Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 23 April 2010

ApaLagi Ni???

Salam..

Exceli Sy dah terlelap tadi sbb rase megantuk yg amatttttt sangat.. Tetibe terdengar suara si kakak menangis sambil ketuk2 pintu. Hah!! cecepat la cari arah maner bunyi tu? Sekali si adik tunjuk la arah pintu bilik tengah tu.. Rupe2nye si kakakkat dlm tu.. hoho.. Dah la bilik tu gelap gelita sbb dah tutup lampu. 

Biler pintu di bukak, kakak terus peluk sy. So, sy tanye la si kakak mcm nie:

Ummi: Naper kakak dok lam gelap nie? kang ummi suruh tido tadi?

Kakak: Anis tadi main kat dalam almari baju anis tu..lepas tu Ammar Irfan tutup pintu bilik.. Gelap.. Anis takut..Anis nanges la.. sambil meleleh air mate + idung seme.. Anis dah bukak pintu nie, tak boleh sbb anis tak nampak..gelap ( panjang lebor si kakak tu bg penerangan)

Ummi: Laaa.. abis tu kakak p main kat dalam almari baju tu gelap2 buat apa? Kan dah malam nie.. Sambil ajak suruh dier p tido

Anis: Anis main2 jer.. huk huk huk masih nanges

Ummi: Iyer la.. skrg tak moo nanges lagi.. Dah lewat nie.. sambil tepuk2 badan si kakak suh tido

Time tu si adik pun bertenggek sekali nak suh tepuk gak.. Dah jadi camtu terus mate sy jd segar bugar..Hilang ngantuk!! Tak leh tido dahh. Memula nampak dua beradik tu mcm dah nak tido.. sekali dorg bangun balik.. main lg sampai la nie.. Ni nasib baik abah dorg tak de.. kalo tak???? mrmmm..Nasib baik gak la esok cuti.. Kalo tak mesti susah si kakak nak bangun pg.

Makenyer terhasil la n3 nie.. hehehe


6 Ulasan:

LIP (^_^) said...

saya pun baru nak tido ni ena..nite..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Alahai..sian c kakak... :)
Nasib lah sok cuti kan..

MAMASYAZA said...

boleh bangun dari tdo, settlekan anak2 n buat n3, kira ok la tu. akak baru sudah iron baju en. abah, nak g treasure hunt esok, anak2 pun masih blom tdo, dok main mainan keta lg...

Qistina's Mama n Abah said...

sabar..sabar...dak2 ni mmg energy lebeh sket...saya pon online bila si comel tu da tido je..sesama la kita

mamalieyna said...

hehe..kakak2x..mcm2 ye..tu baru anak 2, kalo ramai..lg mcm2 hal..^_^

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hehehe main nyorok2 kot si kakak tue..heheheheh..semalam kita tertido sambil tv tengok kita..hehehhehe