Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 23 March 2010

Lambat lagikkkk

Salam..

Arini lambat lagik nampaknye sampai ops tp x la sampai punch card merah.. masih ok.. cumer lamabt dr hari2 sebelumnya.. ye la bile dah lambat tu cam kelam kabut sikit..

Semalam kakak x ke sekolah sbb masih demam+ batuk. Nasib baik asthma nye dah ok.. Thanks ye buat kawan2 yg sudi doakan si kakak.. ^_^

So, arini kakak dah pegi sekolah, tp tu la bile dh lamer bercuti mula liat nak bangun. Malam tadi pun si kakak tido lambat.. Pastu, si adik pulak yg meragam sepanjang malam.. ikut rase letih ni nak ajer amik EL.. tp x elok la kan mcm tu.. Gagahkan jua la keje arini.. Sampai2 jer terus bekpes.. Terase lapar pulak pg nie.. Makan roti ajer ponggg. Jadilah wat alas perut kan!.. hehehe..

Td, rasenyer keluar umah lebih kurang jam 7.10am.. Dah lewat bg kami.. sbb time tu jalan dah jem.. Nak anta anak2 p umah pengasuh lagi.. hu3x..  Pastu en. hubby cam biase lah kene anta sy pulak.. ehehhe.. Manja punyer bini. OTW tu, ade la ambulance dok bunyi neee noooo neeeee nooooo.. heheh..camni ker bunyi siren tu ekk? x kisah la camne pon.. tp memg kuat yg amat bunyi nyer.. Bingit tinger nie.. hu3x.. Klu camtu selalu nye semua kenderaan akan bg lauan pd ambulance tu kan!

Perasan x, selalu nyer bile ade ambulance ker kete Polis ker kan.. mesti ader bbrp buah kete yg akan follow kat belakang.. Naper ekk? kater en. Hubby tu semua kete or motorsikal yg sedang amik kesempatan.. Yerla.. bile follow camtu cepat la sikit kan.. jd dorg x der la sangkut dengan jem tu.. walllaaamamakkk.. pandai sungguh strategi kan!.. Nak tahu tak? kami pon tompang sekali.. Muahahahahahaha... Kate en hubby sbb dah lambat jadi kene la amik kesempatan camtu.. Hampagassss!! tul kan... hehehehhe.. 



Thanks to Mr. Google..


30 Ulasan:

norhaizan said...

bagus la anak kak ena dah sehat..alhamdulillah...hasil dari jagaan ibu dia kan..kalo tak sembuh2 mesti lagi susah hati kan..
huhu..bila la sy nak ada perasaan mcm tu..hukhuk

Ieda Al-Habsyi said...

oo..kakak ada asma, keciannyer, alhamdulillah dah ok, pagi ni pon hujan sejuk, kena jaga leklok tu...wah ena mesti pekerja berdedikasi slalu dtg awal, hehehe!!

zue @ annaleeya said...

sblom tuh akak ketawa dlu yer... hahahahaha..... akak pon bese gak folow2 gitu... cepat sket... bkn ambk ksempatan tp akak tgk org lain pon buat ape???? akak pon buatla jgk... pemandu berhemah tu... hehehe....

~aSHa~ said...

kadang2 suka gak tgk ambulance lalu ni..anak2 jadi diam dlm kete..ehehe aman sekejap

Redbloodsnow said...

haaa tuh la kan. klo da imbulans, genti ade 2 3 buah keta follow belakang. nape entah. but to think positif, mayb ahli keluarga kot...hehee :P

iz-AnN عبداللطيف said...

hehehe....ada anak ginilah ena kan...
pepun berhati2 di jalan raya...

Ain said...

ain pernah jumpa ngan driver ambulans yang ambik kesempatan...

dalam ambulans tu takde pun pesakit, tapi selamba badak dia bunyikan siren....

sure la orang ketepi kan... alih2 kami jumpa ambulans tu kat stesyen minyak...

memang hampagas sungguh....hahaha...

