Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 29 April 2010

Salam Pagi Khamis


Salam..


Dah pun khamis kan!.. Arini sampai agak awal.. Memandangkan malam tadi tak sempat nak on kan PC pun kat umah.. so, pagi nie kene la jengah apa yg patut.. heheh..


Petang semalam, sampai je umah pengasuh terus kakak pengasuh tu bgthu Ammar Irfan betul2 demam. Kami balik umah, pas solat maghrib terus p klinik.. Sekali tu ramainyer org.. Kompem la lambat gak nie.. sbb doktor kat Klinik tu macam teliti merawat pesakit. Bagus la macam tu kan!.. tapi kene tunggu agak lama juge la..


Sampai turn Irfan, dier menanges beria2 pulak.. cam tu la si adik tu kalo jumpe dok yg dier rase tak berkenan kat mate dier.. kompem tak g kerjasama.. hampeh! tul.. So, sy tanye pasal paru2 si irfan mcm mane kat doc.. tp doc tak leh nak ckp apa2 sbb irfan menanges dier tak eh check.. huhu.. 


Sy tanye sbb nampak nafas nye agak laju berbanding biasa.. tp sbb si irfan menangis jekkk tak dapat la wat apa.. Doc just blh check demam + bantuk+ selesema cam biasa tu je.. So, dapat ubat pun yg biasa juge la.. cume tambah antibiotik je..


sampai umah.. dah dekat kul 10.. bayangkan beapa lama kami kat klinik tu.. nasib baik si kakak tunggu dalam kete.. kalo tak lg haru sbb anak dara tu kan sangat ramah dah aktif.. Kan habis di tawafnyer segala ceruk klinik tu kalo duk lelame.. 


Pg nie.. irfan tak demam lagi.. Tp bekalkan ubat macam biasa la.. dan pesan itu dan ini pd kak Na pengasuh nye..


K la.. dah panjang pulak ni.. stop dulu.. Nak p sarap sat.. hehehe.. awal kan sy nak p sarap arinie.. tp kene tunggu kawan sy yg sy sgt rapat kat sini dulu.. leh sarap sesame ngan dier sementara sy ada kat atas nie.. esok dah kene turun sane.. huhu..

11 Ulasan:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

cian irfan dmm lg.. huhu arini kames takutnya sabtu ni kak!! help me!

☆ lieya latif ☆ said...

salam ari kamis ena,

mia pun demam pagi ni ena...terus tak pi sekolah...mija sorang jek gi sekolah .....harap anak ena cepat sembuh yeak....

dyea irdina said...

skrng ni mmg musim budak deman....cuaca tak mentu skrng n budak2 asik deman jerks.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

samela ngan paed rafiq..dia teliti sampai jenuh nak mennungggu giliran..uhuhu tapi bagus jugak mek na..at least dia tgk betul..cuma kita la jenuh tunggu

so camne pagi ni si irfan tu? dah ok ke?

mamaaerish : said...

adoi... susah hati la musim demam nih... hu3...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

loorrr sian irfan xsihat nyek...makan ubat k..semoga irfan sembuh sepenuhnya....tapi sekarang nie memang musim demam kan..adoi...

Nana said...

hye kak saya datang melawat hehe arini tenet dah ok bole komen pagi2 gini heheheh

arini semangat gile nk keje haha

IrFaN CoMeL said...

salam hari khamis,
sian irfan demam yer..smlm pun sy bwk my irfan pi injek MMR.
kak ena,sy paham mcam mana keadaan kak ena ms nk cek irfan dia menangis tu sbb smlm my irfan pun ms cek tinggi berat kemain lg dia nangis2 tak mau.susah btol nak cek.

iz-AnN عبداللطيف said...

moga irfan cepat sembuh ya...

Nor Aishah said...

musim demam agaknyer sekarang ni.. anak saya pun demam jugak.. harap irfan cepat sembuh ye..

sLEEping BEauty said...

nasib baik demam dia tak melarat kan ena...
kesian diorg kalau sakit2 ni kan..

i pun nk ikut ena g sarapan....!!!
heheheee