Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Wednesday, 24 March 2010

Saje jer Nak Kupas Sikit.. Sikit ker?

Salam..

^_^

Terima kasih buat kawan2 yg sudi singgah & leave comment n3 pg tadi ye.. TAPI Sy mohon maaf sbb x sempat nak singgah balik rumah kawan2 ye.. Arini ader banyak hal yg terpaksa diuruskan segera. Lain kali sy cerita pasal tu ye.. 

Sy nak kupas sikit n3 tadi.. heehehee.. Seronok bace komen kawan2.. ^_^ yg kebayakkannya punyer sbb yg lebih kurang sama aje dengan sy.. Yg buat sy rase tergelak biler baca komen dari iz-AnN, 
iz-AnN عبداللطيفsaid... 
sambung sikit lagi

hubby: len kali sayang ajar la abang berblog sama...abang pun nak gak en nuffnang tu berkenalanan ngan abang...kenal2 dunia luar..

sayang: owhh...kim salam...cukuplah sayang sorang...

hahaha...ya ampun ena...:P

betul la tu.. memg hubby sy pernah cakap camtu.. tp sy x bg jawapan camtu.. sy cakap camni pulak :

sy: laaaaaa... cakap la awal2 yg sebenarnye abang nak ade blog juge.. penat jer sy bg penerangan panjang lebar.. ok tapi klu abg dah ada blog sendiri macam mane dengan fotopages? yg tu pun sy tengok x ber update.. seeloknye bile ade blog & nak en nuff tu rajin jengah blog.. abg, kene la rajin wat n3.. ehehhehee.. sambil senyum kambing!!

Hubby: owyh.. camtu la pulak.. tu yg payah tu.. mase x banyak nak mengadap blog selalu.. (sambil wat muke keciwa)
Sy: camner b? 

Hubby: tut tut tut....... tidak berjawap sudahhh.. hu3x..

Sebenarnye.. en.hubby sy tu seorang yg mengambil tahu apa yg sy buat setiap hari.. Tiap2 hari (habit dia dr zaman belum kawen lagi) dia akan call sy kat opis waima hanya nak tanye "sayang dah sarapan? dah lunch? bz ker arini? tu soklan yg wajib di tanye setiap hari.. Bukan nak tanye ape sgt pun.. (Selalu nye sy akan cakap "hari2 tanye soklan yg same jer kan! tanye la soklan lain pulak.."hohoho..) Maaf mungkin ada yg x suke dgn ayat yg sy tulis tu..sy juge x berniat nak menunjuk2.. sbb suami org lain pun mcm tu juge. hehehe..

Yer la.. sy x nak klu ade yg beranggapan hubby sy x suke sy berblogging. Hakikatnyer.. dier jenis yg x kisah tp suke nak tahu setiap bende yg sy buat (sy pun suke hubby sy mcm tu.. bermakna dia peka apa yg sy buat setiap hari.. hehehhe).. lagipun sy x pernah abaikan keje rumah or keje opis..
Daaaa..

31 Ulasan:

MRS. K said...

skang ni hubby kite pagi2 call ~ tolong harvestkan kebun farmville abang! huhu!

mamamiera said...

bestnye communication ngan hubby cam cintan cinton u.. mistilah cintan kan.. ;)

~~*Ummi AFD*~~ said...

akak,

takpe hubby amik tau apa yg kita buat kan... jgn dia buat tak peduli sudah...

hubby sal pun ada masa baca jugak apa yg sal tulis dalam blog nih... hehe

tu yg kadang2 amik kesempatan tulis apa yg sal teringin, pastu dapat le... heheh

Siti said...

waaa..sgt romantik hari2 kol yer..
papa kurang tahu sgt dunia IT ni...
call siti bila ada hal penting jer..hehehe

Redbloodsnow said...

hahahaha...pandai jek die carik idea n menyelah dialog org kan...tp btol gak die tembak tuh..kuikuikui


:P

ita cutevirus said...

huhuhuhu.. peel tu sampai ke skang ke ena.. tu namenyer caring...
takpela.. kalo bukan somi kite caring ngan kite, sape lagik nak caring ngan kite kan??? caring tu tandenyer sayang.. tp, tak semestinya tak caring tu tak sayang... betul tak???


p/s: teringat time dolu².. ena bergayut kat phone.. huhuhuhuhuh...

iz-AnN عبداللطيف said...

yelah...yelah...
abang tukar soalan

hubby:eh bos sayang ada ke ari ni???

kalu takde jom kita kuar lunch sesama...hehehe...

psst...pstt...segan sungguh komen kita di up kat sini...hehehe...

