Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 29 May 2010

Pssstttt!!!!!


Salam..


Dah start berperang ngan periuk belanga kat dapur ker? ekekeke.. Sibuk jer ngan org nye kijer!! kijer sendiri lom settle lagi.. ehhehe.. sy arini lambat sikit kot masak sbb menu bekpes pg tadi masih ada.. Kalau dah start masak, kompem terbuang nanti.. dah tahu dahhh.. tak baik kan! buang rezeki..  ishh ishh ishhhh!! No no no...


So, kene la clear kan yg tu dulu baru leh masak yg lain.. Lagipun tu peberet anak2.. mrrmmm.. TAPI pg nie si adik tak nak makan pulak.. sesuap je dier makan, lepas tu dah tak nak.. tak sedap mulut agaknye sbb tak sihat.. tapi kalo tang main macam segar bugar jekkkk!! mrmm.. tak paham betul ngan resmi budak2 kan!.. ececehhhh!! macam tak pernah lalui pulak. Ahaks!!


Pssttt!!, kwan2 dah beli ker kain baju utk raya? heheh.. yer la.. memg la puasa belum lagi.. raya tentu la lambat lagi kan!.. tapi sebenarnye mase sangat cepat berlalu.. Baru last week, sy tanye kat tailor yg sy biase anta tempahan tu katenyer last anta utk raya pd "end of this june!!" ayoyoyo..... yerla.. Mei tinggal 3 hari je lagi.. lepas tu dah masuk Jun. Adeihhh!!


Kalau beli terus yg ready made punyer ok la.. last minute beli pun tak pe tapi cam sy nie.. nan ado saiz nye.. huhu.. tu yg terpaksa tempah every year!! huhu..


K la.. apsal pulak la nak citer pasal nie.. hehehe.. ntah2 kawan2 semua dah siap anta kat tailor dahhh.. tak pun dah siap dah ponggg bajunye.. sy je yg baru terkedek2 nak cari.. hoho..  




10 Ulasan:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Hari ni lily gantung kuali.. :)

Esok baru nk p beli kain utk raya..Harap2 msh lum lewatlahkan..takut gak..nnt tukang jahit dh x nk terima.. Klu nk beli yg ready made tu..kompom x der Size Lily yg kecik nih.. :D

rynas said...

baju sendiri dah beli belum hantar jahit lagi. baju anak2 jer belum cari lagi. skang kan banyak sale...
selalu mmg beli awal senangkan..sebab dekat2 nak raya fikir biskut rayalah, baju mak n abahlah duit untuk duit rayalah, tollah minyak;lah..macam2..
hehhehe raya lambatlagikan dh fikir pasal raya dah..

Izan Ishak said...

salam ena...
ari ni izan tak masak. jap lagi nak balik kg hubby...nak buat ayam percik kelantan style kat sana...

baju raya? izan suka beli yg siap je...malas nak pi kat tailor... kalau nak buat, mak izan je yg buat selalu...sedap pakai....

Ena said...

Lily,

nak p beli esok? nak ikut boleh? ehehhe..

Ena said...

rynas,

tu la.. kalo beli last2 kangg tak sempat.. semua nak beli time tu ken!.. tapi tu la lom ade kela[angan lagi nie.. huhu

Ena said...

Izan,

nak balik kg ye.. selamt bercuti di kg ye izan.. :) bestnyerrr..

wahhh ayam percik memg best.. peberet ena & family kat kg juge tu.. kalau balik sane pun selalu mesti nak buat..

LYaFRINA said...

pssst..pssst...pssstttt...
kalo makan jgn lupa ajok kita skali ye...

***kain baju raya tu?? dh siap tempah.. hehehehehe

MAMASYAZA said...

akak sekrg dah jarang masak sgt, bila en. abah outstation akak byk makan umah ibunda tercinta....gantung periuk belanga le jwbnye.
bab kain ni, ada 3 pasang lagi yg belum dijahit tp bukan utk pakai raya...utk pakai g keja, tak sempat nak g hantar kat tailor, tapi kalo baju raya...akak beli yg ready made je

Ena said...

LYA,

hehehe..

Ena said...

MamaSyaza,

bestnyerrr dok dekat ngan umah mak kan kak.. sy nie nelan air liorrrr aje la teringat maskan mak kat kg..huhu