Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 24 April 2010

Membebel la Pulak!!

Salam..

Td tengok tv.. join anak2 tgk kartun.. Yg pelik tu.. naper budak2 nie tak reti2 nak bowink tgk kartun yg samer jer.. ari2 camtu.. Tp yg paling tak suke biler dua beradik nie sangat suke ngan kartun Hagemaru.. Aduuuhhhyaiiiii!!

Citer kartun tu sangat tidak berfaedah bg sy la.. memg si hagemaru tu bijak tp tersangat notti.. dan bijak nyer tak bertempat langsung.. Naper la suke sangat tayang kartun nie.. Ye! betul kuasa memilih tu di tangan pengguna nak pilih channel apa kan!.. tp tu la.. sy belum berkesempatan lg nak call utk pilih balik channel yg sepatutnye.


Tapi channel tu dah ok sbb memg sesuai utk kanak2, tp sy sangat tak setuju ngan kartun tu.. Rosak pemikiran anak2.. Lg pulak kalau ade anak macam anak sy yg sangat mudah terpengaruh dengan apa yg dilihat setiap hari..  


Alamakkkk!! membebel pulak malam2 camnie.. Membebel pasal citer kartun pulak tu.. huhu..

9 Ulasan:

Mama Hanim said...

xpe2, bukan membebel pn..sharing is caring kan..ehehe..

alahai, bleh kata semua channel main kartun yg ntah apa2 la. mengarut je tp tetap jd fevret anak2 kan ena..

larra said...

ye betul2..citer tu..memberi teladan yg tk bape nk bek..hagemaru tu bijak dalam bab2 nakal ni..baik kasi tgk upin n ipin..

chugie said...

heheh betul2x.. pelikkan, tapi itulah nama nye otak budak.. huhuhuh..

budak2 ni rs terhibur dengan aksi kartun tu kot kn?

Azrai Ahmad Zamri said...

salam ziarah..
act sy pun suka teng0k hagemaru.. kui3! ;0
tp kebimbangan akak tu ada asasnya, mmG wajar jika kawalan sebegitu dikenakan..wlpn kdg2 bukan mudah..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily pon suke gak tgk hagemaru tu nakal & klakar..hehehhe

tp klu utk budak2 mmg x elok lah...

MAMASYAZA said...

bukan anak ena aje, anak akak pun suka ngan kartun hagemaru tu tapi tak le hari2 tengok, sekarang ni depa tengah dok suka tgk satu lagi citer...MISI YAYA kat astroceria, best gak citer tu

~Siti Hajar~ said...

apela ummi ni...rileks arr..

kalu ummi jadi kanak2 mcm anis & irfan, mesti ummi pun suka kartun tu...hhehehehe

Nida said...

sangat bersetuju dengan pendapat Ena.. dari cerita yg tak berfaedah tu baik ler siarkan kartun mengenai bacaan2 doa... kan lebih afdal (gaya ustazah membebel..hehe)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

betoi tue budak2 nie xkisah tengok cita katun tue walaupun dok ulang2 cita yang sama jerk..siap sampai leh hafal tue klu katun tue ada lagu2..hhehehe sweet jerk...