Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 9 March 2010

Kenape Ngan Muka Irfan tu?

Salam..

Dlm dok telek2 picture kat pc nie.. tetibe terpandang lah pulak gambo si adik nie.. cube tgk betul2 kat gambar2 tu.. Abis bertanda muka si irfan nie.. Bukan kene chicken pox ker aper.. tp kene serang dek nyamuk.. Bukan time tido pun tp tengah main. yg peliknyer org lain x dek la pulak bintat2 camni.. si adik nie sorang jer.. kesian sangat.. lambat pulak tu nak baik.. Kami dah sapu cream dah.. tetap kene serang juge keesokan harinya.. 

Masa nie kat umah tok wan (mak sy) di kampung mase cuti CNY aritu.. Si Irfan nye kulit memg sensitive.. selalu balik kg x dak la nyamuk sampai camni.. tp kali nie memg ader lah.. Kesian sangat tgk kulitnyer time nie.. sbb dier jer yg kene serang.. hu3x..

Kesiankan.. nasib baik lah x kene demam d***i .. sbb yg serang tu nyamuk biasa gatal. Yg kat tengah2 tu sepupunya Ammar Irfan. Korang rase lelaki ke pompuan? ehehheh.. gegirl lah tu.. Safiyah namernyer.. Anak abang.. kebetulan pic tu nampak cam muka Irfan pulak.. ehehehhe..

14 Ulasan:

mrs.ecam said...

time kne ggit nyamuk 2 sapu vicks x??? cube try sbb ank sye pong klu lik kg mmg kne serang ngan nyamuk...abes bintat2 merah2..x pong skang de org jual gelang tuk hindarkn dr d gigit nyamuk...lupe lak nme die pe...heeee

Siti said...

sama mcm batrisyia. asyik la dia yg kena gigit nyamuk. org lain ok jer. agaknya darah manis. hehehe

mamalieyna said...

lor ciannya irfan..! ^_^ tp nak wat camna kan, nyamuk mmg suka dak tecik kulit gebus2 ni..hehe..

la ingt tu pic irfan time kecik dl, sama la cam irfan!

norhaizan said...

hihi..comeyy..kak ena, nor perasan kak ena dah ubah style gambar2 kat blog kak ena, cantik dan menarek sgt..share ler cam ne nak buat tu??huhu...nor bab2 mengedit picas tak pandai lerr..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

siannye
cam kene jintungan..ehehe

eh ingatkan gambor tu irfan jugak
gegirl upenye..wekekke

~Siti Hajar~ said...

nyamuk mmg suka gigit bdk2, darah manis kot @ munkin bdk2 xreti nak tampar nyamuk lg, bintat2 tu sng nmpk pada bdk2, kita ni kulit dah tebal, xmnpk la padahal kena gigit jgk...cian ammar..

~~~ kay ~~~ said...

comey ler dia....
(^_^)

mamaaerish : said...

wah.. cantek rmh baru nih... (",)

siannyer....
allergik ke?... xkn sampai gitu kot... alor2.... xper... leh ilang tuh... (",)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Sian nyer kena geget nyamuk...tp nyamuk ni mmg jahat lah..budak2 gak yg diorg suka geget..maybe darah manis.. :)

Syuhada Kamal said...

ciannye irfan..muka comel die berbintik2 kene gigit nyamuk..kulit sensitif mmg camni..sama la ngan ank sy berdua tu..kene gigit nyamuk mcm kesan ape je..tp letak mnyk yuyi pun ok..cepat hilang..:)

Ain said...

tak try sapu minyak tyt ke ena...

insyaallah nyamuk tak geget...

Redbloodsnow said...

alololo...cian die. a'ah kan, nasib baik x kene demam d****i kan.

Ieza said...

siannya irfan..mesti gatal2 tu..letakkn krim khas untuk gigitan nyamuk..ti cepat sembuh yek..

Adlina Husaini said...

aisy pun kalau kena gigit nyamuk sure naik bintik2 mcm tu, besar macam jerawat tak masak pastu lama2 jadi hitam kat tempat tu. solutionnya ina beli krim mosq bite kat mother care. berapa hengget lupa la sis, nnt kalu ina igt ina update lain kat ena ek..membantu jugak bila kena gigit terus sapu so tak naik bengkak tu..