Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 28 May 2010

Wat Sy Jadi Tak Tentu Arah Jer Laaa



Salam..


Ber n3 sementara tunggu e. hubby dan anak2 balik.. Dorg kuar, lamer pulak rasenyer.. tak la ke mana2 pun, p amik adik sy kat pekeliling. Adik dari Maktab, Pahang, nak datang umah.. biase la naik bas dari sane.. Sy tak ikut sbb tadi tengah masak utk makan malam.. Mrmm.. tapi mcm lame pulak dorg nie pergi.. wat sy susah ati jekkk.. 


Tadi tengahari pun samer juge.. en. hubby p solat Jumaat. Tapi jam dah pukul 3.00 pun tak sampai umah lagi.. Sy nie perisau sebenarnye.. dah la pergi tak bawa hp.. naik motor pulak.. mcm2 ada dalam paler sy time tu.. nak call ta tahu nak call ke mana.. Sy tgk hp sy ada miss called.. sy agak tu en. hubby yg called.. tapi? 


1/2 jam kemudian baru balik, en. hubby pun balik. Alhamdulillah.. lega rasenyer.. walaupun ada rase geram.. kate hubby dier p services motor tu yg lambat, sy tanye naper tak call? hubby kate dah called tapi sy tak angkat.. sy cakap la hp tu tadi tertinggal dalam kete mase kuar pg tadi..lgpun hubby yg letak hp tu kat lam dashboard. Jd bile nak keluar kete sy tak ingat dah sbb tak nampak depan mata..  Sy cakap lg.. naper tak call rumah? naper tak call hp sy yg lg satu? naper tak call hp sendiri yg tak bawa tu? haaaa... baik punyer soklan kan!.. hehehehehhehe.. 


Pastu hubby kate.. a'a.. luper pulak, tak teringat pulak kat nombor2 tu.. Senang jer jawapan kan! sy bukan apa memg sy seorang perisau.. dan sangat2 risau kalau pergi tak bawa hp.. susah nak call kalau ada apa2.. Rasanya kawan2 pun same juga kan!..

6 Ulasan:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Samalah Ena..Lily ni pon perisau gak..Klu hubby blk keja lewat sikit pon dh risau..Mcm2 yg bermain dipikiran..Skrg ni pon Lily tgh risau..Pas solat Jumaat td..Hubby p S'pore bawa Qis sekali..X balik2 lg nih..Kejap2 kol..kejap lg kol..Takut Qis nangis..tp Hubby ckp..Qis happy jer..X nangis pon..adeii..Qis nih..Kita yg risau kemain.. :)

Mama Hanim said...

x rugi kita risau lbh skit utk org2 tersayang kan ena..

salah satu cara juga utk mereka tahu bahawa family sntiasa diingati gituu..

~aSHa~ said...

org pompuan mmg begitu

sy pun jenis gitu

eh itu tahan lagi ena..

sy kan kalo ada kes mcm penderaan spt nurin tu kan...sy plak riso dan imagine bukan2...kalo terjadi pada anak sendiri la...atau mcm2 la perasaan riso tu...sambil leh nangis sorang2...lagi haru

rynas said...

aahh betul org pompuan ni mmg suka fikir macam macamkan..

LYaFRINA said...

SAMALA.. KALO DIA BALIK LWT DRP KEBIASAANNYA MMG SGT2 RISAU.. LG RISAU SBB HARI2 FAIN BALIK KEJE DGN ASYA.. DIA PI AMBIK ASYA DULU..KALO TLEWAT SIKIT//MULALA XTENTU ARAH... PADAHAL..DIA SINGGAH KEDAI K.. PEGI SITULA.. SINI LAAA.. HIHIHII...
KALO BGTAU TU LAIN SKIT KAN..

**ENA, BIASALA... ORG Y KITA SYGKAN.. MMG LA KT BIMBANG SGT2 TTG KESELAMATANNYA KAN??

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sama lah kak..kadang2 orang pun risau melampau jugak..pas tue bila dah ada kat depan mata mula la orang nak bebel2..hahahah...