Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Monday, 15 March 2010

Kelas Belajar Menjahit Manik

Ekekeke.. x tahan tu kan! kelas tu.. sebenarnyer bukan kelas pun sbb mende nie lepas nie x tahu biler la lagi ader peluang mcm nie.. Anjuran Puspanita lah katakan!.. Kene lah suh Dorg nie buat lagi kan!.. sbb x khatam lagi lorrrrrr!!.. baru sikit jer sempat belajar.. hu3.. tp ok lah drp x tau langsung..

Selepas join nie.. rasa cam berminat pulak nak teruskan menjahit manik urai nie.. .. tp nan ado sifu lah nak ajarkan lagikkk!! Uwaaaaaaa.. Tu la.. saper suh masuk lambat aritu? kang dah ketinggalan.. Pahtu, masenyer kejap jer.. sampai kul 2.45 jer.. walaupun agak lamer dr ari yg lain tp tetap x cukup masa bg budak baru nak belajar cam sy.. Ho3x..
Aritu sy masuk lambat sikit sbb nak makan Laksa punyer pasal.. sekali tu kuahnyer x siap lg.. Kempunan den nie!! Hu3x.. 


Nie antara contoh2 jahit manik yg ada pd aritu (Jumaat 12.03.2010), Sy snap SIFU punyer.. Ada banyak lagikk tp nie jer sempat snap.. sbb nak cepat!! 

Alahai!!.. cinonet jer kan sy!.. ho3x.. Ku Sedar Diri Ini!! Hua Hua Hua.. Yg Pakai Tudung Biru (sebelah sy)  & Hitam tu lah SIFU nyer.. Baik ati tau akak2 nie.. Rajin mengajor walaupun berkali2 di tanye oleh diriku yg cetek ilmu nie.. Miahahahaa.. Len Kali Dtg lah Lagikkkk!!.. Nie jer sempat snap sbb terlupa nak bawak camera daaa time nie.. dah nak abis baru sy p lari jap amikkkk!!makenyerr nan ado lah piccasa time ngah jahit menjahit tu.. Ramai sebenarnyer.. Tp time nie ramai yg dah cabut sbb mase nie semua Jabatan ada wakilnya.

Note: Nak Tengok Hasil Tangan Sy? Next N3 yeh!.. Ekekeekekeke..

28 Ulasan:

Siti said...

waaa..memang best la kalau leh belajar wat ni...nanti leh jahit manik kat baju raya..huhu..

Ieda Al-Habsyi said...

hehehe!! cecik comei ena nih, :) pas ni leh anto kat ko buat jahit manik, hehehe!! :)

mamalieyna said...

best tu...bukan senang nk masuk kelas free2 gini..blajar jgn tak blajar, lepas tuk diri sendiri pun memadailah! leh buat tuk raya! cantik...^_^

p/s herm..nmpak ena cam budak sekolah jer,,hehe..tak caya anak dh dua..ekeke..jgn maraa..:P

ita cutevirus said...

ena,

pas ni leh amek upah jahit manik kat baju kurung ita plak ek??? huhuhuhu...

~~*Ummi AFD*~~ said...

Salam Kak Ena:

bestnya dapat pi kelas cenggini kan... kat opis lama dulu ada la... kat sini? herm, jangan harap la... Puspanita pun tak dak...

Ieza said...

wah..cantik jahitan tu..pasni bleh la ambil upah jahit manik..

MamaCira said...

mmg amat jarang ada kelas free cam ni
dulu masa aku keje ****
ada buat kelas menjahit.. FREE!
jahit langsir pulak tu!
mmg best..

kalau minat sgt..
mmg tercarik² mana buat FREE..
tapi amatlah jarang..
nak suh org teachkan.. mahal pulak!

beli jer buku sulaman manik tu
ada ajar 1 persatu..

cepatlah nest entry
nak tgk hasil tgn ena.. ngeee

LIP (^_^) said...

ok nanti tunjuk tau hasil yang u buat tuh..terima tempahan tak??heheheh

SiTi said...

