Di sini hanya ada cerita dari rutin kehidupan saya dan orang-orang yang ada sekeliling saya. Apa yang terpapar hanya bicara dari hati yang sekadar buat tatapan di masa akan datang. Tiada unsur menunjuk-nunjuk atau riak. Terpulang pada penerimaan masing-masing. Asalkan kita tidak memburukkan orang lain sudah!

Sunday, 7 March 2010

Ini Ajer Menu nyer.. Huhuhu

Wahhh.. rajin pulak nak ber n3 di petang2 Ahad nie ekk!.. Bukan aper memandangkan x keman2.. saje jer lah ngadap pc & Teratak Milikku nie.. Tp x tau nak publish citer ape.. ahakss!! Tetibe tingat pulak td tengahari ader p ziarah blog SITI. Katenyer masak sotong masak kunyit.. cam best pulak nak msk camtu.. sekali check2 stok  nan ado lah pulak sotong nyer.. Jadi sy masak menu kat bawah nie jer.. 
Udang Masak Lemak Cili Padi & Ayam Goreng Sajorkkk!! Sayur pun x der sbb lom sempat p pasar lah cuti weekend nie.. Kesian lak nak suh En. Hubby, sbb dier penat, nak rehat. So, masak lah apa yg ada. Abaikan lah ayam goreng yg over cooked tu yeh!.. ehehehehehhe...

Daaaa..

19 Ulasan:

Atan Athen said...

sedapnye....
blk kg nk sruh mak masak mcm tu la nnt

Redbloodsnow said...

vavavava..nak ckittt kak enaaa. masak lemak cili api tuh nangis wehhhh..hehe

mamalieyna said...

sedap gk tu..hehe..eina ada baca gk menu kt blog siti tu..terus masak tu jer..ingt nk publish gak..tp mouse rosak, susah lak nak bergodek2 edit pic pakai touch2 ni..huhu..pepun nk gak la wat n3 masakan td..hehe,,tunggu g cari mouse dl..ekeke..

Ena said...

Atan,

hu3x.. ciannyerrr..


Zie,

Mai la sini zie.. ader lg nie.. memg nanges pun.. muahahhahaha..

Mamalieyna,
ye ke? nanti wat ekk sbb leh tgk edisi eyna pulak kan!.. eehehehe..

kakpah said...

masak lemak cili api.. feveret. lagi podeh lagi power..kehkeh..

Ena said...

Kak Pah,

betul tu kak pah, lg pedas lg sedap tp skrg xleh nak pedas sgt2 sebb anak2 pun makan juge.. dorg ni x tahan pedas.. malkumla budak2.. heheh..

Ieza said...

udang masak lemak tu klau letak tempoyak sedap kn..

Syuhada Kamal said...

yummy! simple pun sedapp..lagi2 masak sendiri..:)..lawala heading tu..pandai ena buat..:)

eT said...

wahh..rajinnyer masak...
kalo cuti jejalan pon best kan..hehe

salam kenal

iz-AnN عبداللطيف said...

wahh...sangat rajin memasak...saya ni dah lama sangat tak masak beria gini...ishh...bila nak masak ni..

Ena said...

Ieza,

tarul tempoyakk.. owyh peberet en hubby tu,, tp nan ado stok lah kak.. ehehhee..

eT,

x lah rajin maner pun.. weekend jer nak masak camnie.. weekdays lg simple.. hu3x..

Shuhada,

sedap? blh la,, sampai bertambah la juge en hubby makan.. opss!! sy pun samer.. eheheeh. .. ilang dah diet sendiri..

smiley said...

nih je? heeee....nih pun alhamdulillah dah taw....terliur dah tgk lauk nih...lapar!!!!!!hehe

regards,
Triplesmiley

Ena said...

Iz-Ann,

X lah rajin pun.. biler en hubby ader kat umah semangat lah sikit nak masak2.. selalu weekend jer dier x der.. jd kami anak beranak makan biase2 ajer..

Echa said...

itu pun dah sodap dah tu ena... pandai ena masak..

Ena said...

Smiley,

a'a tu jer.. thanks ye..

Echa,

x la pandai sgt.. gituw2 jer..

LIP (^_^) said...

bagi la resipi lagi...nak try...

~~*Ummi AFD*~~ said...

wah, sodap2 nampak... sal cuti minggu ni masak simple2 je. tak sempat la nak masak renyah2 sebab sibuk... ehehe...

niat di hati nak buat pizza sebab terliur tengok kat n3 akak hari tu pun, tak tertunai lagi...

nampak gayanya, hujung minggu ni la baru boleh nak merasa pizza... hehe

Ena said...

Lip,

Resepi? next time la yeh!.. ngan pk menu apalah pulak nie.. hua hua hua..

Ena said...

Sal,

Wahhh.. bestnyer klu pandai wat pizza sendiri.. akak seyes memg x tau.. tau order je.. ehehhe.. leh la kongsi resepi tu nanti ye Sal.. :p