Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 13 June 2010

Bengang



Tetengahari cenggini kalo ada perasaan bengang tu mesti lagi terbakar jer kan!.. Mrmm... exceli sy idok ler bengang pun ngan sesape.. Gimik jer tuh! hehe.. Bukan apa.. baru pas layan lagu tu.. sambil goreng ayam boleh pulak si kakak tu dok jerit2 feeling kenkonon nyanyi la tuh! sbb kalo nyanyi tak la menjerit2 kan!.. hoho.. apa2 jer la ena oiii!! mai kite layan lirik lagu kesukaan si anis & sy juga.. hahaha.. ntah apa2.. layan la lagu yg best sikit baru emosi pun best.. uhuk!


************************************************

BENGANG

Aku bosan dengan cinta mu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku

Aku fikir kau tak searus
Lebih baik ku beralih
Biar kan diriku terus bersendiri

Ku tak fikir engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku katamu

(chorus)

Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanya lah bibir berkata yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Kerunsingan diriku terasa

Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka

Tak mungkin akan ku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin ku sama dirimu yang sering berdusta

(chorus)

Letih hatiku diserang pilu
Letih hatiku teringat janjimu, oooh caramu
Akan ku teruskan hidupku, oh tanpamu

(chorus)

Oooooo...


NOTE: Bayangkan budak kecik yg tak tahu apa maksud lagu tu leh hafal  & nyanyi lagu jiwang frust nonggeng mcm tu beria2.. Sayangnya lupa pulak nak rekod or snap ghupe si kakak time tu.. hua hau hua.. 


Tak per la.. rasanya gambo nie pun tak pernah tepek.. yg nie pun boleh la.. ade rupe bengang ker erk? keh keh keh


15 Ulasan:

LYaFRINA said...

benganggg!!!
heheheheh..ingtkan benggang kat siapu itu..
olooo kalu blh record vc akak tu.. msti sweet jer.. blh la post kt n3..

ena.. hilangkn bengang dgn mjawab tag .. sila la ambik di blg lya yer..

Ena said...

Lya,

hehehe..dah amik dah tapo cam bisa la. peral dulu.. muahahha..

LYaFRINA said...

ena... pic bengang yang sgt2 comel..kalo la muka lya bengang se cute ni.. lya pon nk bengang ari2...
comel la dia ni.. mcm mix pon ada.. msti bila besar jd rebutan jejaka ni

Ena said...

lya,

heheh.. tapi tu bukan bengan tapi tengah sonok!! tak tau apa la yg seronok sangat tu.. sbb ena tgk2 jer dah ada dalam pc.. rsanya pun picture tu last year punyerr..

kakpah said...

salam ena. hmmm.. bengang hari ahad macam ni jawab nya tido je la...

mumyShaneQeisha said...

Ena buat saspen jer..hehehe.ingatkan bengang ngan sesiapa tadi.biasalah budak kalau dh minat, mmg dpt hafal lagu..bengang kan

MAMASYAZA said...

akak pun bengang gak...badan rasa lesu, bendera merah menjelma...mood kureng ok, tapi keja berlambak kat ofis

Ena said...

kak pah..

heheh.. tido? kalo la semudah tu nak tido kan kak pah.. ada jer kije nak buat.. baik layan tv.. hehe

Ena said...

Mummyshane,
hehe.. tu la kan budak2 nie..

Ena said...

Mamasyaza,

ena pun macam tu kalau telah diserang sang merah tu.. memg sokmo rasa nak marah jekk.. huhu..

Nana said...

saya mmg dalam mood BENGANG gile ni!!
tiba2 luah perasaan kat sini

mamalieyna said...

itu bukan ghupe bengang! ghupe happy bebenor je..hehe..budak2 skrg cepat tangkap eh..pasal lagu apatah lagi..tu tanda budak bijak tuu...! ^_^

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ingatkan Ena bengag ngan sape td..huhu.ghupe nyer tipah tertipu..hiks.. :D

Amboi si kakak..Hepi nyer..kiut sgt lah c kakak nih..Muke bengang ke tu?? ;)

hajarus said...

hajar pun memang minat lagu akim ni kak... bengang ker tak bengang ker tetap sker dengar.. hihihi...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alolo..comeynya kakak nyanyi lagu nie nyek...tue bukan muka bengang tue kakak tue..ehhehehehe