Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Tuesday, 16 March 2010

Inilah Hasil Pertama Yg Tak Seberapa

Salam...

Pg nie nak sambung n3 semalam.. Cam yo yo ooooo jerrrr kan!!! ekekekeekeke.. hasil nyer tidak lah seberape.. bising jer lebih... Muahahhaha.. tp boleh lah daripada sebelum nie tak tahu langsung.. Sekarang tengah cari mase utk buat mcm sifu buat.. Tp kene concentrate lebih la.. kat opis usah sikit.. tp kat umah susah manyakkkk.. wahahahahhaha.. 

Yer la kat opis ngan kijer hakiki.. klu ngadap tenet org x pasan sgt.. tp klu ngah jahit menjahit nie kompem org pasan kan!.. hu3x.. Kat umah pulak.. sibuk ngan anak2 pulak.. nak tunggu dorg tido klu ari kije nie maknenyer sy lah yg tido dulu.. hu3x.. Abis camno? x per2.. letak halangan tu kat bawahhh.. harus di cari ruang & peluang tu kan.. takut nanti berkarat pulak ilmu yg baru dapat nie.. uwaaaaa...

Layan Ajer la yeh!!


Nie sebenarnyer bentuk bunga tp batang & dahannyer x siap lagikkk!! X nampak cam bunga pun kan!.. Tp sifu yg ajar cenggini time nie.. So, nie jer la yg sempat siap aritu.. hu3x.. Ngah cari kelapangan nak siapkan cik munge nie.. Kesian cik munge nie.. x lengkap!!



Nie pulak corak yg paling simple sekali.. agak mudah lah nak buat.. tp sy amik mase yg agak lamer juge nak buat nie.. tu yg dpt 3 jer aritu.. ho3x..  Bengkang Bengkok kan!.. Muahahhahaha..

38 Ulasan:

ita cutevirus said...

owwhh... rumah baru ek..
cantek.. cantek...
huhuhuhu... keretip jugek ena nih..

Sidratul Muntaha said...

owh..jahit manik..
sabolah aku dgn ko kak oii...
adei..
takper..
skunk mmg tgh musim
aku pun nak belajo pas berpantang nnti.
azam tahun baru ler katakan..nak belajo menjahit!!
yeeeeeeeeeeeeha!

Ena said...

ita,

ketip ke tu Ta? baru mencube lah Ta.. hu3x..

Ena said...

Sidratul Muntaha,

ekekkeke.. naper ingat per ekk? akak baru mencuba nie.. hu3x..
Nanti belajo tau.. best juge buat nie.. rase cam leka & seronok jer.. ehehhehe..

aiDieNa said...

Wawawahhhh... pasnie bleh lar kita antar tempahan.. huhuhu :p

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

cantyik owh w/p baru belajar!
fiza pnh wat yg mcm last pic tu je!@tu pon sendiri belajar!mau habis bengkang bengkok mcm ular kena pukul pale..haha!

tahniah dah berjaya wat manik tu dgn cantik!hehe

shila ariff said...

takpe...usaha tangga kejayaan..

p/s: slalu gak curi masa lunch utk jahit manik..duk senyap2 dlm bilik, jahit manik..huhuhu..

Siti said...

Ina, dah cantik sgt la tu...
leh la ambik order nanti yer.

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ala..ok ler tu
lama2 terer la tu kang

MRS. K said...

ok la tu! saya kurang skit bab menjahit ni.. kurang sabarr

iz-AnN عبداللطيف said...

wahh...keep a gud work fren...bagus2...saya kurang minat sikit bab jahit manik ni...tapi kalu jahit kain, sarung bantal, cadar memagn berminat...pantang ada kain yang dah tak pakai saya ubah jadi sarung bantal ke atau sebagainya...hehehe

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Ok lah tu..

kan baru blajar...

nnt lama dh leh jd sifu.. :)

Ummi Eisya said...

rajin wat ni..klu kita,emm tunggu setahun entah la siap ke tak

Echa said...

bravo ena!... ada gaya dah tu.. lepasni kalau amik tempahan.. jangan lupa bitau.. nanti dah lama lama.. xpert la kan...

Ena said...

Kak Eina,

tempatahn? ekekekekee..x katam lagikkk lorrr..huk3x..

Ena said...

