Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 3 April 2010

Jawab TAG 'gaji'



Salam ..


Nak jawab Tag dari Zai or MamaMiera. Ramai dah yg jawab tag nie.. terase lak sy nie x jawab2 lagik..hu3x.. Moh ler kiter tengok jawapan sy pulak kali nie: 

1.Anda makan gaji?
Iye!!.. ^_^  

2. Bila biasanya anda dapat gaji?
Mengiku tarikh yg dah di tetapkan oleh Kementerian Kewangan Malaysia 

3. Pernah dapat gaji lambat?
 Alhamdulillah.. gaji hakiki tak pernah lewat tp pernah dapat lewat kenaikan gaji tahunan sbb dorg dah terhilangkan personal file sy.. hu3x.. tp skrg dah dapat la.. sedebuk gituw.. Maceeehhh!

4. Perkara pertama yang anda buat selepas dapat gaji?
P check kat bank dulu la..hehehe
Bayar apa2 yg patut dulu.. balance tu baru leh sopin

5. Adakah anda happy dengan gaji yg anda dapat?
Alhamdulillah.. sekurang2nya bergaji juga sy.. 

6. Apa yang anda buat dengan gaji pertama anda sewaktu anda mula mula bekerja dulu? 
Bagi pada Mak & Ayah, simpan dalam bank & selebihnya buat belanja 

7. Berapa selalunya anda simpan dari gaji anda?
RM... adalah..sikit2.. malu  lak  nak bg tau.. heheheh..  

8. Apakah barang berharga yang anda dapat beli hasil duti gaji anda? 
Amat berharga bg sy biler dapat membantu keluarga, adik2 dan mengurangkan beban tanggungan en. hubby ^_^

9. Berapa kah gaji impian anda? 
RM5,000.00..hehehehhe..berangan jer kan!.. hiks!!
 
10. Tagkan lima orang yang anda rasakan dah dapat gaji 
Buat semua kawan2 yg belum jawab tag nie lagi.. Sila la amik ye! ^_^

Arghhhhhh!!.. Lege Rasenyerrr... heehehe..

8 Ulasan:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hehehheeh tag gini pun ada kan...tapi lum penah buat..makanya kena buat la nyek?? hehehehe

norhaizan said...

amboi kak ina..menjawab tag pagi2 yer..wah, nnti dpt gaji 5k jgn lupa dtg kedah blanja nor mkn yer..hihi..dh seminggu tak jenah blog kak ina...rinduuuu

mamalieyna said...

huhu..kena gk tag ni, dr 2 rakan blogger..cuti 2 hari harus la menjwb tag yg sebeban tu..tp skrg nk g ngemas dl..byk benda nk buat bila en suami takde kt umah ni..ayep dh sleep, leh la mulakan operasi..apa2pun blog kena jengok dl..hehe..

p/s...ena, impian ku nak dpt keje gomen, bilala nk tercapai ni..umo dh sama cam ena..dpt keja cam ena kn best!

mamamiera said...

thnx 4 jwb tag nih muahh ;)

Ena said...

Ieda,

tu la ieda.. nanti amik la ye!.. :)

Ena said...

Norhaizan,

hehehe..ha tu la.. biler la nak dapat gaju cenggitu kan!.. huhuhu..

Ena said...

Mamalieyna,

Pssttt!!.. ena buat auto publish nie mlm tadi.. jd pg2 x der la terus nak ngadap PC.. hehehhe.. dah siap keje umah baru ena bukak pc nie... heheheh..

InsyaAllah.. teruskan berusaha.. ada la tu rezeki nanti.. :)

Ena said...

MamaMiera,

Harus la jawab nie kan zai.. hehehhe :)