Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 15 May 2010

Maaaaa Aiiiiii!! Ramai Nyer Orang


Hehehe.. ada2 je la kan!.. tajuk ntah apa2.. hoho..

Dah petang dah ni kan! tapi kalo jemur kain yg baru basuh InsyaAllah sempat kering sbb cuace sangat panas. Mrmm ada lagi kije umah yg lom siap2 lagi ni.. hoho.. ye la.. ade mende2 yg kite tak leh settle kan serentak.. contohnye mengemop kan!.. selagi 2 badik tu tak tido.. nampaknye tak dapat la nak wat kije tu sbb deme 2 beradik tu bukan reti nak duk diam. kalo buat juge.. kompem ade yg tergolek nanti.. uhukkk!!

Mcm biase la selagi kartun Dora & yg sewaktu dengannya tak abis.. memg susah la deme nie tak tido.. adehhhhh!!.. 

Tadi sy ada tgk berita terkini pasal Jom Heboh (refer tajuk n3) tu.. lautan manusia kat situ kan!.. exceli sy nie tak la suka sangat situasi macam tu (ye sile percaya).. bukan sbb sy anti sosial ke apa tapi SESAK! nak gerak pun susah.. Kalau p pulak ngan anak2 yg tengah membesar tu takut nanti balik je deme demam.. Cuaca sangat panas kan!.. Last sy p Jom Heboh kalau tak silap  mase sy lom kawen tahun 2004 camtu la.. punyer lamer tak p.. tengok2 kat lam tv jer la skrg.. heheh

Skrg nie sy tengah masak utk minum petang.. Sambil tu sempat la sy wat n3 nie.. hehehe.. InsyaAllah tak hangus sbb sy kukus.. apa yg sy kukus tu? hehehe.. nanti kalo rajin sy wat n3 pasal tu..

Daaaa..

Note: Jgn Terpengaruh dengan N3 pg Tadi tu yeh!.. hahaha



16 Ulasan:

LYaFRINA said...

gambo??gambo??gambo??
hehehehehee

ena.. lya pon kalo tlalu sesak x boleh.. blh pegsan plok.. lg pon skrang ni cuaca panas y amat..lg la x tahan..ni nk bsesak-sesak plak..

ita cutevirus said...

ahahahhaha... ita pon tak berapa gemar tampat sesak gitu ena.. panas...

Izan Ishak said...

ena...lebih baik dok umah aje kan.
kalau kat sana lagi sesak berbanding kat tmpt2 lain...
minum ptg apa tu?

Ena said...

Lya,

camner nak tepek gambo kalo ena tak p.. ena tgk kat tb jekkk.. heheh..

nanti ena goole je la yeh!..

Ena said...

Ita.

betul tu ta.. panas & macam2 bau ada.. adoiyaaiii

Ena said...

Izan,

hehehhe..

Nida said...

Kak Nida nak tekalah....

Apam kukus ek..hehe

Ena said...

Kak Nida,

heheh.. dah dekat dah tu kak nida.. leh cube lagi.. ececehhh mcm wat contest pulak.. hihi

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah sempat mengukus tue..kukus apa tue kak?? kek kukus ke?? heheheheh..orang lum pegi lagi la putrajaya kak..nie ha...laki orang nie..tido lak ha..ishhhhhhhhhhhhhhh tension taw..lagipun panas melampau la pulak..xtahan nak jalan2 dalam panas2 nie...huhuhuhuhuhu

Ena said...

ida,

owh.. tak p lagi upenyerr..

alahai ciannye..

tu la.. kalo panas2 nie malas nak kuar kan!.. sbb akak nie kalo asben akak ada kat umah pun akak cam malas nak kemana2 biel cuaca panasn sngt sbb nanti anak2 wat hal kite lak yg temper.. huhu

MAMASYAZA said...

en. abah dah tobat tak mo p karnivel jom heboh lagi sejak rantai ratu hilang kat situ, so lebih baik tgk tv

Ena said...

owh.. ye ker..

kene ragut ke kak? ishhh bahaye tu..

Adlina Husaini said...

even ina dok kat putrajya tapi tak terasa nak p pun belah sana..

dah le jalan ditutup
kena park n ride..huhuhu saja jee cari penyakit

mamalieyna said...

huhu..ingt dia pi putrajaya..baru nak layan gambo yg sesak2 kt sana..ghupenya tgk tibi je..hehe..

eina pun dh lama tak jejak, last thn 2006 kot..tak best kan sesak2..itu pun time g tu skali anak buah yg still berdukung, pompuan..skali balik umah, gelang kaki nye dh takde..tak sedar masa bila orang copek..hukhuk..sesak kan..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ingatkan Eina dh p Jomheboh..
Ye lah skrg ni kan cuaca Panas..
nk bersesak2 lagi..kang ada yg pengsan.. :)

~~*Lady Salwa*~~ said...

Ala, tak pergi pun tak pa akak... cam tak best je... Tak banyak gerai pun yg bukak...