Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 11 May 2010

Lucu ker Camtu?



Salam..


Nie nak kongsi sikit citer yg agak lucu.. sikit jer lucunye tu.. hehehe..


Sblm tu.. nak stori yg ni dulu la.. Citer nye.. yer la kan semalam (Ahad) kan Hari Ibu.. So, En. Hubby pun wish la kan!.. Memg sy tak pernah harap2 apa pun setakat nie (5 tahun bergelar ibu) sempena Hari Ibu.. Sbb mungkin masih terlalu sedikit pengorbanan kalau nak kire Mak yg dah besarkan sy yg duk jauh nun di kampung tu.. Hati lebih terkenangkannya..Cukup la kalau dapat luangkan mase bersama. tapi apakan daya.. cempedak dah jadi nangka. kawan hubby kan datang umah cam kat n3 nie.. so, tak pe la kan.


Tetibe datang la si anak dara ku Anis Irdina dengan wajah tersipu2 malu dan wish Selamat Hari Ibu, siap salam & peluk cium gituw.. heheh.. ucapan pertama dari si kakak setelah sy bergelar ibu pdnya.. Rase kembang kuncup je idong time tu.. eheheh.. yerla ka.. camtu rupenyer rase bile dengar ucapan dari seorang anak yg dah tahu nak wish kat kite.. cam tu juge la rase yg mak kite rase kan..^_^ Bukan harap apa2 pemberian pun.. ingatan dam doa tu yg penting.. ye tak kawan2? tapi kalau dapat bertambah2 la seronok gamaknye.. hahahha..


Apa yg lucunye pulak? hehe..Si kakak tu bukan setakat wish kat sy tapi wish kat si Abah nye juge dengan ucapan yg same.. Ucapannya berbunyi camni: "Selamat Hari Ibu, Abah".. wakakakakka.. terus buat sy gelak besar time tu..Pastu datang pulak si adik  sambil pot pet dalam bahasa dier, hulur tangan dan cium cam kakaknye buat.. huhu.. terharu kejap!


Pastu.. tak baper nak paham lagi rupenyer.. Abahnye pun terangkan la kat si kakak.. heheh..


Kelakar tak? buat2 je la kelakar.. sat g sy majuk lak.. muehehehehe..


Note: Ni N3 Auto Publish ye kawan2.. ^_^

24 Ulasan:

Nur Hawa Mohd Zin said...

ok lah abahnye jugak ibu sebab pnh bg dia minum susu, tukar pampers...ehheeh

iz-AnN عبداللطيف said...

hehehe...selamat hari ibu ena...kakak tu kompius...sebb kekadang tugas ibu abah yang buat...lalala

☆ lieya latif ☆ said...

kelakar2....budak2 kan mulus....main wish jek heheehehe....sweet jek kan anak2 dah pandai wish...baru laa terase dah makin besar anak2 kite kan ena....

MAMASYAZA said...

biasalakan bebudak, bila kat tadika cikgu dok ckp ari ni ari ibu, depa pun balik umah, cakap camtu kat kita, ke si abah yg ajarkan..hehehe

Siti said...

hahah....selamat hari ibu Ena...adoiii..gelak siti baca keletah kakak...
kena explain kat kakak yer...nantia da gak hari bapa tuk abah. :)

shila ariff said...

huhuhu....TAPI kan, kira ok le, kakak dah tahu wish selamat hari ibu..dia tahu ena ibunya yg dia kasihi n sayangi...:)

Nor Aishah said...

hehehe.. kelakarlah kakak ni.. ada ke wish kat abah pulak.. tapi takperlah.. abah dia pun ada beri pengorbanan jugakkan.. nasib baik dia wish kat abah dia.. klu kat adik mcm mana..

QuEeN Of 2 Heroes said...

hehehe...kakak..kakak..
sy lak tumpang seronok je rasa bila kakak da dpt wish selamat hari ibu utk ibunya...

mamalieyna said...

hhahaha..kakak2x..dlm rasa kelakar tu, leh lak rasa syahdu+terharunya! kecik2 dh pandai ye, cikgu ajar kt tadika eh.. ^_^

Izan Ishak said...

hahaha...kelakar jelah kakak nih...
tp mmg terharu pun bila anak2 dah pandai wish kat kita kan ena...

**yg naufal plak bila nmpk kad yg muhaimin bagi tu...time tu jugalah dia wish...selamat hari ibu ummmii...berkali2 plak tuh...

Mama Hanim said...

hehehe mmg kelakar tu ena.. sweet je kan tgk keletah anak2 cmtu..

hanim pn duk asik wish je hr tu, asal jmp org yg dia kenal, Slmt Hari Ibu'..huhu..

~~*Lady Salwa*~~ said...

hehe, kelakar lak si kakak ni... tak pa, at least dia dah tau camna nak wish hari ibu kat ummi dia... pandai kakak...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

kah kah kah...selamat hari ibu, abah yg tak tahantu..=)) sambil gelak guling2..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

hehehe..klakar plak c kakak nih..Tp sgt sweetlah anak2 Ena nih.. :)

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

hu..hu..kakak2...so sweet...maybe bagi kakak kedua2 layak dapat ucapan HAri Ibu tu sebab kedua2 ibu & ayah nyer adalah yang terbaik...so nanti father's day mesti kakak akan wish kat ena gak kan

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahahah sweet taw...nanti father day anis wish kat akak jugak..hahahaha...anis..anis...gelagat mu sangat menghiburkan taw...

sLEEping BEauty said...

wakakakaa...mmg kelakar~gelak jujur...

ye la maybe si kakak tak faham maksud betul2 lagi..
hehehee

hepi mothers day Ena!

ita cutevirus said...

lawak...tp, okla... at least wish kan???

LYaFRINA said...

hheheheheheh.. mcm2... nanti bila tiba father day.. dia wish kat ena jugak..

zue @ annaleeya said...

hahaha... lawakla anis nih... aunty gelihati bila baca entry ummi anis nih... dahla nama same cam anak aunty ...

takpe ena... tggu bln depan anis ucap selamat hari bapa plak kt ena... hehehe...

chugie said...

eheheh.. memang kelakar lah na. ahahahah:)) nak gelak guling2 lah..

umialya said...

tersilap le tu..

pa2pun, blum terlambat lg ntk ucapkan selamat hari ibu

aiDieNa said...

Takper Na.. nanti 20/6 hari Bapa.. mesti Anis wish kat Ena jugak.. hehehe

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

terharunya k.ena anis leh wish camtu!! mesti rasa terharu bila anak dapat wish kan..