Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Saturday, 27 March 2010

Sabtu Yg Semakin Melabuhkan Tirai Nyerrrr...

Salam.. 

Dah petang pun.. tp masih terkial2 x tahu ke mana2..
Sudahnyer.. en. hubby kuar urusan keje dier.. huk huk huk
Kali nie tak nak celoteh panjang
Saje nak update walaupun tak de citer yg menarik pon
Sebelum nie menarik ker ekkk!
Keh keh keh... 
Lunch tadi tanpa ado Ikan Bakar.. Sob Sob Sob..
Yg ado cumer... tengok jer la picture kat bawah tu
Menu yg x seberape utk tgh hari td..
Huhuhu...





Tom Yam Ayam yg dipenuhi sayur mayur.. ho3x.. ayam goreng + ikan tu x amik pun gambonyer..


Pencuci mulut yg sepatutnye di ambil sebelum makan..tp biasa la org melayu suka nau makan selepas makan.. yer la kate perncuci mulut.. keh keh keh..

Itu sajo menunyo.. Huhuhu..

NOTE: Resepi? x yah share la..sbb rasenyer semua org tau buat.. Nie pun main campak2 jer.. x ikut sukatan pun.. Suka hati sendiri jer.. Hehehehe..

17 Ulasan:

Adlina Husaini said...

wah wah wah rajin masak ek..ina plan nak masak tapi aisy asyik dok merengekkk je tak leh berenggang..selsema and batuk..plan nak p ikea pun ntah ke mana ena..

la nih kat bilik atas, teman dia tido..lepas makan ubat, terus zzz..

sat jer dah nak beh sabtu kan..huhu

anyway ena edit pic guna photoshop ka?

Ena said...

Adlina,

ciannyer.. aisy pulak yg x sihat yeh!.. langsung tergendala xtvt nak sopin ye ina.. huhuhu.. x pe la esok ade lagi kan!

x la.. gune phtoscape aje.. photoshop x pandai lagikkk.. hu3x..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Wow..sedap nyer..
terliur lily..
yummy..yummy!! :)

Ena said...

Lily,

biase jer tu lily.. maklum la main campak2 je kan.. huk huk huk..

Ntah2 Lily masak lg mebeles kan! ^_^

MRS. K said...

dah lama tak masak tomyam..sbenanyer dah lama dapo tak berasap..huhhuu

~aSHa~ said...

bestnye tomyam dia...
pg mana la arini?

Nida said...

aMBOI Ena.. banyaknya menu dalam pada takde ikan bakar tu.. siap ayam dan ber'ikan' lagi.. pastu lengkap dengan pencuci mulut tu

Ena said...

Mrs. K,

dapur ena tu ari2 berasap to beasap sbb msk air je.. keh keh keh..

Ena said...

Asha,

ye ke.. biase jer tu.. hik3x..

x kemana2 pun sudah nyer.. dah x der mood lagi nak kuar.. hu3x..

Ena said...

KAk Nida,

he3x.. menu pengubat ati jer kak nida.. leh la mengubat rase ngidam nak makan ikan bakar tu.. hu3x.. walaupun lain benor rase ikan bakar ngan tom yam tu.. sob sob sob..

Nana said...

saya tak masak pun
mcm biasa mkn umah mak
pg tadi beria2 pegi bli brg2 wat spageti tp xmasak pun lg tgu hubby blk hehe

Ain said...

yang main campak2 tu paling sedap kan...

ain pun kalau masak main campak2 jerk....

sesedap rasa giteww...hahaha...

mamalieyna said...

hehe..last2 sampai ke ptg dok umah saje ye..hehe...takpe esok ada lg, leh jln2..dah gaji kan..hehe..

tomyam paling pantas masak n sedap kan..i like cook it also..haha..tetiba terckp omputih sket, al-maklum td jwb soklan english masa Mtest.. :p

Ena said...

Ain,

ekekekke.. jgn salah campak sudah la kan!

Ena said...

Mamalieyna,

Tu la sudahnye kay umah sajo kami.. hua hua hua...

eyna amik test apa erk?

Izan Ishak said...

ena..kalau izan buaat tomyam pun suka letak sayur manyak2...best di makan begitu saje..

**kadang2 dlm kepala mmg mcm2 rancangan ado, cam izan pun sama tetiba je nnti hubby ada keje pulak. maka xjadi lah rancangan ituuu....

~Siti Hajar~ said...

sedapnyer tomyam..my peberet tuh..sabtu lps kami blk kg, bt tomyam ayam jgk...ayam kampung gitu...hehehe