Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 24 May 2010

Oh Tidak!!!



Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

(ulang chorus)
Kebahagiaan.. dalam perpisahan..


Akademi Fantasia 8   
Oleh: Shahir AF8
**********************************************

Salam..


huhuhu.. apa la yg tidak tu kan!! 


Apa sal pepagi nie dah layan lagu jiwang karat nie ena? hehehe.. ye! ye! memg karat punnn.. Ngeh ngeh ngeh.. Mrmm.. lirik lagi tu tak de kene mengena dengan sy pun.. sy just suka dengar lagu nie sejak pertama kali dengar si Shahir tu nyanyi.. Kirenye jatuh cinta pendengaran pertama la nie ngan shahir lagu nie.. =P.. keh keh keh!! 


Ingatkan sy jer.. rupenyer en. hubby pun samer.. siap download kat enternet lagi.. :D so, tidak ada kes jeles meles ye kat sini.. Hanya lagu semata2.. tidak berkenaan dengan yg masih hidup or dengan yg telah tiada.. dan harap lagu nie akan kekal begitu dalam hidup kami.. no meaning!! tersirat mahupun yg tersirat.. hoho.. 


K.. dah dah.. p wat kije la ena oiii!!.. layan blues jek pepagi nie.. aishhhhhhh!!

(^_^)

16 Ulasan:

baincardin said...

video clip dia mmg best! ^_^

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

best jgk shahir ni.. hehe.. ada rupa, ada suara, ada apa lagi ye.. hehe.. dah cam mawi plk bakat dia ek.. agama, nyanyian..kih2x

LYaFRINA said...

huhh.. ingat aper y tidak tadi...
masa dgr kat konsert af tu.. mmg best lagu ni. tp still xleh tangkap lg lirik dia.. biasa la lagu barukan... tp y pasti, lagu ni best.. lps hbis konsert tu, ada video klip lagu bru pelajar Af..kiranya kalini student af mmg melatop la..sbb smua ada lagu baru n video clip y superb2 belaka...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Layan jiwang yer pepagi..Monday blues.. :)

Tp kan..lagu ni mmg sedap di dgr & video klip dia pon best..

~aSHa~ said...

minat sungguh dgn si shahir ye laling..

nanti amik award ye..jam 9.30 ai publish

Mama Hanim said...

wah2.. minat sakan dh ni ena ye.. hehe2..

☆ lieya latif ☆ said...

amboi ena....minat syahir ke.....tak sangke die juara kan...leiya tak layan sgt AF tapi konsert akhir ari tu tgk2 gak la heheeheh

Bai said...

pengsan!! hahaha

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahahah dah semua orang dah demam shahir dah..hahahahaha :P

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

amboi..kan main lagi
kita pon suker shahir..tapi laagi suka hafiz aagagaga sori lari dari tajuk

Redbloodsnow said...

btuah dorg ek sbb nrman kru yg jd pengetua. lom kuar dr AF dh ade lagu n video klip yg sgt superbb!!! hehe

pape pun tahniah shahir :)

mrs.ecam said...

hoh maceh bg lirik ni...x yah ssh2 ank nk gugel..en.somi smlm lg nk pesan suh dunload lg nih...aish sjak bile plak die ske lg jiwang2 nih....penangan shahir lah ni...hekhek

nieda said...

demam AF dah habis..husband nieda suka perli sebab isteri dia duk layan AF..selalu ckp kt taman ni awak sorang jer layan AF..hehe.nieda suka lagu final Adira..sedap

mamalieyna said...

en suami eina pun suka, siap nyanyi lagi tuuu...dh tu ulang tgk AF tu bape kali dh, tgk part shahir nyanyi je..mmg best gak eh lagu tu..

rATu kEBaYA said...

video dia mmg best.. syok dengar lagu dia

chugie said...

Memang best pun lagu ni kan..
saya pun suka gak.. + penyanyi yang handsome! :P