Fiza,
memg bengkang bengkok pun.. menggigil tangan nak wat tu tau.. ehehheeh..

Ena said...

Shila ariff,

wahhh.. tu la klu boleh nak juge curi mase jahit time lunch.. tp x juge sempat lg nie.. hu3x..

MamaCira said...

ok la tu ena!
untuk baju sendiri dah lepas dah..
hohoho..
kalau dah expert
boleh amek tempahan!

*dak opis lama aku selamba jer menjahit tangan kat opis
buat pekak je.. kekekeke

Ena said...

Rose,

sikit2 boleh la kan!

Mrs. K,
asalnyer sy pun x suke menjahit.. tp x tau naper yg nie terjatuh cinta lak.. kui kui kui..

Ena said...

Iz-Aan,

eheeh.. tang tu pulak yg kurg pandai.. opss!! x oenah buat pun.. wekekekee..

Lily,

boleh la yeh!.. sikit2 kan!!..

Ena said...

Ummi Eisya,

baru berjinak2 nie.. ehehehe..

Echa,

amik tempahan? bile lah tu kan!.. kui kui kui..

~Siti Hajar~ said...

cantik la tuh...nmpk bentuk bunganya tu haa..bengkang bengkok tu besa la..baru belajar kan? nmpk simple blh tiru nih...nak try lor..nti kalu ena buat lagi, tunjuk lg yo, kami nak try..

~aSHa~ said...

tak seberapa apa ni...kreatif la ni...ada ke tak seberapa dia kata...ehehe pertama kali buat pun dah cantik...

akak yg berkali2 buat ni pun tak se elok itu

mamalieyna said...

lawaaa...je..kira lepas tuk baju raya sendiri ni! ^_^

template baru ni lawa..cerah mata memandang..hehe..

smiley said...

pergh...kak...giler rajin tol la kan akk nak buat nih semua...hehe...salute spring sama akak...

ape pun...saya suke keje akak tuh...kagum...tapi saya nih tak reti tol bab-bab menjahit kak...

butang baju tercabut pun saya antar taylor kasi betulkan..hehe

regards,
Triplesmiley

Ena said...

Siti Hajar,
haruslah merendah kan diri yg dah sedia rendah nie kan!.. nanti kater over laks.. eheehee..

Ena said...

Kak Asha,

kreatif? x kot kak sbb tu idea cikgu yg ajarkan..ena kene cari kreativiti sendiri lah pasni.. bezanyer ena buat sekumtum tu bunge jer.. nan ado dahannyer.. ho3x..

Ena said...

Mamalieyna,

ok ye umah baru nie? jenuh dok godek nie eyna.. hu3x.. akhirnyer berkenan kan yg nie.. tp x tau la berape lamer bertahannyer.. ehehehhee..

Ena said...

Smiley,

bukan la rajin sangat tp teruje yg lebih.. tu yg ada hasil sikit.. ;D

mamaaerish : said...

sweetnyer rmh baru... terserlah kebiruannyer... i lioke... (",)

cayalah ader skill baru nih... chio chio

mamamiera said...

okey lah tu beb..
tu kira very good taw.pasal baru try2 nk buat dah nmpk cntik.. nnti lame2 kang kemas lah buatannya.. teruskan usaha ye.
chaiyok!!

Ena said...

Mamaearish,

Baru jumpe yg berkenan di hati nie..
hehehe..

MamaMiera,

chaiyok2x.. jom lah menjahit manik!

daela said...

salam...eeeiii cantik pandai jahit bead...dila pun ada belajar juga...

QuEeN Of 2 Heroes said...

sekali da lama x dtg sini....da make up baru da umah(belog) dia...cun! hehe

bab2 jahit2 ketip ni....memang lemah tol...x reti..huhu bab2 repair barang elektronik laju jeee...:p

Ena said...

Daela,

baru mencube jer nie.. hu3x..

Nad,

a'a lamer x nampak awak kan!..
asalnyer x minat juge.. baru jer dtg minat nie.. hux..

Ain said...

cantik.... leh tempah ngan ena nanti....hehehe..

Ieza said...

cantik la..cantik sangat..
org ada kesabaran memang boleh nk jahit manik ni..klau la bagi kn ieza..memang siap tapi berhari2 jawabnya..

Redbloodsnow said...

lawa ah kak ena. leh bukak bisness jait manik ah klo dh expert t..hehe