Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 20 April 2010


Salam..

Baru sampai umah dalam 10 minit tadi.. mrmmm.. Selalu on kan aje PC tp jarang nak wat n3.. Maklum la.. mood telah mari.. tp isinyer tak dak la ape sangat punnn..Selalunye.. sampai jekk umah.. lepas on pc.. terus lepak depan tv.. tp sejak akhir2 nie.. mesti terlena.. smlm pun samer.. tu yg ngadap pc nie terus.. Tak mau la terlena lagi.. Tak elok kan! Senja2 tido.. huhuhu..

Sebenarnyer kan.. arini rase lapar jekkk.. td pd pas makan pon mcm tu.. mcm tak kenyang2.. hehehhe.. Agaknyer terlupa nak bace doa dulu kot.. hoho.. Makanan dah di kongsi ngan S****n. Huhhhh.. Teruk betul kan!.. Nie pun balik2 jer.. terus ngap.. Roti + sardin jekkk.. Masak? Mrmmmm.. 

Skrg nie dah jarang masak waktu malam.. sbb en. hubby tengah diet!.. yer ker b? hoho.. Yerla kan.. skrg macam2 penyakit datang.. Punca kebanyakkannya daripada makanan yg masuk ke perut kita setiap hari.. Tp tu la.. susah juga nak jaga diet org yg suke makan fast food dan sangat suke makan!!!... Susahnyer!!!! sbb ngan kita2 sekali terpengaruh.. Adeihhhhh!! Abis camno?  Tepuk dada tanye selera ke tanye la tahap kesihatan sendiri kan.. hehehe


note: Tetibe rase nak makan char kuey teow.. yum yummmmy..
Kih kih Kih

8 Ulasan:

umialya said...

Ada apa2 ke ena?? kalu akak ngidam pelik2 cam ni, mesti ada yg x kena ni!! hehe..

Kay Nisa said...

hye2~ saya sudah tukar URL~ sorry for the difficulties =(

Naura's Villa said...

ngidam ker..huhu

IdzaLia said...

tulah.. Lia pun sama suka mkn fast food. mcm mana nak kurus.. huhu... tak lapar pun lapar klu tgk tu..

~~*Lady Salwa*~~ said...

herm, camna 'kurangkan' makan fast food??? sal pun tak tau nak kata... memang susah jugak kalau pasangan kita suka makan fast food.hehe

tak pa, ajak dia pi bersenam2 selalu... balance la dengan lemak2 yg masuk... hehe

mamalieyna said...

uuit sempat eh ena ngadap pc balik kije..huhu..eina non ada masa lor..dah la en suami balik je kije tanya, msk apa mlm ni?! huhu..penat2 pun kena gk masak..tu yg si ayep pun kuat mkn tu.. :)

Siti said...

aik...takde tajuk entry ker..hehehhe....
gi cari kue tiaw cepat2..ngan kempunan lak...ha3:)

Redbloodsnow said...

tgk akak ngidam tuh, zie pun jd ngidam gak dh nih..hee hee ::P