Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 6 April 2010

Akhirnye Kami Sampai Juge Ke Sini

salam..

Dalam dok sibuk nie.. sempat gak wat n3 nie kan!..heheh.. yerla x p lunch pun.. sbb sarapan lambat tadikan!.. Tp kan n3 nie cam basi gak la.. huhu.. sbb memg agak kekurangan mase la akhir2 nie kan.. terkejar2 jer.. so, kene la kejar gak.. lambat x per.. drp x dakkk langsung kan!.. hohoho.. 

Nie 2 minggu lepas punyer stori daaa.. huhuhu..Rasenyer tgk piccasa nie sumer dah leh tau dah kat ner kan!.. Betul la tu.. I-CITY... dah banyak  blog dah wat n3 pasal nie kan!.. 

Kami sebenarnye p sini x plan pun.. sy sendiri pun x sangka ke sini.. Ingatkan x berkesempatan la kan..sbb en. hubby yg bz sokmo.. jd nak ajak p sini pun  x tercakap la.. Sekali tu.. kawan en.hubby yg ajak p sini time tu kebetulan hubby free.. makenyer terhasil la n3 nie..lalalala..

Tp kan!.. kami jer yg p sudahnye.. sbb kawan en. hubby tu tetibe call x jadi plak.. Sedangkan kami anak beranak excited dah ready dahhh.. hohoho.. Mrmmm.. memandangkan dah siap x kan tak jadi nak kuar kan!.. en. hubby pun kate.. x per.. kiter p jerla.. boring gak dok umah jerkk.. leh la ilangkan stress edit gambor customer dier.. so, sy pun apa lg.. Yeayyyyy!!.. dalam hati aje la.. hehehhehe..

Bile kami sampai jer.. terus Terpegun tgk!!.. si akak terus cakap Cantekkkknyer Ummi!!..
sy pun cakap la.. Ummi memg cantekk(uweeeekkk) .. hahahhaa.. terus kitorg ketawa sbb dapat kenekan si kakak.. Yg cantekk tu sebenarnye tempat tu k! Susah gak la cari parking sbb sumer penuh.. pusing 2 kali baru jumpe.. 
Jom layan gambo kitorg yg x baper nak clear nie.. huhuhu..

Time nie setting camera x berape nak ok.. hasil pun kureng la.. hohoho..

Apa name kat lam ekk? ntahhh..

Omaknyer yg sibuk nak bergambo tp si anak nyo sibuk nak usik2 mende2 tu.. huhuhu..

Ecececehhhhh... Tgk bebudak tu tak heran pun kat tempat nie.. sibuk nak main menan yg kakak dah paw suh abah dier beli..  Time nie.. flash camera lak wat hal.. kejap ok kejap x ok.. huhuhu

Kejap terang, kejap gelap! Kan! Kan! Kan!.. hehe

Suke la gambo ngan en hubby tu.. sbb meriah kan gambo2 kat belakang tu.. :P

Banyak yg cantek2 sbnarnye tp sempat amik nie jekk.. huhu

2 badik yg syiokkk layan diri sendiri time nie.. kemain lagikkk!!

 
Tu la mende yg di paw oleh si kakak.. mende yg si adik tu pegang.. abis sumer mende dier tembak!! ramai gak bebudak bujang dok layan dua badik nie main tembak2..hehehe.. pandai dorang layan.. lg la suke dua badik tu..

Dah lewat dah time nie.. dah dekat kol 12 dah... pd hal esok tu kijer.. hoho.. 
See!! omak yg sibuk nak posing tp si anak elok jekkk bergaduhhh... hahahaha.. Series jekk si kakak pegang.. Cam bebetul nak tembak jekk!! hehehe..

Cantekkk kan!! yg dah g tau la kan! ^_^

Note: Entri nie bersambung ye sbb masih ader picture lom publish.. hehehe..

36 Ulasan:

mama tisya said...

mmg rmi blogger dk citer psl i-city je la..tktau la bila nk smp..cantik je tgk smua gmbr2 tu

Siti said...

