Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 26 May 2010

Masih Ada Rupenyerrr.. (^_^)


Masih ber n3 rupenyer sy mlm nie.. hehehe.. sy sebenarnye baru je bangun tido... Org lainbaru nak tido sy pulak bari bangun.. Apa ke hal nye ena oiii!! hik hik hik..  Sy terlelap tanpa di sangka pun.. penat apa la agaknye.. sbb arini kat opis agak free.. tu yg syoknyer ber n3 dan blog walking siang tadi.. =D


owh ye.. baru teringat.. agaknye sbb malam tadi sy memule tak dapat tido lepas tu biler baru jer terlelap, terbangun pula kerana si irfan. Memg arini agak letih tapi nasib baik waktu kije tak sleepy.. =P


Tadi petang pulak, tak terus ambil anak2 sbb en. hubby tetibe jer berhenti kat pasar malam Taman Dagang sbb kami memg lalu ikut jalan tu (AKLEH) So, cam biasa la.. kalo dah ke situ mcm2 la nak beli.. nafsu mate sungguh! haishhhhh!!tapi tak la manyak mane pongg.. heheh


Sampai jer umah terus la ngappp.. kami beli mende utk makan + masak (esok2) je sebenarnye.. So, dah kenyang mule la mate mengantuk kan!.. heheh.. Pas solat maghrib, sy lipat kain kononnya.. tapi tak tau camner sy leh terlena pulak.. hoho.. 


Bangun2 jer.. terus tgk jam dah pukul 9.30 rupenyer.. lame juge tu terlelap.. =D Itu pun terjaga sbb si irfan nanges nak susu. Lepas dah settlekan solat, settlekan keperluan anak2 utk di bawa ke umah 'Ibu" dorg esok, check beg sekolah kakak, basuh kain, kemas2 kat dapur..dan settle kan apa2 yg patut la kan.. as usual juge la tu.. heheh.. tapi selalu sy tak tulis camni kan! Rajin lak tangan nie menaip malam nie.. ^_^


Malam nie cam biase la en. hubby tak de juge mcm malam2 sebelumnya.. Katanya balik agak lambat.. huhu.. Kesian en.hubby penat jd dier.. Siang kije.. malam pun kije juge.. camtu la kan! Perlu berusaha & berkorban demi sebuah keluarga.. ^_^


K la.. panjang benor pulak celoteh malam nie bukan ada org nak bace pun.. tak pe lah.. utk kenangan di hari mendatang.. Kui Kui Kui..


Gd Nite



14 Ulasan:

♥♥syahadah♥♥ said...

akak masih ada jua berblog ni..jangan lupa daku ya

Nana said...

kagum...masih bole taip entry panjang dengan keje2 dah siap saya ni keje2 banyak tbengkalai lagi ni hahah dok hadap blog jek..kek je dah siap wat ada org oder

Kaseh NazLieza said...

saya baca...=p

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Kita baru nk tido nih...
Good Nite.. :)

rynas said...

huhuhu..baca tetap baca wpun tulis panjang

Izan Ishak said...

yelah ena...sapa kata takde org baca. ramai peminat wooo ena nih!

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

hahaha.. mampu lg berblog eh w/p dah wat keje mcm2..kalo fiza nak pndg lappy pon tak mampu dah kalo malam2 wat keje umah..hehe

mamalieyna said...

waah banyak no kije leh disettlekan mlm tadi wlupun terlelap seketika..hehe..eina pun berpasar mlm gk semalam, pe lg kalau bkn laksa jd pilihan.. =P

ari ni free lg tak?..best la leh blogwalking, eina cam bz gk ni, sbb nak cuti 5 hari kan..huhu..

Ena said...

Syahadah,

hai kak, windunyer.. mane ada lupa.. hehe

Nana,

alahai.. ok la tu nana.. siap la juge kek sebiji kan!.. ha rajin la juge namanye tu.. :)


Kasih nazleza,

thanks :)

~~~ kay ~~~ said...

salam Ena,
RE: ade dua org anak teruna kut,,,
jom kita berbesan...hehehe!
(^_^)

Ena said...

Lily,

heheh.. thanks ye jengah dulu kesini sebelum tido.. ;)


Rynas,

thanks ye sudi bance walaupun n3 ntah apa2.. hehe :)

Izan,

hehehe.. thanks ye izan lunagkan mase ke sini.. :)

Ena said...

Mrs Fiza,

hehe.. tak pe.. ada anak kecik lg kan!.. anak2 akak ni dah besar sikit.. jd leh la ngadap sini .. :)


Mamalieyna,

eina, amik alih ena nye kebizian yeh!.. heheh.. mrmm..raseney minggu nie memg ada ada lbih skit free tu.. sonok la nie.. hehe

shila ariff said...

itu le pengorbanan seorg isteri kan..aku skrg ni dah ada peluang nak wat semua tu...cuma skrg tnggu kehadiran hazim je...lagi 2 mggu...huhuhu..

Fieza79 said...

gitu la soerang istri dn wanita ni kkdg free kkdg bizi terlampau...letih nye pasal kain baju kt umah pon dh tak terurus kan??

ttp baca walau pnjg karangan tuhh..