Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 14 June 2010

Dah Kering Idea Sangat Ker???



Ngantuknyer... eehehehe.. apa kes??? tetibe jekkk wat n mengantuk lak nie.. Dah kering idea sangat ker ena oiii!!  Ngeeeeeeeeeeeeeee...



Tak der la.. exceli kan! en. hubby kita tak de umah mulai pg tadi sampai la rabu petang jer.. so, tinggal kami anak beranak la sementara waktu nie.. huhu... walaupun dah biasa ditinggalkan disiang hari sampai ke pagi tapi sangat tidak suka kalau ditinggalakn tanpa bermalam di rumah.. tak de la teman nak peluk2 gaduh2.. uhuk!!



Bukan ke mana2 pun en. hubby tu.. p kursus jerkk!! tu pun idok ler jauh mana tapi kene bermalam di sana katanya.. Mrmm.. kena la uruskan anak2 without him buat sementara.. sob sob sob.. tetiba teringat pd Mek Rose.. Yerla en. suami nya juga tak der kat Malaysia skrg nie kan!. esok dah balik kan rose? ehehehhe.. leh pulak selit cerita rose kat sini.. =D.. Ampun!!


22 Ulasan:

ita cutevirus said...

alahai... kene kursus la plak... takpe.. takpe.. ena, diorang nak buat gath 26/06/2010 kat desa water park??? nak join tak??

Ain said...

sekali sekala jer kena tinggal kan....

kalau selalu bosan jugak kita dibuatnya....

Ena said...

ita,

nak.. InsyaAllah.. dah cakap kat wan dahhh... dier kata ok sbb aritu dier free.. ena dah tgk kat fb.. tapi start kul baper yeh!.. eee tak sabar nak p sana.. :)

Ena said...

Ain,

tu la pasal... sesekali tak pe la kan! :)

mamalieyna said...

sesekali kena tinggai yek..jgn sokmo2..rindu-rinduan nnti..cam mek rose..ekeke.. =P

Ena said...

Mamalieyna,

betul tu.. sesekali ok ler kan kasi rindu2an gituw.. ahaks!

rose.. uhu.. kite senasib... heheh..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sayang isteri tinggal.. tinggalkan..hehehe...

Mesti Rindu kan..
Lily dulu pon memula kawin dh kena tinggal slama 6bln ooo...
Lamakan..pa blh buat time tu Lily msh keja kat Sbh..Hubby kat KL.. ;)

Ena said...

Lily,

huhu.. maunyer nanges sokmo kan lily.. lama tu 6 bulan.. kalo ena tak tau la cemaner.. kena tinggal sesekali pun mcm ayam berak kapur jekkk.. tak tentu arah jadinya.. tapi buat2 cool aje la.. heheh

☆ lieya latif ☆ said...

aduh...bosan kalo laki takde kan ena....tgk muke anak2 le gamaknyer.....takpe2, dah balik hubby nanti boleh lepaskan rindu dendam sume tau heheeheh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alolo..klu orang jadi akak..harus sedey dah..kena tinggal..tapi klu ada anak tue cam lain skit la..heheheh ada gak teman kan..klu sorang2 kena tinggal..uwaaaaaaaaaaaaa memang sadis la...*ngada2 kan..hehehe*

~Siti Hajar~ said...

xper cik abg xde, irfan ada, blh ganti peluk2 cium2 nanti..hikhikhik

Ena said...

Lieya,

hubby tak de sokmo tu dah biasa tapi tak biasa kalo tak de teman kat sebelah time tido.. selalo kalo hubby bz mcm mane ponggg tetap ada kat sebelah.. malam ni bertemankan anak2 sajo lah nampaknye.. sob sob sob..

Ena said...

Purplelicious,

uhuk! sedih gak sebanrnya.. tapi saja2 je buat2 tak sedih.. mcm tak de pape.. hakikatnya... uwaaaaaaaaaaaaaa.. tak baisa la tido sorang2..

Nana said...

ala cian dia ek cik abe xdok...saba ek...nk ilmu tahan rindu g tau wakakakak

Ena said...

Siti Hajar,

heheh.. memg la irfan dan kakak tu la penaman setiap hari bila hubby balik lambat.. tapi tetap akan balik juga mcm mana lewat ponnggg.. cume buat 2 malam nie jer la..

Ena said...

Nana,

leh gak share tu nana.. ye la nan kan dah baisa berjauhan dengan en. suami kan!.. leh la kongsi2x.. hehehe

hajarus said...

pagi td baru jer hajar berkunjung kat rumah k.rose pun husbandnyer xdok... rupernyer k.ena pun same ek... xpe nasib ade anak2 sebagai penemankan.. anyway take care kak.. ;d

Ena said...

Hajar,

thanks ye hajar.. tu la.. ada nya anak2 dan teman2 blogger leh wat ati lapang skit sbb leh share kat sini kan hajar.. :)

umialya said...

sayangkan isteri, tinggal2kan, eh, betul tak peribahasa ni????? ampon kalu 'tersilap'..

Ena said...

umialya,

ehehehe.. buat ena gelak besar je la.. ;)

kakpah said...

bantal peluk kan ada..
hihi..

Anonymous said...

awt cam bosan jek..