Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 5 April 2010

Jom Masak & Makan!!

Salam..

Adehhhh!!.. exceli, sgt bz juge arinie.. huhuhu.. ni pun x perasan dah kul 1 lebih rupernyer.. Patut la..perut menyanyi2 jer.. hoho..

Memandangkan arini x sempat nak berceloteh panjang, so, sy nak wat n3 pasal makan2 di hari sabtu sajoooo.. hohoho..Mcm n3 semalam.. kami tidak ke mana2 kan!.. so, sabtu tu.. tengahari.. tekak cam teringin nak makan Mee Hailam.. So, mintak tolong en. hubby p beli bahan2 nyer.. So, biler hubby dah beli, bermula la operasi masak dari dapur Teratak Milikku.. hehehehe..

Bahan2nya tak payah tulis la kan.. tengok kat sini dah leh tahu kan!.. :)


Nie picture dah bercampur ngan bahan2 dan bermula masak sampai la dah masak.. hohoho.. x sempat la nak huraikan sbb nak cepat nie.. huhuhu

Dah siap & ready to eat!! Alamak!! over coked sudaa.. hehehe

Fokus dekat sikit.. hehehehhe

Jom layan 2 badik nie makan lak! ^_^

Nie Gaye si irfan makan! Memg berselera irfan nie makan!..nak makan sendiri.. x tau mau org suap2.. huhuhu


Nie si kakak pulak yg makan..kakak nie makan sampai bertambah.. senang ati tengok.. sbb si kakak nie makan susah nak bertambah.. dah abis dah cukup puas ati daaa.. heheheh

So, nie jer la menu lunch kitorang pd ari sabtu tu.. huhuhu..

Skrg sy lom lunch lagi nie .. makan roti jer kot sbb x sempat dah nak kuar p makan.. keje pun banyak.. hohoho..

Daaaaa..

27 Ulasan:

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah bukan main lagik sedapnyer sampai terliur baca entry ni...

Siti said...

nyum..nyum...meriah ngan bahan2 yer..
kaka tu sama ngan jannah, kalau makan mee mmg berselera sungguh.

Ena said...

Mama-Aqish,

leh la wat pas nie kan!.. hehe

Ena said...

Siti,

Tul tu.. bebudak memg suke makan mee.. tp sebenarnyer mee tak elok utk bebudak yg hyper.. nasib baik kakak x tergolong dalam hyper cam n3 ena sblm nie yg dok susah ati pasal tu..

~Zetty84~ said...

aduss....terliur tgk...!!!
bhn bukan men byk...
sedap tuh...yummy, yummy... ;p

Ain said...

wat terliur jer tau...

dah ler perot tengah lapor nie...hukhuk....

Ena said...

Zetty,

sesekali masak camnie kene kasi puas ati.. nampak banyak kan!.. tp abis kitorg jer yg makan.. heheheh..

Ena said...

Ain,

hehehhe.. saje jer nak kasi terlior.. leh la bali wat pulak kan pasni.. hheheh..

mamalieyna said...

nampk best tuu...letak la resepi, leh try sbb eina sowang ni tak pernah wat mee hailam ni..huhu..

Ena said...

Eina,

nanti free ena wat n3 yeh!.. arini nak cepat.. nie ppun boss baru pas ngadap bos.. terus klik sini.. hehheheeh.. nyempat lagi tu..

ita cutevirus said...

wah.... sronoknyer tgk budak² makan kan??? lazat betul ummi masak... sampai menjilat² sudu & siap tambah lagik... kalo izzah & iyyad makan camtu kan best... diorang tu susah sket nak makan... huhuhuhuuh..

iz-AnN عبداللطيف said...

wahh...sedapnya...nak sikit...lapo ni...ihikss...tengah kursus ni pun rasa lapo la..."P

Nana said...

amboi sedapnye...tgk pun dah dapat menggambarkan betapa sedap sebab model2 mee hailam tu makan feel sunggoh heheheh

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

tudia!pandainya wat mee hailam! dah tntu sdap sampai anak makan muka pon feel semacam je!haha..nak sikit!

bertuah somi ye..huhu

hajarus said...

hajar yang tengok ni pun terliur ni kan pulak anak2 akak yang kusyuk dok makan tu... sedap sangat tu pasal anak2 akak siap bertambah tu... nyam... nyam...

Ieda Al-Habsyi said...

rajin betul ina memasak :)

chugie said...

ish.. sedapnye! rajin masak ye..

tengok anak2 awk makan, berselera betul.

Adlina Husaini said...

ena, cantik la susunan pics =D mee hailam tu pulak look very da mabeles terliur dennn..dosa ooo bg org terliur..makanya buat la makan2pastu jemput ina ek hihi

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sedopp nyer...Tgk c kakak & adik makan pon mmg feel..mesti sedap.. :)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

yummy..yummy...mee hailam satu..uwaaaaaaaaaaaaaaa langsung tiba2 teringin nak makan mee hailam la plak...adoi

☆ lieya latif ☆ said...

mak oi...sedapnye ena....kebulur aku tgk tau ena heheeheheh.....nampak yummy tu....

biase laa...working mother cam kite ni....sabtu ahad laa nak masak yg special sikit....balik keje tu selalu campak2 jek.....masak pun yg simple jek.....he he he he...

seronok tgk anak kite makan penuh selera kan ena...puas rase memasak tuh

~Siti Hajar~ said...

amboi sedapnyer kak ena masak...sy ni xpandai masak2 cam tu, masak nasi reti la...

kak ena buat la n3 resipi mee hailam tu, nmpk sedap lor..plzzz..

Lynn Nasir said...

salam,

sangat suka tengok kanak2 yg mahu makan..pueh hati den :)

p/s: suka sangat layout baru ni, kemas dan takde mcm sangkut2 or lambat loading. chaiyok!!

aiDieNa said...

Wahhh Ena.. lenkali masak Mee Hailam tu pas2 lah kat owang sebelah nieh! Tengok.. terliur sudahhh.. hehehe

Uda said...

bagus laa anak2 Ena.. mahu makan.. tak payah nak suap2 kan..

Atan Athen said...

tgk tu terbayang bakso la pulok kan....huhuhu

Redbloodsnow said...

WAHHHH...aku terlior tgk kakkkkkkk...grrrr :P