Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 1 March 2010

Tin Biskut Pon Jadikkkkk!!!

Ehehehe.. gelak dulu sblm org len gelak
Nie memg kijer anak terune sy la nie..
Dulu sibuk ngan kerusi sbb nak panjat sane sini
Skrg lak x dpt kerusi tin biskut pn jadi
Janji leh manjat.. sy pon dah pening paler 
Pk pasal si adik nie
Layan ajer la piccas nie.. hu3x..

x dapat kerusi, tin biskut pon jadikkk!! tetap nak manjat juge..

P/S: Ader edisi manjat lg hebat dr yg nie.. hebat ker? tunggu yer.. next n3.. hu3x..

28 Ulasan:

MRS. K said...

hhaa... ni kes mak die tak kasi makan la ni! kena panjat amik sendri! hikhikhik...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ahhahahaha memang cerdik..apa ja yang boleh membuatkan dia sampai untuk capai sesuatu ....bijak.bijak..

Ena said...

mrs. kay,
x kasi makan? uwaaaa.. terlebey kasi suda si adik nie.. hu3x..
si adik nie nak main botol2 susu yg tergantung kat situw.. hu3x..

Ena said...

Ida,
tu la psal.. kdg2 kiter pon x pk camntu.. hu3x..

~~*Ummi AFD*~~ said...

uish, sakan nampak...

anak2 lelaki cenggini la. kita larang cara ni, cara lain pulak dia buat... last2, biar je la, dah tak larat nak larang... hehe

Ena said...

Sal,
tul tu sal.. dah x larat nak larang.. sib bek tin tu dah kosong.. klu ader isi lg.. masunyer pening paler nak mamam lg.. hu3x..

~Siti Hajar~ said...

hero cam tu lor..sy kat rmh bjaga2 dgn danies, cam tu gak, xde kerusi, baldi ke, bakul pun jd gak..tp bila fikir2 bijak gak bdk2 ni, kreatif! betul x?

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ahahahhaah..adui lawak tol
cute je
mmg kretip la depa ni
tapi bahaya tu
kang terlecok..aduh..sakit oo

mek na ganu kat ne?
dok sangke plop mek na org ganu..eheh
sbb ari tu saje2 je cakap loghat ganu ngan mek na..tgk2 melawann eh..rupe2nye org ganuuu

Ena said...

Rose,

ena memg asal ganu tp dah dkt sempadan kelantan dah..
kat Besut weiiii.. tp sedara mare ramai yg duk area batu rakit, marang, penarik, setiu, kerteh, paka, dungun, & merata la kat ganu tu.. ehehehehe..
so, kecek kelate pon kawe x dok hal lah.. dulu kecik dok kat kertih lamer gok la..

Ena said...

Siti Hajar,
tu lakan!. kreatif dorg wat kiter yg seriau kan!..

MrS. F!zA@MaMa DaRwiSy said...

hahaha..pandai si adik ni ye..lbih bijak dr omaknye ni!!omaknye xtpk anak boley panjat guna tin biskut..kelakar la adik ni..
ape kes panjat??cari makanan kah??hehehehe

Echa said...

hehehe.. cerdik dia.. kreatif.. kreatif.. tak sabar nak tengok lagi kekreatifan dia ni.. hehehee

mamalieyna said...

wooo ni tokleh kasi dak arif tengok ni, kang meniru aksi yg tak patut ditiru ni..ekeke...mcm2 akal kuar time anak besar ni eh..^_^..layankan sajee..budak bijak, mmg camtu!

ita cutevirus said...

hiissshh...

anak jantan memang berani kann??? huhuhuhu...

standard la tu ena... iyyad pown same.. tp, bukan tin biskut... tp, botol air.. ishhh..

Ena said...

Fiza,
tu la pasal..
dier cari barang utk main sbb nak punggah2 sane sini kasi umah tu lg kemas la fiza.. hu3x..

☆ lieya latif ☆ said...

budak bijak ni...panjang akal die....heheheeheheh.....baik2 yeak sayang..takut jatuh nanti....

Ena said...

Echa..

cerdik tp? hu3x..

hajarus said...

alahai bijaknyer anak teruna k.ena ni... dr sini dah nampak jelas kebijaksanaannyer.. hehehe..

Ena said...

Lieya,

budak2 skrg kan lieya..

Ena said...

Hajarus..

memg bijak tp amat merisaukan!.. memg selalu x terjagka apa yg dier nak buat..

Atan Athen said...

kebulur la ni....ish2

Ena said...

Atahn,

kebulur? hu3x.. ciannyer anak ummi nie.. tp bukan baru pas makan ker dik? huhuhu..

Redbloodsnow said...

hahaha..bijak weh die. gune tin biskut tueee. anak siapa lah nih weh :D

Ammi Sara said...

creative dan inovatif tuh!
besaq nanti pandai ni ;-)

Ena said...

Zie,

hu3x... anak akak upernyer..

Ena said...

Ammi Sara,

mudah2an la kan!..

~aSHa~ said...

bijak dan creative...budak skrg kena kretif nak hidup...maklum la masing2 anak kepada org berkerjaya skrg ni....

Ieza said...

jaga2 takut jatuh weh..seriau jer tengok ni..