Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 15 April 2010

Cinta Yg Bercahaya



"Dia telah telah menentukannya
Kita bertemu dan bercinta
Inilah oh takdirnya
Bukan kerana harta
Inilah citra cahaya cinta

Pintu hatiku telah kau buka
Tak mampu ku menafikannya
Kejujuran diberi
Kasih datang terhenti
Ini bahagia yang ku cari

Sayangi daku
Peluklah daku
Janji dengan ku
Semai cinta nan satu

Tuhan menguji
Takkan berhenti
Hanya ku pinta
Sama setia menjaga
Hingga ke alam syurga"


********************************
Salam.. 

Hehehehe.. 
Pepagi lg dah mulakan dengan lagu jiwang karat kan!
Naper ekk? hihihihi..
Asyik tanye soklan, dan jawab sendiri jer kan! :P

Sesaje jer.. Tadi Terdengar Lagu Nie..
Tetibe teringat pulak mase
Zaman dolu2.. Tp mase zaman lagu nie 
Sy dah kawen dah..heheh

Mase zaman cintan cintun tu..kami sgt suke dengan 
Lagu Percayalah!! Mrmm.. Percaya Percaya!!

Mase tu..sgt suke dengan lagu nie.. 
Walaupun lagu nie dah agak lamer tapi mcm segar jer diingatan
Yerla kan! terase macam lagu tu di tujukan
Khas buat sy..ececehhhh!! perasan!!
Buat semua pasangan suami isteri
Yg maner isteri mengharapkan CINTAnya
Bersama pasangan (suami) Buat Selamanya
Walaupun Tiada Yg Kekal Di Dunia ni kan!

Maksud lagu tu terlalu mendalam bg sy
Amat bermakna sekali.. Bg sy laaa..
Biler mengamati bait2 lirik & lagunye
Terasa berada di awang-awangan gituw!
Terasa romatika diamorr la pulak!!
Ekekkekeke..

Note: Semalam adalah hari ulangtahun detik2 bertemunye dua insan bercinta.. Ye! Ye!.. Bersama Hubby ku yg Tercinta.. 
^_^

12 Ulasan:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

ouchh!! sgt jiwang akak ku ini rupa2 rupanya..kih2x

SiTi said...

sItI pUn SukA kAk..DaRi 1St tIMe DaTo SiTi nYaNyI...MaSA kAt ResEPsI dIa Kat KL kAn DgN bAjU gAuN pUtIh + PiNK....KlO x SilAp lAa...lAgU yG dItUJu KhAs UTK dAtO k

IdzaLia said...

best lagu tu kan..
oo ni terigt kenangan dulu ye..
nak tergelak pun ada kan klu terigt zaman mula kenal dgn husband kita.. ms dating tu malu meow nak mkn . sepinggan pun tak abis.. skrg ni 2 pinggan pun tak jd hal.. haahhaaa

~Siti Hajar~ said...

sy pun suka lagu tu, terasa mendalam maksudnya...

smlm ulangthn yer..Hpy anniversary kak ena, smga bhgia hga akhir hayat

☆ lieya latif ☆ said...

tu ar, setiap kite ni ade lagu nostalgia kan ena.....lieya punye lagu...ape yeak....hahaahha malu nak ckp...jiwang nak mampus wakaakakakakak......

skrang pun ade gak lagu nostalgia...tu haaa mia n mija dok nyanyi2 lagu yg die belajar kat sekolah eheheheeh

Siti said...

amboii..jiwang lak ena pagi2 ni..smalam ada apa2 ker? hahahahha

anisalya said...

ada lagu2 yg akn mengingatkan kita pd sesuatu kan???

iz-AnN عبداللطيف said...

ishhh kenangan mengusik jiwa ni...

mamalieyna said...

selamat hari ulangtahun percintaan! hikhik..bleh gitu tak?!..bleh..^_^

miemiey said...

MEMANG BEST LAGU NI....LAGU NI MEMBERI PENGHAYATAN MENDALAM DAN KEBAHAGIAAN SERTA HARAPAN SEORANG ISTERI BUAT SUAMINYA

LAGI PUN SAYA SUKA PASAL SAYA PEMINAT PENYANYI LAGU NI.....HEHEHE

Redbloodsnow said...

aharkssss..forever jiwang pun xpe kak...ailikeee..hehe. zie suke giler ngan lagu tokti nih taw

chugie said...

ena,
kalu nak tau, ini lah lagu cinta sy n hubby masa nk declare couple dulu.. ahahhahaa.. kalu ingt2 sekarang ni, rasa nak muntah darh pun ade, sebab cam jiwang yg amat je aku ni ahahahah..

tp ade makna tersirat sendiri sebenarnye lagu tu pd sy..