Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 28 March 2010

Tag LAGU La Pulak..

Salam..

Malam tadi lepas tgk AF8.. godek2 la blog nie.. banyak pulak tag yg tak berjawab lagi.. Huhuhu.. Kene jawab gak la walaupun satu.. So,nak jawab dr Salwa or Ummi AFD. Mai la kiter tgk pasal aper tag tu.. 

JOM!!!

1. Namakan 5 lagu Melayu yang menjadi kesukaan (dulu & skrg-suka2 jer tambah..keh keh keh)

* Menatap MataMu dr Aril AF7 (ala dulu yg selalu berkumandang kat blog sy nie..tp skrg x dakkk daaa.. kasi ringan sikit blog nie.. hu3x..)
* Cari Jodoh & Yunk oleh kumpulan wali
* Pemergianmu (kump. Inteam)-memg touching abis la lagu nie..
* Cahaya Cinta dr Tok Ti (semua lagu dier la senang citer tp lagu yg dolu2 la)
*Di Persimpangan Dilema (sbb time tu tengah bersimpang siur agaknyer..keh keh keh)

sebenarnya banyak lagu yang suka dengar, tapi x tau time nie teringat yg nie jer.. hu3x.. Yg pasti akak memg dulu minat kat si Tok Ti nie.. tp skrg dah berubah mengikut arus semasa.. kire dah curengggg la akak nie.. muahahaha

2. Namakan 5 lagu Inggeris yang disukai 
Raser cam byk juge tp x tau tajuk la Salwa.. hu3x.. memg selalu x amik tau pon saper artis/omputeh yg nyanyi lg tu.. heh3x.. Jangan marah naaa!!! so, yg ader kat bawah nie jer yg akak terlintas kat paler time nie..

* Because of you
* My Heart Will Go On
* Down (saper ntahh yg nyayi..hu3x..)
* Akak pon suker gak ngan lagu My Love tu Sal ^_^

3. Dalam kelima-lima lagu di atas (5 BM & 5 BI) apa lagu yang paling disukai (1 lagu BM & 1 Lagu BI)?

Lagu BM : CaHaYa CiNtA dr TOk Ti sebab tu satu2 nyer lagu yg pernah sy nyayi utk en. hubby sy..ho3x.. memg Nostalgia betul la sbb la nie dah x pernah nyanyi dah tp en. huby dok tuntut lg.. kui3x..

Lagu BI : Rasenyer x der yg khas la Salwa.. sbb akak nie bukan pencinta lg2 oreng putihhh ituw.. ho3x..

4. Apa lagu cinta anda & nyatakan kenapa

* CaHaYa CinTa sbb samer cam sal juge.. cam ner leh samer nie ekk?heh3x..

5. Apa lagu yang mengingatkan anda pada zaman kanak-kanak dulu

* Lagu dr Aishah.. aper tajuk nyer ekk? haaa.. Janji Manis Mu.. Memg suke dgr lagu nie mase bebudak dulu..X sangka kan time tu leh terminat ngan lagu jiwang karat camtu.. huk3x..rase nye darjah 5 ke 6 camtu laa..

6. Lagu yang menggamit memori zaman persekolahan / study

Zaman sekolah Menengah: Lagu Jerat Percintaan dr Tok Ti.. yer la kater peminat dia dolu2.. Zaman tgh hangat dilambung ombak.. wahahahha.. 

Zaman study : Lagu   Purnama Merindu.. wallamakkk.. sumer lagu Tok Ti nie.. so, sile jgn muntah yer bace kenyataan nie.. tp nie time dolu2 la kan!.. Skrg, dah x der peberet singer lg.. main tangkap jer kat halwa telinge nie.. klu ok layan ajer.. hehehehe..

7. Apakah lagu yang ingin anda tujukan kepada si dia & kenapa

Lagu aper ekk? Mrmmm.. tak dakk yg terlintas la time nie.. cam tepu jer paler nie.. Uwaaaa... Sori yer Sal.. :(


8. Sebutkan 5 orang yang anda ingin tahu tentang lagu kegemaran mereka

* x yah la kot sbb rasenyer skrg musim award.. so kasi dorg terima award jerla.. lg pun kat lam tu pun dan ada Tag walaupun tag yg berbeza soklan.. ho3x.. Sori again!! Ampunnnnnn...

4 Ulasan:

~aSHa~ said...

main tag lagu ni simple gak..tak menguji minda sgt...

dulu ada kawan yg minat gak dgn tok ti tu..

sy pun minat gak skit2...tapi dulu2 la...

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Lagu 'zaman study' tu pon kita minat gak.. :)

Izan Ishak said...

hehe...samalah kita ena. masa skolah suka layan lagu2 jiwang karat..hafal smoai skrg.
tapi skrg dah jadi mak2 nih, ala2 kureng jee...nak ingat itu lagu sapa...ini lagu sapa...

~~*Ummi AFD*~~ said...

Salam aka,
thanks ya sudi jawab tag tu... hehe

wah, cam lebih kurang je suka kita ni kan... sal pun dulu minat habis nagn tok ti tu. tapi pas dia kawen, dah kurenggg. tapi still suka tengok dia & dengar lagu2 dia...