Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 18 March 2010

Sambungan N3 Semalam: Akibat Menahan Mater Yg Sedang Mengantuk

Salam Khamis

Pg nie nak sambung dr n3 semalam.. sbb mende nie pun terjadi semalam.. muahahhaha.. Nak Tau Tak.. kesan dari ngantuk tu.. akhirnyer terlelap lah juge sy depan PC.. ade lah lebih kurang dalam 5 minit gituw kan!.. kejap jer pongggg!!

Masa sy terlena tu.. Kring Kringg kat atas meje nie.. bunyi tepon opis lah tuyh!.. ohohohooo.. sekali dengan terkezut & terpinga2 nyer.. sy pongg angkat lah ganggang tepon tu dengan mata yg masih mamai lagi..

So, bile dah angkat sy say lah Hello kan!.. sekali tu bunyi lah lagikk Kringg Kringg!! alamakkk.. kat maner lak bunyi nie? Baru lah mater terbukak luas time tu.. mencari tang maner lagik yg bunyi tu.. Rupe2 nyer sy dah terangkat yg mcm kat bawah nie..
View Image
Aiyakkkkk!!... goli den.. x kan terangkat yg nie pulak.. mcm maner leh ader kat atas meja nie.. uwaaaa.... Korang percaya ker? hahahaha.. Sila jangan percaya.. Sbb yg sy angkat tu sebenarnye adalah:
 

Yang nie la...
 
V
V
V
V
V
View Image

Hah!. . Mouse nie yg sy letakkan telinge & say Hello tu.. Hu3x.. Parah nie.. Bebetul mamai dak ena nie.. hohohohhh..

So, terus segar bugar lah mate sy dibuatnyer.. Ingatkan x der saper lah yg perasan kejadian tu.. so, toleh la kanan kiri depan dan belakang.. Sekali terdengar la suara ala2 gergasi ketawa terbahak2 bile sy ala2 cover toleh2 tu kan..  waaaaaa... Rupernyer jiran sebelah meja sy gelakkan sy.. camner dier leh perasan nie.. Muahahahahha.. Kes parah ena nie katenyer.. ape lah p angkat mouse tu buat aper? sambil gelak2 kat sy lagik.. adeiyhhh.. Malu nyer sy time tu okeyh! Cam nak sorok bawah meja jer..

So, biler dah sedar tu (tp telefon masih berdering..setia sungguh si pemanggil tu) baru lah angkat ganggang tepon dengan betul, tp sy leh gelak lagi time tu.. wahahahhahha.. sbb malu sendiri.. Muahahhaha.. camner la leh jadi cenggitu.. hu3x..

Korang x nak gelak kan sy ke? Jomlah gelak secara berjemaah.. wakakakkaka..

NOTE: Alang2 Nak Tido P la Cari Surau Ker Bilik Meeting Kosong ker.. hah p lah tido sat.. X Dakk laaaa Jadi Haru Cengginie..

26 Ulasan:

☆ lieya latif ☆ said...

buahahahaahahahaha.....wakakakakaakak....ko ni ena betul laaa... bikin malu betul....mesti merah padam gile muke ko kan....hak hak hak...

tapi takpe...malu2 pun tetap comel insiden tu...kui kui kui

~~*Ummi AFD*~~ said...

Salam akak...

Hehehehehe, ni kes teruk ni... Nasib kat office, terangkat mouse. Kalau kat umah, kang terangkat iron panas lagi haru... hehe

hari ni dah segar bugar ke???

shila ariff said...

heheheh...itu mcm ka??..sampai terangkat 'mouse'..aku dok ingatkan mouse hidup...huhuhu...kalo yg 'itu'...opocot le!!!..lg sakan le kwn sebelah dok gelak..huhuhu...

Ena said...

Lieya,

tu la pasal lieya..
malu tol lah time tu.. hu3x..

Ena said...

Ummi Afd,

sal,
memg kes teruk tu kan!.. x penah2 camtu.. malu sesangat.. uwaaaa...

arini dah segar bugar sbb malam tadikkk dapat tido ngan aman.. heheheheh.. sbb kaki dah x lenguh2 lagikkk.. si ammmar pun bangun 2 kali jer mlm tadikk.. dier kasi cann kat ummi dier lak nak tido.. ho3x..

Ena said...

Shila,

tu pasal lah.. ntahhh apa2 kan!..

~~~ kay ~~~ said...

semakin chantekkk layout blog nih..
(^_^)

Nana said...

heheheheheheh
saya penah gak tgh2 mamai tipon bunyi g amik remote ekon hahaha

Ena said...

kak kay,

thanks ye.. ;D

Ena said...

Nana,

heheh.. tu la penangan mate & paler yg masih belum centre.. wahahahha..

Redbloodsnow said...

hahahaha....lawak ko kak ena. zie mamai salah fax, gabra seakan pastuh. akak lah mamai angkat mouse..kehkehkeh. ade org tgk x? if ado..malu woooo

kahkahkahkahkah :P

mamamiera said...

wahahahahaaaa..
pape lah ko ni ena..
ngantok pi surau ar..
mntak time chit ke time sleep ker..
tdo 15 mint pon jd lah...
aiyoyooo.. mouse pon bleh jd ganggang tpon kah.. ;p

Ieda Al-Habsyi said...

hahahhaha!! lawak la ko ni :)

Ena said...

Zie,
tu la pasainyer zie..
memg malu tol lah sbb ader yg tgk..hu3x..

Ena said...

Mamamiera,
tu la.. x sangka lak sampai terlelap.. punyer lah dok gagah tongkat mate pakai dawai kokot..
akhirnyer terbabas jugekk.. wakakakaka..

Ena said...

Eida,

ehehehhehe..

ita cutevirus said...

lawak!! lawak!!

kalo ita nampak la kejadian itu, harus la ita guling² 28kali... huhuhuhu..

~Siti Hajar~ said...

nak join gelak gak ni... kehkehkeh.. penah gak jadi kat sy tp hp sy buat mouse..sbb asyik sms waktu keja...heheheh

MamaCira said...

hahahahahha!!
aku join gelak yer!!!
macam² ko ena..
nasib baik xde ayak liuq basi hang!

Ena said...

ita,

sila guling2.. wakakakkaka..

Ena said...

Siti Hajar,

sila lah gelak.. muahahahha..

Ena said...

MamaCira,

sila lah jpin gelak.. kih kih kih..

~aSHa~ said...

ehehehe....lenkali tido ajak member tu sekali...

aiDieNa said...

Hahaha... lawak.. lawak... bayangkan kalau betul terpegang gambar yg first tu... euwwww.. samak lar tangan pastu kan..

Syuhada Kamal said...

hehehehe kelakarla ena ni..ngantuk punya pasal sampai tersalah angkat phone..hehehe

鳳梨酥Blue said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社