Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Friday, 5 March 2010

Mandi Manda D' La Hot Spring!!

Salam..

Ptg nie nak cerita mase cuti CNY yg lepas.. Basi pon basi lah kan.. janji x sakit perut.. tp boleh cuci mate ye kawan2.. ehehhehe.. tp kan.. mungkin x berape nak cuci juge lah matenyer sbb nak kene buka luas2 mate sbb cam kecik bebenor lah pulak piccas nye nie.. Dah tu cam x kene ngan background blog pulak kan!.. Tenggelam jer gambo2 tu.. Hu3x..Sori lah ye kenkawan.. Maklum lah budak baru belajar.. wat salah SoKmo.. hu3x.. Jom kiter tgk piccas nyer..

LaYaN!!!!
*
#
*
#
*
V
 
Mandi manda di La Hot Spring, Besut, Terengganu. Airnyer cetek jer nie.. tapi sejuknyer sampai ke tulang!! Nie air gunung tau!.. klu mandi kat bawah sikit airnyer dah x sejuk dahh sebab dah campur dengan air panas dr kolam kat atas.. Sayangnyer terlupa nak snap time tu.. lgpun org ramai sangat.. segan la pulok!!

Cinonet betol kan picccas nie.. hu3x.. Tp klu nak edit balik kene balik umah lah jawabnyer.. x per lahhh.. bukan telek satu2 pun kan!!ehehehehehe..

  
Dah puas mandi, makan time lah pulak kan!.. sayangnyer gambar ayam & ikan aje mase tengah bakar tu x der sape yg snap.. yg ada nie sikit sgt dan x berape nampak pun.. hu3x.. sbb sumer dah kelaparan time nie.. jd ingat makan jer lah semuanya termasuk lah diriku ini.. hihihiihhiii.. Best tau layan makan camnie.. yum yummmmyy.. abis semua nyer tau!.. 

Mase nie.. Mak & Ayah x leh ikut sbb mak kene jg tok (nenek) kat umah.. x kan nak bawak tok sekali kan!.. x sihat dahhh.. selalu mak x pernah x ikut klu ade aktiviti camnie.. yerla bukan selalu nak bergumbira bersama anak, menantu & cucu2 kan!!tp kali nie terpaksa lah say no!! hu3x..

Note: Balik kali nie x byk sgt xtvt sbb balik pun 3 ari jer.. sampai umah ari sabtu petang (dah nak senja dah pun time tu), Ahad xtvt sendiri sbb memasing keletihan baru sampai kan! tp tghri tu acara makan2 yg best lah kan! tp tu la picture nyer nan ado sbb sumer sibuk nak makan ker.. hua hua hua..

Hr Isnin, kami g kat tempat yg atas tu, Selasa ke Ipoh pulak sbb p tgk sedara hubby yg warded kat ICU Neuro, Hospital Ipoh sampai skrg nie.. Hu3x.. Kat sane pun x amik gambar sbb si adik yg meragam(kene kacau) & demam..

15 Ulasan:

~aSHa~ said...

wah balik ganu ke...

huhh tah bila dpt jumpa ena ni.....

ena nanti kami buat gathering pantai timur nak join ke..walau duk jauh..tapi asal sini kan..ehhehehe...

nanti nak ajak pg mandi kat situ tu ar..mcm best nye...makan ikan bakar bagai..syokkkkkkkkkkkk

Ena said...

Kak asha,

wahhhh.. cam best jer perkataan gathering tu.. tingin juge.. bile lg nak jumpe kan!.. dah la bogger nyer gathering aritu x dpt join .. hu3x..
InsyaAllah kak.. bile tu?

MaszLaVista said...

best nyer mandi sungai....masz suke mnd sungai taw drpd mandi laut sbb mnd laut tu dh ler masin, bleh rentung kulit lak tuh...kekekekkeke

Redbloodsnow said...

uuiii best woo mandi manda bagai nih. lam taw zie x berendam jd itik...haha

mamalieyna said...

waaa bestnya mandi manda..beramai2 pulak lagi..tapi..pic kecik bebenor..kal0 bes0 sket..puas sket layannn...hehe..

zue @ annaleeya said...

ena nih org ganu erk??? duk kt besut tuh kat ner?? mak akak org kg raja tembila tuh... jd sedare mare ramaila kt ctu...

jom wat gathering pantai timur... ekceli, akak mmg ade gak bincang dgn asha tuh... nanti join eh...

~Siti Hajar~ said...

ala gmbr tecik sgt la...kami nak telek 1 per 1 gmbr tu...blk kg eh! msti conok..

Nida said...

Salam Ena..

Wah... bestlah kat Malaysia pun ada Spring@musim bunga..hehe.

Airnya nampak sejuk..brrrrr

Ena said...

MAzs,
ena pun lebih suke mandi sungai, ari terjun ker, jeram ke kann drp mndi laut tu... tp sesekali layan jugakkk..

Ena said...

Zie,

memg best zie.. best sbb dpt lepas gian nak mandi manda walaupun air nye amat lah cetekkk tp puas ati sbb tersangtlah sejukk

Ena said...

Mamalieyna,
tu lapasal.. gambonyer memg kecik bebenor.. hu3x..

kak Zue,
cam best jer bunyi nye tuh.. nanti inform nngan ena yeh!..

Kak Nida,
eheheehehe..

Siti hajar..

ena x muuu kasi telek lame2 sgt tu yg bat kecik2.. ehehehe.. malu la pulok sbb cam selekeh bebenor kitorg time tu.. hu3x..

Syuhada Kamal said...

bestnyer mandi.....tu yg syok dpt balik kg..mcm2 tmpt best bleh pg kan..lagi2 kat belah pantai timur mmg banyk pantai,air terjun n mcm2 lagi tmpt rekreasi...rindunyer nk balik kg!!!

Ena said...

Syuhada pun org sane gak ker?
wahahahaha... banyak geng lah nampaknyer ni... suke suka suke...eehehhee

eynda said...

Bestnya mandi manda ramai2 :-)

Nadd said...

ena,
nad dah lame tak pegi sini..
dah bertaun dah...
bestnyeee,,,
nnt balik nak suh ayah bawak la..
;D