Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 26 April 2010

JJCM

Salam...


Memandangkan sabtu & ahad di rumah sajork! tak ke mana2.. ye ker tak kuar? sikit pun tak kuar ker? ciannyer.. hoho.. Eh! tak der la tak kuar lgsung.. kuar g buang sampah, sapu laman, jemur kain, kemas2 kat depan umah tu pun kuar jua kan!.. keh keh keh!! jd la tu kan!.. tengok gak suasana luar rumah.. kang kejung pulak dok la umah jekk!


Hehehe.. percaye ker? haaaaa.. jangan percaya statement tu ye kawan2 sbb. yer.. yer.. sy kuar gak malam tadi.. tu pun kejap jer.. pusing2 tengok lampu.. yeh? lampu jerk? ehehehhe.. 


Malam tadi en. hubby ajak p makan.. ek eleeeeeehhhhhh.. tu pun nak cakap gak ker? mcm la org lain tak kuar makan!..hoho.. Memg la sy tak cakap.. sbb sy tulis je kat sini..huhu.. ok la.. malam tadi kami pusing2 jer... Mase otw yg tak der hala tuju tu.. en. hubby tanye.. nak makan katner? so, sy pun jawab la.. nak makan seafood kat Umbai mcm kawan sy Lieya p makan minggu lepas.. hoho.. pastu en.hubby kate camni pulak!.. 


"Kalau arini ari Ahad ok lahhh.. ni dah la malam dah, pastu esok dah start keje dahhh..camner nak pergi? Pastu sy pun gelak la kat dier.. ala tak de la beria benor nak ke sane.. kite makan dekat2 sini jer la (mase tu masih lg area Pandah Indah).


Pastu en. hubby pun cakap kite p makna dekat area Gombak la.. kat situ ade gak Restoran Seafood yg sedap.. sbb en.hubby penah makan ngan kawan dier dulu.. huhu.. So, bile dah dengar Gombak tu, rase mcm jauh jerkkk.. Sy pun tak setuju la sbb nanti mesti sampai umah lambat.. " tension la en. hubby ku". Dalam pd tu kete terus meluncur di jalan raya.. hehe..


Sampai la ke Ampang Point!(aje).. Pusing punye pusing.. en. hubby pun lalu depan tempat makan ala2 taman gitu.. Ntah2 sy jer yg perasan kot!.. so, hubby kate kite makan kat sini ajer la.. Cantekk je tempat ni..Ramai juge orgnyer.. Sy pun terpandang la nama tempat tu.. Owhhh.. sy tahu nie.. pernah kuar kat JJCM dulu. Ok gak kalo nak makan kat sini. :P


Adeihhh!! penat dah taip, sy nie memg tak pandai nak ringkaskan cerita.. Panjang berjela intro nye.. Nak citer pasal makan2 jerk!! kui kui kui.. Ha.. Jom la kiter layan gambo pulak

Tom Yam (Mix), Fish & chips, Beef Black Pepper dan 3 nasi putih.. Tu je la menu yg kami order.. huhu..


Adik & kakak kemain lg suke fish & chips tu sampai si irfan cakap Ibu, Dapppp!! hoho. So, kawan2 seafood gak tu kan!.. jadi la.. Janji semua menu Sedappp & abis kami ngap! lalala..


~ tu je la stori malam tadi. Siang? tak yah citer la sbb emo sepanjang siang hari.. Haishhhhhhh!!


Note: Kami makan kat Naili's aje la.. huhu.. Tp sangat mencabar kesabaran bile makan dengan anak2 yg tersangat banyak karenah!.. Yg pasti hidangan tu tetap abis dikerjakan!.. heheheh.. 
Mrmm. selekeh jer kami anak2 beranak malam tadi.. pakai baju tido jekk yerla tak plan pun nak p situ.. Org2 yg makan kat situ.. toleh2 berkali2 gak la kat kami anak beranak.. Lantak la.. huhu

22 Ulasan:

Fara said...

kak ena minta nasihat skit...apa nk buek duk rmh je weekend. sy ni tiap2 weekend berjalan je. hihihi...