PaNdAi NyE..lPaS ni LeH LaA TEMpAh kaT aKk...

Syuhada Kamal said...

wah! umah ena dah berwajah barula..ceria gitu..:)..best gak belajar jahit manik ni ek..sekali sekala belajar ilmu baru..sy ni teringin gak tp sebelum tu nk belajar menjahit dulu..tp bilela agaknye tu..hehe..papepun gud luck..pasni bleh jd tokey jahit manik lak ek..:)

comelnyela ena ni..kecik je..kalu berdiri sebelah sy mesti nmpk sy ni besar sesgt..hehehe

~aSHa~ said...

best jugak sekali sekala masuk kelas gini...

dulu masa putrajaya...jpa puspanita pun ada anjurkan jugak...combine dgn jpm kot..

Ain said...

wahhhhhh... menariknyaaaa

dah pandai nanti buat tutorial kat blog k....

mesti ramai yang berminat nak belajar jugak....

Ena said...

siti,

a'a memg best.. rugi lambat masuk aritu..

Ena said...

ieda,

memg kecik sgt pon.. hu3x..

Ena said...

Mamalieyna,

memg best tau!

a'a klu pakai baju sekolah, sarung beg sandang kat belakang memg org ingat budak sekolah darjah 6.. muahahhaha.. x mara lah.. sbb dah biase org ckp cenggitu..

LiLy @ MumMyQiStInA said...

waa..mmg best blajar wat benda cam ni..tambah ilmu...nnt leh lah jahit manik kat baju sendiri..berbaloi2x..

Ena..kita ni sama lah..kecik jer org nyer.. :)

Ena said...

ita,

x xclent lg so, camner nak amik upah.. wahahahaha...

Ummi AFD,

a'a memg best tau sal..

Ena said...

ieza,

memg best tp tu la lamer sgt lah pulak nak siap sat2 jahitan.. kerna kuat semangat & rajin lah.. ho3x..

Ena said...

MamaCira,
arini x sempat sbb picture tu kat umah.. hu3x.. sori..

Ena said...

Lip,

InsyaAllah.. ^_^

Ena said...

Siti,

baru belajar ler.. tu semua sifu punyer.. ena punyer lom publish lagikk.. ekekekekeke..

Syuhada,

berdegup kencang gak jantung ena mase ngan tukar template nie.. hu3x.. takut x jadik & ilang apa2 yg penting.. sekali ok.. tp cam nak tukar lain lah pulak.. cam x stabil jer.. hu3x..

Ena said...

Kak Asha,

memg best kak, tp tu la x selalu ader mende camni..

Ain,

tutorial? InsyaAllah.. tunggu ena khatam dulu yeh!.. ^_^

SuRaYa said...

kak ina.. sy nak join jugak.. bila ada lagi.. kena bayar ker?.. alaa tp jauh la pulak.. heuhuhu.. pasnie kak ina wat part time jahit manik baju sy la.. ehheh e(",)

Ena said...

Lily,
kdg sonok jd org kecik nie.. tp kdg cam org pandang semacam jer bile jalan ngan hubby without anak2 kan!.. hu3x..

Ena said...

Suraya,

su, dah abes dahh.. akak pun tau last minute.. nanti akak ajar su yeh!.. tp su kene la dtg sini.. ^_^

~Siti Hajar~ said...

untung dapat belajar jahit manik tu...free lagik..ena belajar dulu...nanti dah teror kami pakat2 tempat la...ajar anis la sekali hehehe..buat bisnes la lepas ni..

Ena said...

Siti Hajar,

ehehehehe..

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

tu dia belajaq jahit pulak! mmg suka jahit manik..pnh sekali test kt baju raya, sebulan xsiap2 jahit..haha nmpk sgt xreti.. asyik jahit pastu lerai pastu jahit balik..

boleyla upah k.ena nti..hehe