Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 11 April 2010

ANDA TERGOLONG YG MANER?

Salam..
Kali nak share pasal nie pulak.. Sy dapat dari entri Siti. Thanks ye Siti.. :P

Berkenaan apa ye? Mrmm.. berkenaan Penentuan unsur seseorang ditentukan melalui anak ke berapa dalam keluarga.

i) Tanah - anak pertama, kelima, kesembilan
ii) Air - kedua, Keenam, kesepuluh
iii) Api - ketiga, ketujuh, kesebelas
iv) Angin - keempat, kelapan, kedua-belas

Ye!.. sy anak yg ke- 4  

~Wanita berunsur Angin~

Angin meredakan kehangatan, menjadi sumber tenaga. 


Jom kiter Tengok Apa Pulak Pesen Wanita yang berunsurkan Angin Nie: 

* Mempunyai sifat lemah lembut dan menyenangkan suami. 

(^_^)
Tp skrg mcm dah kurang sikit la yg lemah lembut tu sbb rase macam mudah rase nak marah pulak.. huhuhu.. Sedang belajar & praktikkan cara mengawal perasaan tu walaupun bukan la nak marah sepanjang mase.. Marah bile ade yg tak kene.. Tp Tetap Tak suka laaaa feel mcm tu!!

* Pandai bermain kata dan memujuk rayu. 

(Hah!!.. ye ker? Pk Jap!! Bermain kate yg macam maner nie yeh!.. Sy nie rasenyer kalau nak cakap apa2 ngan hubby, straight to the point jer! Tak suke nak bermain2 kata.. Mrmm.. kalau nak tahu sy nie tak la pandai sangat memujuk.. huhu..Tapi sesekali tu hubby cair jugekk.. ekekekke.. Tapi sy memg seorang yang berterus terang dengan sesiapa pun..kecuali sesuatu bende yg boleh mendatangkan kesusahan pd orang lain.. lebih baik sy diam atau buat tak tahu saje)

* Sopan santun dan berbudi pekerti mulia. 

(^_^)
Memg sepatutnya ada dalam diri semua org kan!


* Bijak mewujudkan suasana selesa. 
 (Hubby tolong jawabkan!..heheh)


* Hati yang cepat berubah ubah.

(Mrmm.. berubah2 camner ekk? Hati sy tak pernah berubah.. Sentiasa sayang & cintakan Hubby, anak2 & keluarga sy hingga hujung nyawa..InsyaAllah. Dalam hal lain juge.. kecuali kalau rase sesuatu tu perlu diubah untuk kebaikan.. apa salah nya kan! :P)


Utk melihat sifat Air, Api, Tanah dan Angin, Klik kat SINI

8 Ulasan:

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sama lah kita Ena..
Lily pon anak ke 4..
Berunsurkan Angin.. :)

☆ lieya latif ☆ said...

lieya tanah....heheheeh...tapi mcm api pun ade sikit aku nie heheeheh

Ena said...

Lily,

kiter serupa... hehehe.. tp tetap x samer kan!.. yerl adah tentu lain org, lain mak lain ayah.. semua lain kecuali anak yg ke-4.. hehehe

Ena said...

Lieya,

owyh..

x per.. kalo tgk spi nyer ciri2 tu.. best gak kan lieya.. kdg mende tu tak same pun.. yerla.. kalo same tu.. kebetulan kot.. kdg leh percaya ..kdg.. cam ok2 saje.. hoho.. apa ena merepek nie ekk? hahahha.. abaikan jer la lieya.. ena memg suke merepek gak kekadang.. hehehe..

Ain said...

nanti ain jwaab ain dalam kategori mana.... hehehe

Izan Ishak said...

hai ena...izan anak ke-5. TANAH ye...tq for sharing!

shila ariff said...

shila berunsur tanah...anak sulong...

chugie said...

owh, saya api lah.. sbb sy anak ke-3!