Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 21 March 2010

Salam Hujung Minggu


Dah petang2 cam nie mesti seronok sekiranya dapat menyertai pertunjukan Belon Panas di Putrajaya kan! Hari ni last day yeh? huhuhu.. Teringin juge nak pergi.. Tp anak2 x berapa sihat terutamanya si kakak. Macam biasalah.. asthma nye kerap menyerang akhir2 nie.. 

Esok dah mula sekolah, tp x tau lah mcm mane dengan si kakak nie.. dah la 2 hari sblm cuti sekolah si kakak dah cuti dulu sbb asthma nye.. esok org dah start sekolah, masih bercuti lah nampaknya. Arini nampak kakak memg x bermaya.. Td pg makan lah juge.. Petang nie x mau makan langsung.. Asyik batuk  dan nak muntah saje.. Skrg kakak tido.. sbb baru lepas makan ubat.. Jap lagi kene bawak kakak pegi hospital lagik sbb ubat yg kakak makan tu macam dah tak de kesan.. Makin laju pulak nafasnya. Memg kesian sgt tgk mcm tu.. Sbb si kakak nie aktif sangat org nye.. jd bile terbaring ajer memg nampak sungguh kesian. 


k..la, tu jer celoteh petang nie.. ^_^


picture ehsan dari en google nie..

http://www.magiquetouch.com/blog/wp-content/uploads/2009/03/dsc_5789_600x4001.jpg

10 Ulasan:

shila ariff said...

salam hujung minggu (TAPI i kejo le hari ni..mek kelate..)..huhuhu..

ciannya kat kakak..asthma ni mmg mcm tu...mak shila pun ada asthma..kalo dah kena tu..bernafas pun nmpk mcm susah..takut sgt...

p/s: moga kakak cepat sihat ye...amin...

Ena said...

Salam..
a'a la saner kan keje.. selamat kembali bekerja.. hhehe

tu la.. memg kesian sgt la kan bile budak yg tengah aktif tetibe terbaring lemah jer.. hu3x..

thanks ye.. :)

rosma said...

salam hujung mgu kak ena sekeluarga.hope anak2 akk akn sihat kembali...amin....

Ain said...

kesiannya kakak...

ena cuba la carik minyak aromatherapy mcm yang ain jual kat blog ain tue....

insyaallah boleh legakan batuk dan pernafasan....

tak cuba tak tahu kan....

LIP (^_^) said...

kesian kakak..aunty doakan kakak cepat sembuh..

IrFaN CoMeL said...

kesian kakak...
get well soon yer..

kak ena,sy duk putrajaya pun tak penah gi karnival belon panas tu..tak sanggup nk bersesak-sesak dgn org ramai..

Ietams said...

susah hati kan bila anak tak sihat ni..
arap-arap dia okey

~aSHa~ said...

siannye kakak...sib baik ena tabah hadapi..asha tak pernah tgk dan lalui org sakit asma ni..kalo terjadi depan mata..mesti tak tau nak handle mcmane...

moga kakak cepat baik ye...nanti dah sihat betul2 beli belon lain..tak yah tgk belon panas tu ar...nanti lagi teruk dia...

Ieza said...

kesian kakak..ada buat sedut kahak ker atau sekadar makan ubat jer..
kesian la klau tengok anak2 klau sakit..biar kita jer xpe..

semoga cepat sembuh kakak..

Redbloodsnow said...

alololo...cian kakak. astham rupernyer die. leh ler segeng ngan aunty zie die nih...hikss :)

hope she ok by now kak ena ^_^