Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 10 April 2010

SEKOTAK ROKOK MILIK SIAPAKAH ITU?


Salam..

Nak citer sikit.. x per la kalo x der yg nak bace pongg.. huk huk huk.. Mcm biase la.. en. hubby keje.. so, tinggal la kami 3 beranak kat umah nie.. pas kemas umah.. makan2.. tgk tv..eh! rase cam tak tengok pon tadi.. sbb sibuk dok tengok lappy.. hehehhe.. 

Petang tu dah dekat maghrib dah pon.. hubby balik.. aik? hubby kate balik lewat arinie.. tetengah malam gituw.. Tp x kisah la.. suke hati sikit sbb x la.. fenin layan budak2 nie sorang2 jerk.. Tp rupenyer hubby balik kejap jer.. Pas solat magrib hubby p kijer balik.. huhuhu..

Tp sebelum tu hubby cerita mcm nie.. pg tadi hubby terjumpe sekotak rokok di tempat parking umah kami nie.. Masih ada banyak lagi dlm tu.. Hubby pelik la kan saper punyer.. kebetulan time hubby balik semalam (tengah malam) gate tak berkunci.. 

Ye!..memg sy tak kunci sbb mangga terjatuh pulak ke umah sebelah mase buka gate balik keje petang semalam.. Sy uruskan anak2 sendiri jer semalam sbb hubby kater dier balik lambat.. pergi & balik sy urus sendiri tanpa hubby.. 

Jarang camtu.. Terjadi sesekali dalam beberapa bulan. Ok la tu kan.. Kalo hari2 mesti bowink!! huhu.. Lebih2 lg sy nie amat maleh nak drive.. hohoho.. Tp kalo terpakse.. nak wat camner kan!.. Relakan juge la.. huhu

Hubby risau la sbb tinggal kami jer kat umah. Skrg kes jenayah terlalu berleluasa. tak kire di mana saje.. waima di rumah sendiri kan! Sampaikan penjenayah sanggup guna apa saja termasuk parang mcm kes rompakan semalam tu kan!..haihhhh!! ngeri ngeri ngeri!!! Nauzubillah..

Biler hubby cakap mcm tu sy jadi takut dan teramat risau.. Yer la kan hubby tak merokok.. saper punyer kotak rokok tu? Rasenyer jiran sebelah kiri dan kanan pun dorang tak merokok.. Seram wehhh!!.. Yer la sy selalu ditinggalkan anak beranak dirumah.. Moga2 kami dilindungi dari kejadian macam tu..

9 Ulasan:

umialya said...

Ena..
risau gak bila baca tu.. nak wat camner..? pastikan pagar tu sentiasa berkunci.. moga2 tak ada perkara tidak diingini berlaku..

Ena said...

Umialya,

tu la pasainyer..

selalu tu berkunci.. tp kdg2 hubby kua umah pun tak berkunci.. ternganga jer gate tu tak bertutup.. sbb nak cepat.. kami yg dok kat dalam nie.. tak tahu pun yg gate tu ternganga.. hoho.. nasib baik la tak de pape.. huhu.. nauzubillah..

Adlina Husaini said...

insyallah takde apa2.. amalkan tiap kali kuar dari rumah baca ayat kursi minta lindung dariNya..
kalau huby kuar, minta dia baca niat lindungi ena ngan anak2 dlm rumah..kalau semua keluar, niat lindungi harta benda kat dlm..

Nana said...

alamak...takut plak dengar..bahya tau...kt KL ni pintu gate sentiasa la kena kunci

bulan lepas kakak saya rumah dia kena masuk ngan 2 org keling bawa parang, dia tak kunci main gate, senang je la keling tu masuk.dah la time tu abag ipar ada kat sabah,anak plak kecik2 lg sorang 4 tahun sorang bb 4bulan.nasib baik tak diapa2kan diorang sempat rampas hanset aje

seram dengar! buatnye la..dia libas ke parang tu masyallah..tak dapat bayangkan!

~aSHa~ said...

ish kena pasang alarm la nampak gayanye ni...walau gate berkunci pun..dia leh panjat...

hati2 ye..

MAMASYAZA said...

hati2 Ena... sama la cam akak pun, selalunya time balik keja, akak kena amik anak2 kat umah mak, pasal en. abah slalunya sampai lagi lewat. sebelom buka pagar...pandang dulu kiri kanan, make sure..tak ada org yg mencurigakan sekitar umah kita...pastu cepat2 kunci pintu pagar. sekrg ni pagar pun depa dah panjat...seram dibuatnya. apa nak jadilah manusia akhir zaman sekrg ni.

aiDieNa said...

Hishhh.. memang menakotkan kan.. eiiyy.. sama lar kita Ena.. selalu ditinggal2kan.. kotak rokok saper eak?? konpius jgk nieh.. dah lar umah kita sebelah2 jer.. bebudak yg dok lepas pepetang tu kot?? Bersangka baik... Anyway.. pepehal.. col kita.. bleh tolong apa yg patut.. hset kalau nak tido.. pastikan kat tempat senang kita nak capai... no. kecemasan kena set siap2 dlm hp... no. 112 tau.. okeh.. take care neighbour.. semoga kita semua dilindungiNya..

Atan Athen said...

bunyi yg agak menakutkan.....hati2 taw kak...

IbuHakimHaikal said...

Ena..harap2 xde ape2 yg xelok berlaku...InsyaAllah.. ;)