Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 13 April 2010

BIASA2 AJE

Salam..

Dah kenyang ker? Sy? Alhamdulillah..Arini ikut selera mummy preggy.. hehehehe..Nie kalo hubby tau nie musti dier jeles jekkk! Naper? sbb sy p lunch kat salah satu tempat peberet dier.. huhu.. Soweee la b!!.. hehehe.. sesekali ngikut selera mummy preggy.. terbayang pulak mase sy preggy dulu.. heheh

Hah? owyh!.. luper plak.. yg preggy tu kawan opis la.. anak pertama tu.. so, kene la ikut kan!.. nanti cengeng cam sy mase peknen kan si kakak dulu pulak!!.. sob sob sob.. meleleh sokmo.. huhu.. 

Ala tak la jauh maner pun makan nyer.. dekat ngan Burger King kat Masjid Jamek tu je.. tp kami ke MC'D.. sbb 2 ari lepas dorg dah makan kat Burger King tu.. 

Ingat nak makan jerkk kat saner.. sekali tu sampai jekk kat sane.. ternganga mulut saye jappp.. sbb ramainyerr.. Maklum la lunch hour.. semua org lapar agaknyer.. hohoho.. So, kami tapau, then, makan kat pantry sajork.. huhu.. Alhamdulillah.. Dah dah... tutup citer pasal makan kat Mc'D tu ye!.. hehehe..

*************************************

Sebenarnyer nak sambung sikit pasal n3 semalam.. yg pasal cara Berpantang Cara Sy tu kan!

Mrmm.. kalo kawan2 nak tahu.. exceli sy tak la kurus maner... Mungkin kat dalam picture mase kat I-City tu dah malam.. tu yg nampak cam kurus jekkk.. Pastu pakai baju inner yg color itam kan!.. bertambah2 la nampak sy kecik.. 

Sebenarnyer.. berat badan sy dah bertambah dah.. kalo nak tahu.. berat sy dulu.. mase anak dara 37-39 jer paling berat pon.. Memg leh dapat balik berat tu lepas pantang.. tp skrg x dakk da berat tu.. skrg nie.. berat badan dah jadi 42kg dahh.. kan dah naik tu!! huhu.. Leh tgk kat banner tu.. Pipi cengkung jekk time tu.. skrg? tembam mambammm kan!! huhu

Exceli kan perut pun x la kempis maner.. biler berdiri memg x nampak la perut tu.. tp kalo duduk.. kompem nampak la yg spare part tu.. huhu.. Makenyer, idokkk la sy nie slim melim bebenor.. cumer amalan mase pantang tu sy follow bebetul la.. tu je.. Tp skrg nie badan naik juge!! Susah nak menten kan berat badan nie kan! lg pulak kalo dok umah ngan anak2.. huhu.. Makan Makan & Makan!! hehehe..

Rase susah ati pulak sy nanti kawan2 ingat sy nie cam slim benor.. TIDAK ye sebenarnyerr.. kalo jumpe kat luar nampak la kot.. Tp mungkin tak berapa nampak kenaikan tu sbb sy nie tak cukup inci, kecik bebenor.. hahahahha.. Tp dah empunyer badan kompem la tahu naik tang maner kan! kan! kan!
Daaaa..

13 Ulasan:

Echa said...

lepas ni kena ikut cara ena berpantang.. tapi berat tu konfirm la tak boleh ikut... kurusnya enaaaa... jelessss...

kella said...

hye.. salam kenal..
comel anak2 ena...
ingatkan ena yg preggy tadi..
best je kan? teringin nak preggy jugak..camana rasanya...
sabar menunggu.. :)

QuEeN Of 2 Heroes said...

berat time bujang kita sama la kak...hehe :p tapi skang pun cam tu gak beratnya..xnak naik2..huhu.

iz-AnN عبداللطيف said...

hurmm...agaknya saya lagi kurus dari ena ek...berkali2 ganda berat saya dari ena...hahaha

hajarus said...

k.ena ni mesti kecik molek jer orgnyerkan... ye la berat pun 42kg jer... jelesnyer hajar....

ita cutevirus said...

huhuhuuh... berat ku hampir 2 kali ganda dari berat mu itew... ooopppsss...

Nida said...

Syoknya kalau berat badan bertambah.... tapi lebih ramai yg tak suka :)

Siti said...

alahai..ringannya la Ena ni..bila la siti leh dpt berat gitu..berangan jer la..nampaknya

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lily pon paling berat
badan lily setakat ni 42KG
Tu pon sblm kawin..
Tp slps kawin & beranak..
turun plak ..skrg 38kg jer..
Kecik jer org nyer.. :)

mamamiera said...

rase2 zai lah..
ena ni lebih kurang zai lah kecik2 dia..
berat zai skrg pon dlm 42 ke 43kg kot..
mase ank dara dulu2 39 ke 40kg..
so zai meng'anggarkan yg body kite serope jer.. okies kah..?
bile agaknye kite bleh ketemu dong..?
haiyaa.. spiking indon pulok dah.. ;p

mamalieyna said...

hehe...yg pasti ena ni kecik orangnya dan berat badan, kiranya kategori slim river la..hehe..

Izan Ishak said...

ena...ena...nak kabo ni..ben dah review blog enalah...! ^_^

Redbloodsnow said...

nak jd cam kak ena bile dh jd mommy org...hehehe. still tip top body :)