Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 15 June 2010

Aku Telah Diserang!!



Dah tengahari.. selalunya.. owang wat n3 makan.. nak p makan.. nak makan apa? makan, makan dan makan lagi..   heheh.. tapi tak semua la yg buat camtu kan! 



Sekarang ramai org sedang berpuasa sunat rejab or ganti.. so, tak yah la kan wat2 n3 makan2 lagik.. ehehehhe... apa kene mengenanya la tu.. huhu.. tak de kena mengena langsung.. hua hua hua.. pssttt!! padal tak de citer apa2 pasal makan kan!.. kui kui kui..



Sy nak tanya la.. lately nie sy punyer face nie asyik diserang jerawat saje.. pastu parut susah nauuuu nak hilang.. dah tu naiknya bersepah2.. ikut suka jer nak naik kat mana.. huhuhu.. kalo la boleh ajar kan suh jerawat tu naik kat tempat lain  yg org tak nampak ker kan! ahaks!!



Dulu pernah la zaman tengah belajar.. tetiba diserang jerawat tanpa signal!! naik bagaikan bertih jangung!! huhhh!! Tapi blh pulak en. hubby ngorat time tu.. muahahhahaha.. So, skrg serangan tu telah datang kembali tapi tak seteruk dulu la.. dulu sampai rasa malu nak jumpa owang!!



Skrg nie tengah susah hati juga la.. sbb belek2 muka jer parut dan jerawat sana sini.. kawan2 opis pun dok tanya apsal muka camnie.. huhuhu.. kalo tengok dari jauh memg la tak  nampak.. kalo amik gambo jejauh pun tak nampak.. tapi yg dok ngadap hari2 mesti la nampak kan!... huhuhu.. Mencikkk!!



Kawan2 Ada tak cara2 dan apa2 produk utk utk hilangkan jerawat dan parut dengan segera.. hehehe.. boleh la share kat sini.. 


15 Ulasan:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alamak...orang ada lagi 2 hari nie posa yang belum berganti..huhu bila la agaknya nak ganti xtaw...
product ilangkan jerawat dengan cepat nyek..product apa nyeK??hahahah leh dak tanya akak balik??? :P

LYaFRINA said...

hehheheh.. sy pon still mcari lg ni.. xtau la kes aper.. sbb pakai iucd k.. muka bminyak sgt2.. n slalu naik jerawat.. dulu elok jmuka..
lya just pakai total effect y dlm botol tu jer.. dh lama pakai.. + pond.. pond tu disaat2 surut.. tp krim malam dia sesuai dgn lya.. toner pon pond.. ermm..buat msa ni mmg x brani lg nk cuba produk2 mcm ST, felissa n seumpamanya..just pakai y biasa2 jer.. lg pon sesuai

shila ariff said...

alahai..byk sgk produk utk muka berjerawat kat kedai..tapi tak sure mana yg berkesan..muka kurang berjerawat...

LYaFRINA said...

jerawat tu.. cara myakitkan..
lya asah kulit kayu manis.. tepek kat jerawat.. ena jgn la picit yer... n kalo rajin slalu la lap muka dgn tower y dcelup dlm air panaz(suam2 la..) utk matikn bakteria..

~Siti Hajar~ said...

k.ena, ni petua tradisional & mmg terbukti berkesan.

k.ena cari pucuk pokok jambu batu, tumbuk lumat pastu campur dgn bedak sejuk & tempekkan di muka, InsyAllah jerwat hilang & ssh nak tumbuh lagi, kulit muka jgk akan jd licin berseri...Selamat Mencuba!

ita cutevirus said...

alahai... berulang balik prob lama ena tu ek... tak tau la nak wat camne... sebabnyer muka ita jarang ditumbuhi jerawat....

rATu kEBaYA said...

saya ni dari sekolah lagi produk yg sesuai ngan kulit hanya fair n lovely je.. klu tukar pakai lain memang naik baliklah jerawat.. kulit ni tak nak mahal2 lak.. dia nak murah2 je.. bagus kulit ni tak demand.. hehehe..

Mawar_berduri said...

la..ingat kan ape la yang menyerang akak ... rupenye Cik Je ...huhuhu...
saye pernah gak tengok roommate gune Mederma untuk ilangkan parut dan kejutkan jerawat ...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mencikk gak klu jerwat nih slalu kuar kat muke..X suke..Skrg Lily guna Tia Amelia..So far..ok lah..lum ada jerawat lg yg tumbuh..minta2..x de lah.. :)

kak ina mail said...

Petua akak yang dah berumur, kalau jerawat tak boleh pakai sebarang produk.jangan kasi pegang ngan tangan kat tempat jerawat tu.jangan terlalu banyak berfikir.insyaalah cepat hilang.

mamalieyna said...

huhu..taktau gak nk bg cadangan kalo psl mslh ni..herm..kena btl2 pilih produk, kang slh produk lg teruk kan..

Bai said...

parut tu cuba try mederma. then kalo pencuci tu mungkin kena tukar. kadang2 hormon dah meningkat usia. hihihi

Siti said...

ingat ina kena serang ngan apa tadi...

ct jrg tumbuh jerawat ni..pencuci muka pun tak pakai..huhu

Mama Hanim said...

sori ena.. xde petua la.. huhu..

Redbloodsnow said...

pssttt kak ena, zie tompang skodeng petua yg di bagi leh kwn² akak nih gak ea. utk di kasi kat dillah..hehehe :P mwahhh