Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 14 March 2010

Tak Tahu Nak Wat Tajuk Apa Daaaa...

Salam Ahad

Arinie bile bangun tido cam malas jer.. tp rase cam nak kuar.. yerlah semalam dh 1 ari suntuk duk umah jer kan!.. Boring!!!.. Kebetulan en. hubby pon ada kat umah. Tp lom tahu nak kemana2 lg. Ingat nak ajak p joging ker.. bekpes kat luar ker.. jenjalan ker.. Dlm pd tu buke la tv.. sudahnyer.. lena dilulit intan (tertido) Mrmmm.. hampagasss.. Sudahnyer.. bekpes kat umah sajo.. huk3x..

Sejak dua menjak nie.. si adik selalu tertido dlm waktu maghrib ke waktu isyak.. kejap jer.. dier memg dok sekali time ummi nyer nak solat.. selalunyer sementara nak tunggu solat isyak tu sy ngaji dulu.. dalam pd tu si adik nie boleh pulak tertido.. nie mesti x tido petang kat umah pengasuh nie.. sbb si adik ni jarang nak tido time nie.. xceli sy x berape gemar irfan tido time nie.. sbb nanti dier akan bangun  dan lambat lah nak tido balik.. hu3x..


Kesiankan bile tgk bebudak ni tido.. muka naif jer!!

Nie menu semalam.. Nak masak sup tp jd kari ayam pulak.. wakakakakka..

NOTE: Apa pulak menu tengahari nie ekk?

10 Ulasan:

Ain said...

alahaiii, sampai tertido kat sejadah....

sarah suka jugak tido taim maghrib, tapi dia bangun besok paginya....

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Mmg kesian kan bile tgk anak tido..Mesti ngantuk sgt tue sampai tertido kat sejadah..

mamalieyna said...

huhu..itu la kan, anak biasanya tido awal sgt, mesti dia akan bgn, then lewat nk tido balik..kalo terus bgn pagi esoknya ok gak,,^_^

menu kita siang td, masak lomak ikan masin..sama grg kacang+hati sama dgn ulam kacang sireh! sedap tul, siap bertambah..mana pi dietnya?..huhu..

Atan Athen said...

tgh pk mcm mn sup bleh tukar jd kari ye...
hehehe

MamaCira said...

camana bleh masak sup jadi kari ayam tu?
hahaha..
nasib baik jadi kari ayam..
kalau jadi kari kambing?
sape nak jawab? hahaha..

*mmg sayu sgt tgk anak tido..
masa tu muka diorang betul² innocent..

~aSHa~ said...

suka tgk anak2 time tido kan..

kalo anak2 nakal..time tido ni nampak aler...cool je..

Ena said...

Ain,

a'a.. jarang tau si irfan nie tertido time nie.. aganyer syok kot dengar ummi dia ngaji.. muahahhahaa..
Best lah klu tido sampai pg.. malangnyer.. idoookkk ler gitu.. hu3x..


Lily,
Memg kesian.. time tu teringat lah bile mase2 kite marah dier.. Ho3x..

Ena said...

Mamalieyna,

Sedapnyer masak lemak ikan masin.. ena suke tp x penah masak kat umah sbb bh x suke.. hu3x..
Eyna, ulam kacang sirah tu apa ekk? ho3x..

Ena said...

Atan,

ha tu la pasal.. kopmius yeh!.. akak pun kompius gak nie.. hahahahha..

Ena said...

MamaCira,

Tu la kan!, klu jd kari kaming x tau saper nak makan.. sbb ena x pernah makan daging kambing.. hu3x..

Kak Asha,

A'a memg nampak cool sgt.. time tu mule la rase sayu sbb ader mase nyer dorg nie kene marah kan sbb nottiiiii.. hu3x..