Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 23 April 2010

JOM MANDI MANDA

Salam..

Alhamdulillah... Dah kenyang dah.. Pg ni bekpes ngan nasi lemak..huhu.. walaupun bukan peberet, org dah belanja makan ajer la kan!. Nak pilih2 pulak..  over la kalo camtu kan.. hik hik hik

Time nie nak share gambor mase pegi mandi manda kat Sungai Tekala last week lepas.. Bukan tak nak update awal2.. Gambo2 nie seme dok ngan en. hubby.. Biase la.. walaupun kami tak berebut pc.. tp en. hubby ku ituw bz sokmo.. & kebetulan, sy nie maleh betul nak selongkar lappy dier.. biler datang mood nak selongkar cari gambo kat bawah nie.. tak jumpe pulak.. rupenyer en.hubby simpan kat dlm external dier.. mrmmm.. patut ponnnnn.. 


So, mlm tadi, minta lg time dier baru nak godek2 lappy dier.. akhirnyer.. terhasil la n3 nie.. hehehe. Moh kiter tengok gambor tu:

Time nie baru sampai kat Sg. Tekala nie.. ramai org sebenarnye.. tp en.hubby tak amik pulak gambo deme tu.. Watper kan!.. baik amik gambo 2 badik ni.. tak gitu? kih kih kih


Kawan2 perasan tak? gambo bile dah masuk kat photoscape nie mesti tak jelas.. naper ekk? ada sape2 leh bantu ker nak kasi clear? hehehe.. Time nie si kakak & adik dah tak sabar nak mandi.. So, abah deme la yg layan.. Sy? maleh nak turun..huhu..


Time nie.. en.hubby nak makan bekal yg kami bawa dr rumah.. So, kene turun gak la.. sy memg suke nak main air..tp bile tengok air tu cam cetek & slow jer.. sy pun jd slow gak la..hoho


Si Irfan yg dah kesejukan.. Walaupun air nye cetek tapi sejuk.. Dah menggigil dah irfan time nie.. walaupun baru jer berendam..hoho


Kelakar time nie sbb irfan tak nak letak kai dier kat lam air tu sbb dier geli kot rase pasir2 tu.. hahaha.. si kakak tu dulu pun mcm tu..tp biler dah biase..dier la yg paling huru hara main air..


Time nie.. sepupu anis dah sampai.. kemain seronok lg si kakak ni. Memula dah nak naik sbb dah sejuk sangat.. tp nampak jer sepupu dier..terus sambung mandi..


Ni la.. mama papa dorg.. umah dorg dekat la juga ngan tempat nie.. tu yg ajak dorg p..kalo p kitorg jekk bosan la pulak kan! wlaupun ramai lg family lain.


Tempat ni bg sy ok tp air kat sini mcm tak puas nak mandi.. pergerakan air pun slow jer.. yg mandi punye la ramai.. Dah tu bilik utk mandi ada 1 jer.. Tp bilik persalinan memg banyak.. kan susah kalo nak mandi..que panjang la kan!.. Kami tak tahu samada tempat ni panjang jauh ke atas ke camner..sbb kami dok kat bawah tp tak la bawah sgt.. tp tempat tu memg ramai yg mandi & air nye agak banyak dr yg lain & taanhnye pun agak rata.. boleh la.. 


Sy terbayangkan keasyikkan mandi di kg dulu.. Air yg jernih, bersih & sejuk..air mengalir dengan cantek.. Rase kepuasan mandi.  Wahhhh.. rindunye nak balik kg. huhu

11 Ulasan:

QuEeN Of 2 Heroes said...

waaahh..bestnya..lama da tak p mandi sungai...

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

lamanya tak berendam dlm air sungai..huhu... best tggu darwisy besar teringin nak bwk..huhu

Nor Aishah said...

seronok mandi manda.. dah lama tak g mandi manda... bila dapat nak g mandi manda mcm ni...

mamamiera said...

uihhh.. sronok tol anis tu..
nmpk sgt ke'best'an dia..
adiknye, besa2 je..
weh,ena.. ko idaklah 'mok' pon.. kecik2 cam zai gak.. ;)

mamalieyna said...

waa syoknya..terus rasa nak terjun mandi sama..huhu..bila ni..!

kakak makin pandai eh bergaya, comel sumenya, termasuk umminye! lawa gambo2..byk snap eh ^_^

~Siti Hajar~ said...

bestnyer tgk 2 badik tu dok mandi...dah lama kami xp swimming, sejak hubby dah xjadi jurulatih renang (partime)...huhuhu

kakak anis nmpk ceria je & irfan nmpk kesejukan, mesti dah kecut 1 bdn...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Syoknyer bermandi manda..
Ktorg pon dh lama x p mandi2..
tunggulah balik kg nnt..
Time tu Qis pon dh besar..

Happy jer 2 beradik tu mandi..
C kakak pandai posinglah..cun jer.. :)

mamaaerish : said...

bestnyer... lama dh x mandi waterfall... eb ssh skila... sb aerish x suker air sejuk... camno?... hu3...

eb pn slalu wat blur... elok gak rasanyer sbb biler org amik... kualiti dier kureng... hik3... x baik sungguh la... ;p

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

bestnyer kak..memang nampak sangt irfan dah menggigil..heheh sejuk kan....bestnya kak...

Syuhada Kamal said...

wah! seronoknye mandi!! esp budak2 berdua tu..sesekali jumpa air kan..mak budak pun bleh lupa diri..hehe

miemiey said...

seronoknya dapat bersama keluarga mandi manda tambahan sekrangkan panas....