Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 12 April 2010

SENYUM SEINDAH SURIA


Salam..

"Senyum Seindah Suria
Yang Membawa Cahaya
Senyum la Dari Hati
Dunia Mu Berseri.."

Heehehe.. Naper senyum2 yeh!
Yer senyum kan satu Sedekah.. 
Amal Jariah yg tak memerlukan modal pun
Senyum jerkk..Dapat Pahala juge kan!

Arini Lewat lagikk..Tp sempat la punch card
Biase la Monday bluesss!! heheh..
Biler dah lewat tu kan.. mula la tak tentu
Tapi sy wat2 rileks jer... Kalo lambat tetap lambat juge Kan!
Tu Yg Kene Mulakan ENTRI Arini Dengan Senyuman
TAPI bukan untuk arini Jer!! 
Hari yg Lain2 Juge
InsyaAllah..

^_^

22 Ulasan:

Izan Ishak said...

hai ena...

pagi2 mmg kena mulakan dgn senyuman supaya semua kerja berjalan lancar... izan pun nak jadi cam ena lah, bila senyum nmpk awet u!

happy working! ^-^

Izan Ishak said...

ooopppps!!...

awet muda u!...tertinggal plak muda tuh...hehehe.

Ena said...

Izan,

heheh..

ya! ya!.. luper pulak nak mention sekali td..

tu lapetua awet muda gak kan!.. hehehe.. :)

Nana said...

mmg xsuka dtg keje ari isnin seb baik arini amik EL (damia xsihat)so minggu ni dah skip ari isnin kt opis hahaha

Ieda Al-Habsyi said...

ena, pas baca tajuk entry ena, terus ieda sambung nyanyi, hehhehe :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Senyuman itu satu sedekah.. :)

~Siti Hajar~ said...

lewat lagikk! monday bluesss...hehehe...betul akak senyum tu sedekah, sy bwk keta pagi td pun tsenyum srg2 sbb dok layan radio..

☆ lieya latif ☆ said...

pagi2 dah tersenyum....mmg mood kite akan hepi sampai ke malam...

selamat bekerja ena!!~~~

mamalieyna said...

morning! amboi lewat2 smpt lagi ukir senyuman ye..hikhik..yee mesti senyum selalu..saya suka! ^_^

iz-AnN عبداللطيف said...

tengah senyum ni...hehehe...perasan ke tak???hahaha

Ena said...

Nana,

EL? terlepas la monday bluess ye!.. heheh

Ena said...

Ieda,

sambung jgn x sambugn.. heheh..

Ena said...

Lily,
betul tu.. sedekah.. :)

Ena said...

Hajar,

a'a lewat lahikk.. tp x la sampai merah punch card ena tu.. heheh..
harus la senyum kan!.. baru mood ceria.. heheh

Ena said...

Liya,

betul tu.. heheh

Ena said...

Mamalieyna,

hehhe..harus ukir senyuman.. bukan setakat sedekah. tp leh awet mude gituw.. hik hik hik..

Ena said...

Iz-AnN,

dah pasan adah tadikk.. tp awak memg dah tersengih dr semalam kan iz-ann!! maklumla dapat camera baru.. best la.. rezeki lagik kan!.. :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sameerla kite mek na
ari ni lambat lagi

bangun awal lambat
bangun lambat pon lambat

uwaaaaa

~~*Ummi AFD*~~ said...

Salam...

Senyum jangan tak senyum... hehe

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

lambat lg??agknya kalo umah jauh fiza pon sama lmbt..haha.. nak bngun awal cikit tak boleh..

senyum2 :)

fauzuskamaruddin said...

hi, salam kenal...

hmmm....yeah mulakan hari dengan senyuman lagi lagi klu kuar toilet je si kecik "ibu...ibu...cak"....tak yah tunggu smpai ofis dh bule tersenyum lebar....tapii....skrg jiwa tgh kacau...heee...

salam kenal :) singgah dr blog sis iza...:)

ita cutevirus said...

ena,
huhuhuhu... senyum.. teringat penceramah yg penah kasi talk kat ita... die cakap "SENYUM 8 GIGI" maknanyer kite kene senyum sampai nampak 8 batang gigi kite...
ape?? kalo gigi depan takde?? pandai² korang la senyum sampai nampak 8 batang gigi ek...