said...

memalam keluar mkn durian, makan ramai2 plk tu, meriahnya sudah tentu...

kalu bkumpul ramai2 ni, bt apa2 pun seronok...btl dak?

apa misi rahsia tu k.ena? cam gempak je..hohoho