~Siti Hajar~ said...

kak ena,
hehehe...semyum2 kucing hjr baca..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ehehhe..mcm2 kan..
hubby kita mmg ari2 baca ape kite duk pot pet kat blog
kang balik umah siap la kene soal selidik..wekekke

aiDieNa said...

Hehehe.. Iyer Wan pon nak ader blog? Hehehe.. bleh ler nanti dia follow memfollow ngan blog Ady.. hahaha... En. Ady tu pon dah ada blog tau.. tapi.. payah sgt nak update.. dah bertahun... masih satu jer entri dia.. yg dia suka baca blog bini dia.. soklan pertama bila jmp pas balik keje..
"Ayang tak update blog ker tadi?"
"Baper entri post tadi.. Abg bzzz lar tak sempat nak bacer.."

Hahahhaha

Ena said...

Mrs.Kay:
farmville? ahhahhaa.. sib bek ena & hubby x terjebak denganye.. kang x pepasal nak kene siram..

Ena said...

MamaMiera,
Zai, sentiasa cintan cintun la zai.. hehehehe..

Ena said...

Ummu AFD,

tu la kan.. lau x amik tahu tu yg susah..

Ena said...

Siti..

lebih kurang camtu la.. hehehe..

Ena said...

Ita,

a' a ta.. camtu la juge dr dulu sampai la nie.. hope caring sampai bile2 la kan!..

~aSHa~ said...

hUBby asha pun sama...selalu intai2..lepas tu mula la perli2..kata tetek ai ni tegang..mencik mencik tau...dia suka perli2..ehehehe..perli bermakna...tapi ai suka..alalallala

janji suami tau apa kita buat dan dgn sape kita kawan..tak gitu?

Ena said...

iz-AnN,

Thanks ye sbb komen camtu terus jd n3 petang nie.. hehehehe..

Ena said...

Zie,

tu la pasal nye zie.. terus up jd n3 .. hahaha...

Ena said...

SitiHajar,

senyum kuncing aje? hehehhe..

Ena said...

Rose,

tu la kan.. ari2 skodeng blog kite nie.. bagus2.. ehehhe..

iz-AnN عبداللطيف said...

hahaha...no hal la ena..saya memagn jenis gini...jenis hepi hepi go lucky...bila nak masyukkk ni...hahaha

Ena said...

Kak Eina,

tu la pasalnye kak, nak berblog juge dier.. hahaha.. ena ader gak perasan Ady nyer blog tu.. tp segan la pulak nak pollow.. hheheh..

mamalieyna said...

hehe..cam eina lak, en suami suh ajar camna nak bukak FB.. eina jwb, takyah lah..tak de pekdahnye..huhu..takmo la ajar nnti, dia terlebih leka layan game kt situ..huhu..jahat tak?! ekeke.. tkt nnti berebut lappy sebenarnya! :p

QuEeN Of 2 Heroes said...

hubby saya silent reader je...dia akan xkan jwb dlm blog...tanya direct je..hehe.kalo x update..nanti mesti dia tanya... "nape x update?" haha.

Redbloodsnow said...

pssstttt...zie capture blog header kak ena ea. nnti esok ppagi zie nk kuarkan entry suprise!!! hahahaha :P entrythe reason why zie bg sumthing wat akak.

zie cilok taw :)

Ena said...

iZ-AnN,

x juga masyuk2 ena nie.. hu3x..

Ena said...

Nad,

hubby ena silent readers jer selame nie sbb x dakk blog sendiri kan.. tu yg ngendeng2 suh wat blog utk dier gak.. hahahah..

Ena said...

zie,

hoho.. surprise punyer pasal.. ok jer zie.. hehehehe..

Ena said...

Mamalieyna,

hb ena dah ader Fb.. x berebut la sbb ena gune PC, hb gune lappy.. hhehe..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hehehehehehehe gurauan mesra suami isteri sweet sangat..

Syuhada Kamal said...

bestnye dpt call dr hubby tiap2 pagi..tak ramai yg para hubby yg call, selalu wife yg selalu call hubby diorg kan..:)

elokla hubby suka amek tau..tu tandanya die syg n amek berat..:)