Eh ena, adakah siti ketinggalan zaman atau tak ambik tahu..hahaha...kat mana yer I-city ni? bila time yg sesuai kita leh gi..mmmg tiap2 malam ada ker? sorry byk lak soklan..

memang cantik sungguh..Ena pun cantik gak..hehehe

mamaaerish : said...

gambo yg kat dlm tuh eb suker... eb xmsk la ari tuh
... ;p

Ena said...

Mama Tisya,

maceehhhh.. hehehe..

akak kene p tu kak.. memg cantek tempat nyer.. :)

Ena said...

Siti,

I-City tu kat Shah Ala, dekat ngan Uitm.. cantek tau sini.. kalo bawak anak2 memg rase best..

Ena said...

Eb,
woyh.. eb x masuk ye aritu.. kat dalam tu memg luas.. ramai org sebenarnye time tu.. tp x nampak sgt.. sbb besar kan tempatnyer.. rase cam nak p lagi je.. heheh..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

wehoo..
sapa jugok akhirnye ye mek na
weheheheh

ari2 kalu kuor kat koridor, nampak dari umah kite tau..:-)

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

cantik je gambo2 tu...kiter ntah biler la nak sampai...ada gak kngakwan yang pi cam best jerk kan...

~Siti Hajar~ said...

Wah cantik la kak ena tmpat tu, ari tu sy ada jgk tgk kat blog mamaearish...cantik2 belaka..sy xtaw la bila nak sampai, dok jauh ni..kedah nu..huhuhu..tingin nak p..

*kak ena sakan berposing na..anak2 gaduh pun sempat layan posing dulu..hehehe

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

ramai dah pi! wkend ritu naman ajak pi..tapi malas..takut nak bwk ank kecik! hehe.. ok tak tempat tu??cantikla k.ena.. tempat tu pon canti sgt! hehehe..

mamalieyna said...

ena....jelesnya..! ari tu ada ckp ngn en suami, ajak dia nk g sini mlm besday dia (mlm ni la sepatutnya)..tapi...huhu..cam penat lak nk g time mlm after balik kerja kan..harus gk g terjah mlm2 minggu nnti ni..huhu..sgt jeles tgk kengkwn posing kt tmpt lawa ni..huhu..nk giii...

cantik aaa sume gambo...model2 nya pun lawo dan encem! ^_^

publish lg dan lagi..selagi ada piccas, harus abadikan kt sini! tak jemu mataku memandang! ceewah!

~aSHa~ said...

eh bestnye...pesal tak tau ni...

1st time tau mende ni...

blog sape lagi ada buat?

wah bila la nak merasa pg situ bawak anak2...sure meke suka tgk lampu2 gitu...cantik bangat...

nak masuk situ kena bayar ke?

pesal takde iklan dlm metro?

ke sbb aku tak baca paper dgn betul?

namakusuraya said...

cantik la tue kak ina.. hehehe (",)

Ena said...

Rose,

la ye ke? apsal x tau ekk? lau tau leh ena jerit.. rose!!!!!! hehehhe..
tu la akhirnye sampai gak kes situ.. lalala..

Ena said...

Mama_Aqish dan Siti Hajar,

best tau p situ..rase cam snow turun pun ader gak.. heheh.. x leh rase snow yg bebetul.. rase yg tipu2 pun jadi la.. wink!

Ena said...

Fiza,

hehe.. kembang idung akak nie fiza.. hoho.. siyes la tempat tu memg cantekkk.. p la.. luas tempat tu fiza.. tp tu la.. kalo ade anak kecik cam kesian pulak nak bawak.. mrmmm.. tp kalo bak p pun bolhe.. p awal sikit.. jgn lewat sgt la..

Ena said...

Mamalieyna,

eina, p la sane.. cantekk tau!.. ayep pun leh main2 kat situ.. tp kalo ari ujan x best gak la sbb basah & agak lecak kot.. ari tu kami p pun ujan gak.. tp time kitorg sampai tu dah benti dah ujan tu.. x lecak sgt la..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

akak..cantiknya..tapi kat na tue?? I-CITY tue kat na??hahahahah gila xtaw kan...

