Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 26 May 2010

Baru Je Tertutup dahhhh Terbuka Semula!! Adeihhhh!!


Huhu..


ciannyer dengan itu budak kat bawah nie.. pasal apa? mrmmm... malam tadi sy baru jer terlelap rasenyer.. tetibe dengar si irfan nie menanges.. biase la tu budak2 menangis memalam kan!.. kalo tak sebab nak minum susu sbb apa lagi kan!.. So, sy dengan mate yg terpisat2 tu.. g la buatkan susu.. So, dah siap sua kan la kat si irfan nie.. sekali ditepisnya susu tu.. Hah pulak? sy tertanye2 sendiri.. 


Si irfan tetap nanges.. so, sy pun check la perut dier kot2 sakit perut ker kan!.. ditepis2nye juge tangan sy nie.. Mrmm.. sy pun bersuara la.. naper nie adik? adik nak apa? naper nanges? mcm la si irfan tu pandai nak jawab.. yg dier tau nanges, nanges dan nanges.. huhu..


Sy, pun p la amik minyak ubat, nak sapu kat perut yerla.. budak2 besar tu maner reti nak bgtahu kan!.. elok je sy nak sapu kat perut tu.. tetibe irfan batuk2 dan terus muntah.. adoiyaiiiiii!!! 


Pastu baru teringat yg irfan selesema 2-3 hari lepas.. Maknenye kahak tu telah terkumpul lagi. Seyes.. memg berbunyi2 terus dalam dada dier time tu.. So, sy check kat peti ais ubat apa nak bg.. ada stok ubat lelah (cairkan kahak) tp mcm tak sure pulak nak bg.. sy pun pk2 bg jerla makan madu.. Selalunye madu bg tiap2 pg.. tapi bile pk madu tu elok utk panaskan badan & cairkan kahak juge.. sy pun bg la.. campur dengan sedikit limau, pastu sapukan vicks.. usap2, belai2.. akhirnye tertido juge.. 


Bile bangun pg tadi dah ok dahhh.. tak bunyi2 dah kahak nya.. tapi sy bekalkan juge la ubat pd pengasuh mcm biasa. Harap balik nie pun ok terus la.. kalo tak memg kene bawak p klinik lg la nampaknye..

Gambor nie gambo lamer ye kawan2.. time nie rambut si irfan ala2 mawi gituw.. heheh


Note: Huhu.. kesian ini budak.. baru nak tembam sikit dah tak sihat balik..


21 Ulasan:

.:iz-AnN a.k.a cOmOt:. said...

aler sian dia..irfan kita pun semalam agak tak sehat...pagi ni cam biasa...jelajah satu umah

~~*Lady Salwa*~~ said...

sama la macam faris, kadang2 tu mai angin dia, bagi susu pun tepis...

tu la, mak sal pun selalu tegur sal "dok tanya kat dia tu bukan dia reti nak cakap lagi"... hehe

ye ke, sian irfan ye. faris alhamdulillah la, dah ok sket sekarang ni...

QuEeN Of 2 Heroes said...

madu campur limau nipis ye kak? suap cam tu terus ngan sudu ke? campur ngan susu bole tak?
ingat nak try kat darwish la...

rATu kEBaYA said...

alah siannyer dia...

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

la ciannya.. tak sihat pulak.. cane nak tembam ni dik irfan??

MAMASYAZA said...

sekarang ni kan cuaca tak menentu, so anak2 kita pun kejap deman, kejap batuk, sesema, yg penting jgn tinggal ubat

LYaFRINA said...

asya mlm bru2 ni.. tersedak susu.. mmg nk nagis time tu.. risau sgt2.. dia tgh tdo, tp still isap botol susu..last2 tsedak smpai xleh nafas n tmuntah..

**kt mmg kna slalu prihatin dgn ank kt kn.. sbb budak2 xtau nk ckp apa kat kita..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

lorrr sian irfan xsihat lagi nyek...take care ye irfan...makan ubat taw... sayang irfan...muahhhhhhhhhhhhhhhhssssssssss

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sian Irfan..x sihat..
Moga cepat sembuh yer!!

Comellah irfan dlm gmbr tu.. :)

sLEEping BEauty said...

kesian je tgk muka irfan..
semoga cepat sembuh dear!

mrs.ecam said...

alallala tomelnyer muke irfan...nie time die nanges ke??? hihihihihi

~Siti Hajar~ said...

lor irfan plk xsihat, sllu anis je kan? budak2 mcm tu la smtara nak besar.

anak2 sy chat alhamdullillah tp sy pulak yg selsema + batuk, takut jangkit dgn anak2 la pulak...mcm2 la..

k.ena bg madu + limau, irfan sng minum tak?

Fieza79 said...

sian irfan demam yerk?..
sian gak pd ibu nyer takleh lelap tido...hukk

mmg stres..dulu irfan sy ms kecik dulu pon..cenggitu larr..asik demam memanjang...kita yg tensen nengok ank sakit..

mamalieyna said...

Sian irfan....moga2 makin sihat ye pasni..

Ain said...

ciannya...huhuhu....

hopefully irfan cepat sembuh...

masa sarah kecik dulu ain pun pernah kasi sarah madu untuk hilangkan kahak....

memang sedikit sebanyak membantu...

Mama Hanim said...

sian irfan kan.. cepat2 kembali sihat ok..

suamihanyisterizuki said...

sedih benar tingok rope dia nih

Izan Ishak said...

ena...harap2 irfan lebih ok hari nih!

Ummi Aisyah said...

keciannya irfan..hope cepat2 sembuh..

chugie said...

Alahai, siannye orfan x sihat ye..

memang sengsara bila tengok anak kene batuk ni tau.. kesian sangat..

hope batuk irfan makin berkurangan lah skang ni ye..

hajarus said...

laaaa siannyer kat irfan... harap2 irfan xde ape2..