Ain said...

tomyam tu nampak kowww semacam jer....

mesti sedap kan....

mamalieyna said...

waaah enaknya mkn malam kamo ena...huhu..tergugat iman..hikhik..!

p/s eina ni kalo time cuti kalo tak kuar jenjalan mmg something je rasa..hohoho..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

semalam baru kita g makan dekat umbai kak..hehehhe jangan jeles..tunggu my next n3..muncul umbai dalam kenangan..heheheh

Ena said...

Fara,

kalau dah berpeluang dapat keluar.. ok la tu..heheh..
cam akak nie memg kene dok umah la sbb hb keje.. kalo dier free baru leh kuar jenjalan.. kalo tak.. setia je la ngan umah..huhu

Ena said...

Ain,

memg sangat sedap.. hehehe

Ena said...

Purplelicious,

uwaaaaaaaaaaa.. jeles eiyh!!!!!!!

Ena said...

Mamalieyna,

tu la.. abi nak buek camno kan!.. kete ade 1 jekk.. bile hb kije.. dok je la kat umah.. tp kao dier ade pun lom tentu leh kuar sbb banyak mende nak kene buat..

mamaaerish : said...

cumil jer eb tgk... selekeh ker tuh?.... mai tgk biler kami mls bersiap... ha ha ha... cam nak msk tido dh... ;p

Ena said...

Eb,

ye la eb selekeh sbb memg sempoi gilak kitorg malam tadikk.. hoho.. balik umah terus tido jekk la sbb dah memd bebudak tu pakai baju tido.. heheh

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sedapnyer lauk2 tu semua..
perrggghh..terliur tgk TomYam tu.. :)

☆ lieya latif ☆ said...

keh keh keh ...sian ena...ngidam nak pi umbai plak yeak....nanti gi bagan lalang laa ena...tapi gi laa awal2....boleh budak2 main kat tepi pantai tu...petang kul 6 setengah pi makan plak heheheeheh....

wao...not bad gak menu tuh....lapo lieya petang2 ni tau....

alah wat dek jek pakai baju tdo...leiya pun kdg2 lenjan kan mia mija pakai baju tdo sebab tak plan pun kan hehheeheh

Siti said...

makk aii..terliur siti..mmg gitu la kalau mkn ngan anak2...haha..tambah lg anak2 ramai ni..lagi haru..huhu

aiDieNa said...

Hehehe.. dah agak mesti kat Nailis tu.. dorang tu toleh bab org² tomey ngah makan... kena arr pandang 2..3.. kali... baru puas..

Ena said...

Lily,

memg sedap la.. tak rugi mencuba..hehehe

Ena said...

Lieya,

ha tu la pasalnye..
nasib baik tak peknen.. kalo tak haru lak asben ena nak layan..hoho..
tp kan lieya nak kene pi gak la 1 day.. bile la tu.. huhu..

tu yg redah jekk lieya.. kalo tunggu dah beria2 siap.. tengok2 warung kat tepi jalan jekk p makan.. kui kui kui..

Ena said...

siti,

mesti siti pasni nak masak camtu kan!.. best la siti nie.. tengok jekk dah boleh masak sendiri.. tak gitu siti.. hehe

Ena said...

Kak Eina,

heheh.. org yg dah bese p tgk sekali jekk dah tau kan!.. ena jekk baru nak try.. maklum la.. hua hua hua..

Nida said...

Ena, selekeh tu tolak tepi.. yang penting perut kenyang, betul tak? Kalau bergaya tapi lauk tak habis pun tak guna :)

Nana said...

woow mmg nampak mabeles la makanan tu seme
nailis kat ampang point tu xpenah g lagi kat sentul je penah pegi siap ada port atas pokok

chugie said...

wah..kat ne ni ena? cam best je tengok menu yg awk order tu..

bg lah tunjuk arah, nanti bleh sy p terjah restoran tu plak!

MAMASYAZA said...

tomyam tu nampak menarik sekali...mesti sedap