Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 16 May 2010

Ahad yg sepi


Salam..

heheh.. itu tajuk semata2 ye kawan2.. tak tau nak buat tajuk apa.. huhu

Dah tengahari dah kan!.. hehehe.. Alhamdulillah.. masih diberi peluang bernafas lagi di muka bumi nie hr ni..  dan sihat2 aje. Terima kasih buat Umialya yg bertanya kan khabar tu ye!.. Happy je rase ada org yg sudi amik tahu.. ^_^

A'a harini ni sy agak sepi bukan sbb apa pun.. sy ada di rumah saje.. Melayan keletah anak2 yg macam2 hal.. huhu.. Arini en. hubby keluar agak lewat.. selalunya 9 or 10 dier dh keluar dah.. tapi arini lebih kurang kul 11.30 baru kuar tadi.. jd tak best la nak ngadap tenet kan!.. heheh.. lagipun urusan harian masih ada yg bersisa.. 

Kami baru je selesai makan tengahari.. Alhamdulillah. So, kenyang perut suka hati la kan!.. lalala..  ececehhhh!! siap nyanyi pulak tu.. =P

Kawan2 masak pe hari nie? Gantung ( tak masak) kuali? hehehe.. ok gak tu bukan selalu nak gantung kuali kan!.. Best juge sesekali (selalu juge tu.. hampeh! kan sy.. huhu) makan kat luar. Melainkan dah memg lepas cuci kuali akan di gantung. itu lain cerita la kan!.. hihihi..


15 Ulasan:

LIP (^_^) said...

saya tak masak harini ena..makan di rumah mertua sebab ada sukaneka di kampung rumah mertua arini..=)

Adlina Husaini said...

ina memang tak masak..atau jaranggg sgt memasak especially bila ada customer datang manjadiri..

masak utk aisy je

btw, blog apa eh yg ena cuba masuk tapi tak loading tu? hijabparlour or manjadiri?

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe makan nasi lemak sambal udang, sayur kankung dan kacang+ikan blis gorng jerk..heheh

Ena said...

Lip,

bestnyerr.. lamer dah tak join sukaneka kat Taman MIL.. kalau kat taman nie rasenye tak pernah ada pulak.. uhuks!

Izan Ishak said...

ena...

samalah ngan izan. kalau ada hubby, rasa xsedap nak berblogging. masa nih pun hubby xde, masak tetap kene masak w/pun simple mimple jek...
**semalam dah gantung periuk..ari ni cam nak gantung periuk lagilah utk dinner...malas ek izan nih..

Lelord said...

heheheh x masak lagi...tp dh rendam daging

LYaFRINA said...

xpela.. skala skali lepak2 kat rmah ponbest.. layan tv dgn anak2.. bereskn keje rmh bersama-sama.. best aper... pahtu mkn sama2.. bestnyer.. mmg indah dunia ni...

MAMASYAZA said...

akak tak masak arini, keje, balik dah petang for sure tak masak, dah penat sgt. akak pun sama kalo en. abah ada kat umah, tak leh nak asik masyuk ngadap pc...hehehe

norhaizan said...

nor pun bukan saja weekend, tiap2 hari gantung kuali...hhihihi..malas tahap gaban,,,tak tau laa mcm ne lak pangai lepas kawen,,hihi...

Kak ena tak de plan g mana2 eh petang ni..

Ena said...

Mamasyaza,

heheh..
mrm tu la psainye kan!..

Ena said...

Izan,

izan pun same yeh.. :)

Ena said...

Lelord,

lamer tak nampak lela .. heheh..

Ena said...

Lya,

bukan sekali sekali lagi dah lya.. tp tiap2 minggu memg lepak kat umah jekk.. uhuk!.. kene tunggu hubby nye jadual ckear baru leh p jalan2..

Ena said...

Nor,

tak pe la.. bujangan lg kan.. nanti kalau dah kawen mesti nor rajin ke dapur masak utk suami.. heheh

Redbloodsnow said...

ari ahad zie smlm pun...ahad yg sepi gak kak. pasalnya zie ssorg jek kat umah..sobsobso.. hehe