Adlina Husaini said...

bestnya ada driver free =D hihi..jeles i

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

haha time blk kpg raya cina ritu jem giler ah masa kuar PLUS..jln mcm siput!sekali ambulans lalu daa... slumber badak je BWm dgn lajunya polo..kami xbernasib baik sbb dilorong tgh..ehehe

Ena said...

Norhaizan..

Alhamdulillah.. :)

cepat la kawen nor.. mesti leh arse apa yg akak rase nie..

Ena said...

Ieda,

a'a..ader asthma.. sungguh sadis kan!.. hu3x..
x la berdedikasi mern pon ieda.. mungkin dah biase dr zaman dolu2.. suke awal2.. hehehe..

Ena said...

Zue,

ketawa jer la akak.. ngeh ngeh ngeh..
sonok gak sesekali follow cenggitu kan!>. hik3x..

Ena said...

Asha,

a'a time cenggitu selalu bukan anak2 jer diam mak pak pon samer.. kdg tetibe dtg perasaan kesiannnye..saper la kat lam tu.. hu3x..

Ena said...

zie,

ekekkekeke.. sekali arini akak pon samer pollow.. wakkakaka..

Ena said...

iz-aan,

tu la.. camtu la ghupenyer bile dah ader anak..

Ena said...

Ain,

rase geram jer kan klu tetibe beriya2 kiter kasi laluan.. tgk2 kosong jekk.. haishhhhh!!

Ena said...

Adlina,

heheheh.. tu la pasal.. :D

Ena said...

Fiza,

x pernah amik peluang pon sebelum nie.. tp td tetibe hubby akak wat cenngitu.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bagusla kakak dah sihat..
lega je rsa ati kan..:-)

besala mek na
org amek kesempatan camtu
if polis ade..dah kene la tuh!

Ena said...

Rose,

keh keh keh.. terkena lak batang idung sendirikkk kan!

ita cutevirus said...

ena,

ita ade baca satu clause... tp, tak tau kat mane.. camni bunyiknyer..

"mana² kenderaan yang mengekori kenderaan² seperti ambulans, kete polis & kete bomba ketika kecemasan, pemandu kenderaan berkenaan boleh dikenakan denda sekurang²nya rm300 jika disabitkan kesalahan..."

huhuhuhuhu... so hati² la ye.. sebabnyer, mate tahu kan, driver ambulans tu amek no plat kete, pastu wat report kat polis..

Ena said...

ita,
camtu ker? nasib baik la tp pollow jap jekk.. sbb pastu kitorg dah masuk highway.. ho3x.. harap2 dorang x amik la nombor plate kitorg.. kes naye tu.. hu3x..

Ena said...

sal..

ok no hal punyer.. heheh

☆ lieya latif ☆ said...

betul tu ena..serba salah nak EL selalu kan...takut plak bos marah...mcm lieya tepakse laa gilir2 cuti...tapi mia n mija dah besar ni jarang laa kami ni kene EL....kalo ade baby nanti bermulaa rutin tiap2 bulan ade EL heehehehehe

selalu gak nampak keter or kete follow bakang ambulans...mmg depa tu nak anbil kesempatan...tak baeek tuh!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

alhamdullilah kakak dah sembuh skit...
sama la dengan kita masa zaman kanak2 dulu pun ada asma gak..tapi skrang alhamdullilah dah sembuh...

Ena said...

Lieya,

tu la kan.. x kan nak EL jer..

hu3x.. terkena pulak kat kitorg arinie lieya.. ho3x..
dushh dushhhh.. kasi kat diri sendiri..

Ena said...

Ida,

Alhamdulillah..
tu la org kate klu dah besar x dak dahh.. tak sabar nak tunggu time tu..

Izan Ishak said...

alhamdulillah kakak dah boleh pegi sekolah.
**sedih tgk kalau anak3 kecik sakit..

Ena said...

izan,

alhamdulillah.. :)

umialya said...

kami lak pnh folow 'kete jenazah' > 2 jam. kononnye sedara le tu.. huhu.. tak malu betoi! jnji cepat sampai.. (hubby ikut sama guna lampu kecemasan sbb mlm..)