Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Thursday, 18 March 2010

Lagi Kisah Budak2 Nie..

Lately blog nie penuh ngan citer pasal 2 badik nie jer kan.. hu3x.. ader yg boring ker ek? ehehehhehe.. Yerla memg boring ponnggg.. wakakakkaa.. tp tu la.. citer dorg jer yg selalu ader kat lam paler nie.. Yerla dorg lah buah hati pengarang jantung, intan payung, delima merekah.. opsss!! ader ke ayat nie ekk. miahahhaha.. suke suka jer kan!!..

Semalam mase kat umah dok godek2 PC.. terjumpe pulak ngan gambo2 dua badik nie.. So, kiter layan kan jer la gambo2 yg ntahhh apa2 tu kan!.. ;D

Gambo2 nie snap malam ahad yg lepas.. Memandangkan waktu siangnyer kami x kemana2.. so, en. hubby pun ajaklah kami anak beranak kuar ikut dier p butik pengantin (selalu x penah nyer nak ikut.. malas sbb nak kene jd mak guard x bergaji dua badik tu nanti.. letih tau layan dorg kalau kat luar).. Nak jumpe mak andam kejap katenyer.. Pastu leh la p jenjalan ker.. p beli barang dapur ker..

So, sy yg dah jadi ala2 bisu (merajuk) sbb x ke mana2 (selalu x kisah pun x keluar tp aritu emosi terlebih lah pulok..) menganggukkan kepale tanda setuju..  Lam ati.. Yeaaaaa haaaaa.. eheheheh..

Jom tgk aksi dua badik nie kat lam kete..


Si adik buka dashboard kete.. terjumpe lah spec zaman purbakala.. lalu disarungkan ke matenyer.. makenyer harus lah sy meng "abadikan" aksi2 nyer tu kan.. ekekekeke..comey pulok tgk muke si irfan nie time nie.. muahahhahhaa..

Nie pulak si kakaklah kan! Control cun lah tuyh!

Kat butik tu.. ramai lah juge org tp sy x snap lah gambar dorang.. ni pun cover2 jer nak snap.. Tengok lah dengan selambe kodoknyer.. di kerjakan menan anak tuan punyer butik tu.. buat cam dorang punyer pulak.. haru betul lah!! Malu tau!!.. Haisshhhh!!

Budak2 nie memg kene duk lam troli la time nak beli barang kat sini or kat mane2 shopping complex.. sbb tu jer tempat yg sesuai utk dorg sbb dorg nie terlalu la aktif kan.. so, kat lam nie terbatas lah sikit..

24 Ulasan:

~~*Ummi AFD*~~ said...

Salam akak,

Amboi, shopping sakan nampak... hehe

Comei si irfan tu pakai spec...

Herm, macam2 karenah budak2 ni kan.... sampai tak terlayan... sal yg anak sorang ni pun dah pening, akak mesti la double... hehe

Ena said...

Sal,

tu la psal.. tensi dah akak nie.. hu3x.. tp paksa rela lah juga..

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

iskh..iskh..akak nek walker lg ke tuh!jahanam la..hehe..

amboi adik tu hencemla tu ngn spec tiu..
gi shopping sng kan buh ank dlm troli xpyh angkut stroller..ahaks

Redbloodsnow said...

CEAAAA...PAKAI SPEC TUEEE DIE...KIHKIHIKIH. SPEC BESO LG DR MUKE...HIKSS. COMEY JEK :)

Syuhada Kamal said...

ada2 aje karenah budak2 comel berdua tu ek..hehe..samala kite time shopping mmg dua2 duduk dlm troli..kakak kat dlm, adik kat dlm seat khas tu..kalu tak mmg susah nk kontrol esp si kakak tula..ade aje menda yg die nak amek letak dlm troli..selamba aje..hehe

Adlina Husaini said...

comey la irfan neyhhh =D

☆ lieya latif ☆ said...

erm same laa cam lieya ena...kalo gi soping..sah2 budak2 org tu kat dlm troli...kalo dibiar kan...ade yg ilang kang heheeheheheh

Ena said...

Fiza,

tu la pasalnyer fiza,
sakit ati tol tgk si kakak dengan selambe jer masuk kat lam walker tu.. haishhhh..

Ena said...

Zie,
tu la.. pepandai jekk p pakai sendiri..

Ena said...

Syuhada,

baru 2 kan!.. klu ramai camner lah.. hu3x..

Ena said...

Adlina,

:D

Lieya,

si kakak tu klu x letak lam troli kompem dier lari menyelinap kat maner2.. penah dier wat cenggitu.. tensi betul..

hajarus said...

comey la anak bujang ngan anak dara k.ena ni... encem ngan kiut kedua2nyer..

amboi soping sakan yer... ;d

mamamiera said...

amboii encem irfan ber spek yo.. bleh ar masok contest spec2 nih.. anis pulak bkn control cun lah beb,tp mmg dia cun pon..

hahaaa..
aktifnye ank ko same jugak aktif ank haku taw.. mmg nk kena dok dlm troli..
kalo x kite ni jd pelari jogathon kan kan kann.. ;p

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Encem lah adik pakai spek...

Terkujat tgk kakak naik walker tuh..
hehehe... :)

IrFaN CoMeL said...

irfan comel la pakai spek tu..hihihi..
pastu pelik..naper si kakak yg naik walker??ta paham..ta paham..hehehehe

Ena said...

hajar,

sikit2 jer sopin tu yg lebihnyer cuci mate jer.. hehehe..

Ena said...

Lily,
tu la pasalnyer.. tensi tol tgk aksi kurg sopan si kakak tu.. rase cam nak piat jer tinger.. tp.. hrmmm. ..

Ena said...

Mamamiera,

tul tu miera, klu x dok lam tu.. kompem lari satu k4 tu nak kejor dorng..

Irfan comel,
tu la pasalnyer.. sakit tol ati & mater negoknyer.. nak marah kanggg depan org.. haishhhhh!!

kakpah said...

haha.. seronok duduk dalam troli tu.

~aSHa~ said...

gi butik pengantin? ermm buat apa ena?

anak dara sorang ni mmg cun ar...pewitttttttt...dari aritu aunty berkenan dah tgk ni........

Atan Athen said...

ala2...comel2 nye anak akak ni...klu sy ni pangkat abg la kan ye...jgn diorg pggl sy pakcik udah...hahahahah

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ya allah..selamber kodok je duduk dalam walker tu si kakak..leh tampung berat dia mek na? huhuhu

okler tu..duduk je dalam troli. selamat duit nak beli stroller..wekekke

hubby mek na photographer ke?

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

amoih cute btoi irfan dengan spec tue..geram tengok...
memang kan...kanak2 tengah membesar memang lasak btoi...

Ieza said...

anak2 ena comel2 la..seronok diorg gi shopping..mesti banyak beli barang tuk diorg gak kn..