Ena said...

asha,

ramai dah yg buat n3 apsal nie.. contohnye cam mek rose, mamaearish, bai, namakusuraya dan tak ingat dahhh.. hehehe..

cari la mase p sane.. tak rugi pun..sbb free jer.. just g cuci mate & bawak duit utk makan2 sendiri mase kat sane tu jer la.. hehhe..

Ena said...

Su,

cantek? akak rase x cantekk tu akak amik mase nak publish.. tunggu abg akak edit tp dier x dakkk mase nak layan.. hohoho..so, publish jer la.. akak edit sendiri la gune photoscape..huhu

mamamiera said...

aisay... sronoknye ank2 dia pi tngok lampu2 tu ye.. nmpk gebulah ko ena..
hmm org yg jauh pon bleh smpai..
zai yg dekat ni pon x jugak naik2 lg..
pagi dah 4 kali.. tp jem gilos smpai kat simpang jer patah balik.. plan akan dtg jer nak pi.. ntah kali ke 5 ni, naik jgak ke idak nyah..

aiDieNa said...

Waaa.. bestnyerrr... nanti nak ajak En. Ady pegi larr.. hehehe

☆ lieya latif ☆ said...

shanteeeeeeeeeeeekkkkkkkkkk sangat ena...ramai tul buat entry nie...tingin gak nak gi...mesti syok kan.....mia mija pun sure suke...terpaku jek tgk cahaye2 tu sume.....

**bile aku nak sampai nie!!!

Ena said...

Purplelicious,

I-City tu kat Shah Alam.. kat ngan Uitm.. senang jer nak cari.. hehe.. kami pun 1st time p saner.. hoho

Ena said...

MamaMiera,

la ye ker.. camtu la kan selalunyer.. org dekat lambat sikit nak sampai sbb yerla kate dekat.. hehehe.. org jauh nie teruje lebih.. ngeh ngeh ngeh!!
kebetulan kot zai, time pegi tu jalan x jem pon.. cumer nak carik parking susah sbb terhad.. yerla.. sumer nak terjah.. hoho..

Ena said...

Kak Eina,

harus ltu kak, ajak ady p saner.. memg best.. kene lak ngan anak2 akak yg bijak2 tu.. jenuh nak jawab soklan nanti.. heheh..

Ena said...

Lieya,

memg sgt2 cantekkk.. memg terpaku la kejap..hehehe..

sure riuh rendah sore si mia & mija tu nanti..

P, jangan xp.. :)

eMMe said...

isk2, tak leh jadi nih...u dah pegi, i pun takleh ketinggalan jua...tapi ntah la kan...hurm...

IbuHanna said...

Ena, sgt shantek..ai pun dh lamerrrrr kepingin nk ke situ..en.hubby janji this week..insyaallah kot jd..x sabar nk posing sakan..

~ibuHanna~

kakpah said...

cantek..cantek..
tapi macam takder masa je nak gi tengok. Ala.. tengok gambar kat sini pun jadik le..

chugie said...

bestnye ena.. ramai dh mmber blog yg g sane.. saya je yg x sampai2.. uwaaaa.. nak pegi gak!

aniesa said...

cantiknye..

k.ena,kt mane eik I-City ni?mcm pnh dgr gak sblm ni..tp xtau plak kt mane..huhuhu..tinginnye nk g sana..

Nana said...

tu la nye ramai btol blogger buat entry psl tmpt ni
tingin nk pegi

LIP (^_^) said...

chantek la kawasan nih........sgt!!

hajarus said...

wow.. cantik la pic2 ni k.enaaaaaaa....

Redbloodsnow said...

zie jugakkkk yg sakai lom tgk weh kak. cube lahhhh kat kch ade benda alah ginie gak..kan leh gak bangga tayang dlm blog..heee heee :P