Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 12 April 2010

KEMPEN KAMI PRIHATIN

Salam.. 

Entri penutup buat hr nie.. ^_^

Sy copy dari blog AIN




 

MATLAMAT KEMPEN:

"MENINGKATKAN KESEDARAN ORANG RAMAI TENTANG GEJALA PENDERAAN KANAK-KANAK DAN PEMBUANGAN BAYI"


Lagu Tema Kempen: Harapan Tanpa Suara 

Di dalam kandungan ibuku tersayang
Amannya kurasakan
Degupan jantungmu, jantungku
Irama penuh syahdu

Kuingin rasai kehangatan pelukan
Belaian kasih sayang
Kujaga kau di hari tuamu
Andai panjang usiaku

Korus
Namun hanya harapan tanpa suara
Di dunia cuma seketika
Jasad kaku dibaluti kertas usang
Terbiar bagai sampah terbuang

Dimanakah ibu, dimanakah ayah
Bonekakah atau manusia
Anak tidak berdosa menjadi mangsa
Oleh hawa nafsu yang serakah

Lagu : S. Atan
Lirik : Habsah Hassan 

Moge dapat memberi kesedaran buat semua..

Untuk Klip Video Klik SINI.

Sekiranya anda rasa anda  seorang blogger yang prihatin, tampal banner ni kat sidebar blog masing-masing. Jemput kawan-kawan anda untuk turut serta dalam kempen ini.... 

Maklumat lanjut kempen, Klik SINI

Sayangilah Anak-Anak Kita. 

8 Ulasan:

Izan Ishak said...

izan terfikir2 pasal lagu ni tadi.. tup2 ena ada buat entry...thanks ena for sharing!

umialya said...

Salam ena...

akak tak sempat ambil le logo tu.. nnt le t/hari @ ptg nnt sbg sokongon..

shila ariff said...

Shila dah copy dari ena...n sebarkan kat kwn2 lain...

p/s: sayu n sedih pada nasib2 baby yg dibuang...sungguh kejam insan yg membuangnya...

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

ok tq kak!! muaachhh

Ain said...

thanks ena....

be@r-d0t said...

sy sokong kak....

~Siti Hajar~ said...

sedihkan baca lirik lagu tuh...sy join..

*dah letak kat sidebar..

mamalieyna said...

saya juga sokong..tumpang copy n3 ni, ada masa..kita paste kt blog kita..hehe..