Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 13 April 2010

NOKTAH CINTA


"Ternyata semua bicaraku
Tersimpan di dalam hatiku
Ternyata semua soalanku
Tak pernah kau fikir di fikiran
Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih Menanti jawapannya

"Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya"


 * Sila Sambung Sendiri.." hik hik hik
 
Artis: Hafiz AF8
 
************************************************

salam.. 

Apa pasai pepagi dah nyanyi lagu ni yeh!hehehe
Camni.. semalam mase otw balik umah pas asmik 2 badik tu
Abah anis nyanyi la melodi lagu kat atas tu
Tp abah anis nyanyi ikut lirik dier jer
Memg abah anis tu suke suki jer tukar lirik
  Kdg bunyi cam kelakar tp kdg tu sy pon naik 
Bowink sbb ntahhh apa2..hohoho

Kebetulan si kakak memg dah tau lagu tu
Kdg sy pun pelik camner leh hafal lirik yg panjang camtu
Sekali si kakak ckp la kak abah dier
"salah la abah nyanyi tu, bukan camtu.. Tp Camnie..
(Ayat yg dah di bold kan tu)
Pastu terus sambung sampai abis.. 
Fuhhhh!! anak dare tu sorng..
 
Sy x baper suke sangat sbb yerla kan!
Kalau lagu nasyid ker, lagu2 yg bermanfaat ker.. 
Ok gak la nak nyanyi & hafal bagai
Nasib baik lagu nie maksudnye ok la..
Kalo penah tgk video klip mesti paham amksud lg nie
Bukan apa..
sbb maner2 lagu yg kakak nyanyi tu
Memg tak patut pun dier nyanyi cthnya
Cam lagu stacy tu ker kan!.. siap goyang paler
Cam stacy tu jugakk!! x sesuai lgsung!!
Tp nak wat camner? dah itu yg selalu ditayang kat tv
Mcm2 artis la yg dier dah hafal..
Remote pulak dier yg control! Mrmmmmm

 
Pastu kan!.. dah abis lagu tu dier leh sambung
Citer plak pasal Video klip lagu tu..
  Memg dier ingat la sampai abis jalan citernyer
Mrmmm.. Kakak...kakak..
Kalo kamu belajo hafaiii camtu kan bagus!
 

14 Ulasan:

~~*Ummi AFD*~~ said...

Salam akak...

tu la, budak2 ni kalau lagu memang cepat hafal... sebab tu sangat sesuai nak ajar apa2 jadikan sebagai lagu... hehe

biasa la, otak masih kosong, sel pun baru lagi tu yang cepat je pick up sesuatu... bagus jugak tu, train otak untuk mengingati sesuatu... hehe

QuEeN Of 2 Heroes said...

haah..betul ape ummi AFD cakap tu.... :)

ita cutevirus said...

ena,
izzah pon cenggitu jugak... aduyai...

SiTi said...

sEDaP Lagu Ni kAk...1sT tIMe DgR dAj JaTuH cINtA..hHuhHU

Siti said...

Ha Ena, mmg gitu la anak2 siti pun. kalau lagu2 senang betul duk menghafal...abor jer la..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Budak2 mmg cepat menghafal..
Apa lg klu lagu2 cam nih.. :)

zue @ annaleeya said...

anak akak si kakak tu pon same... mmg hafal lagu baru hafiz nih... name pon same cam anak ena, anis gak... kebetulan nama anis nih mmg suka hafal lagu eh??? hehehe....

mamalieyna said...

budak2 skrg cepat pickup..ingatan kuat! jgn main2..sama cam anak sedara blah en suami, kak caca@anis farisha..kecik cumel yg baru 1thn lebih tu, dh bijak nyanyi..tp tak clear lah! huhu..

me suya said...

tq kak ena sbb sggh blog suya td..i like~

Ain said...

asal nyanyi cepatt jerk dorang kan...

tengok tajuk tadi ingatkan ena nak citer pasal novel....hehehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

lagu feveret rafiq ni..
if dia main sorang2 kat blik..dengar je lagu ni berlri kuar bilik ngan walker dia tu
berdesup bunyi..tgk2 dah kat depan tv..nakal sunggoh

chugie said...

heheh.. betul tu ena, pada sy pun x bape sesuai budak2 ikut lagu camtu.. tp nk buat cmne kn?? lagu2 camtu je yg dorg bleh tangkap n suke.. nampknye kene lah selalu2 bukak lagu2 berkisarkan agama tuk anak2 kan..

risau gak kalau anak2 yg senang terpengaruh ni..

shila ariff said...

wah kakak dah boleh hafal lagu...mmmm...skrg ni budak2 to advance...diaorg terdedah ngn mcm2 hal..even skrg ada yg dah ada handphone...even hazim pun kalo dgr je lagu rancak2 skit, mula le goyang kepala...siap kadang tu bergedik kaki plak...huhuhu....

p/s: harapnya tak terbawa sampai ke besar....

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahaahah pandai jerk kan..tapi memang la kak..budak2 nie cepat sangat hapal mende2 cam nie..tapi bagus jugak tuk minda diorang..nampak la diorang nie cepat tangkap..heheheh...

p/s:orang pun suka lagu tue kak..bestttttttttttt